Psikolojik destek almam gerekiyor mu?

19 yaşındayım, ortaokul 1 de anksiyete teşhisi konuldu, 4 yıllık tedavi sonucunda düzene girdiğimi varsayarak tedaviyi bıraktım. şu an sadece hissettiğim ve yaptığım davranışlardan bahsederek sizlere nasıl gördüğündünü merak ediyorum. Çünkü benim için normal çoğu zaman çevrem için farklı konulardı
- Çok düzenli kitap okuyan biriyim ve asla yayınevi değiştiremiyorum. Dünya klasiklerine koridor yayınlarından başladım ama dünya klasikleri kitaplarında İş Bankası Yayınları'nın çok daha iyi çeviri yaptığını öğrendim kalitesiz kitaplar okuyormuş gibi hissediyorum ama asla Yayınevi değiştiremiyorum
- 400 sayfalık bir kitap okuduğumda Atıyorum ki 320 sayfadayken kafama kitabın başlarında olan bir olay takılıyor ve herhangi bir ayrıntısını unuttuğumu fark ediyorum O ayrıntıyı yeniden öğrenmek için o başlardaki sayfaya dönüp okuyorum Daha sonrasında 320 sayfaya dönemiyorum yeniden kitabın başından okumaya başlıyorum
Kitaplarda bilmediğim sözcükler olduğunda hemen anında anlamını araştırıp küçük yapışkanlı not kağıtlarına yazıp kitabın üzerine yapıştırıyorum uygun değilsem kitabı okumayı bırakıyorum
Kitaptan nefret etsem dahi 1000 sayfalık bir kitap olsa yarım bırakamıyorum kitabı okuma zorunluluğu hissediyorum
- son 3 yılda asla dışarıda yemek yemedim ve yiyemiyorum ve bir sebebi yok
- ileride evleneceğim eşimin Kendi çocuklarıma taciz etmesinden korkuyorum Bu benim için Hep var olan bir korkuydu
- düğünlere tatillere veya herhangi bir kutlamaya gitmekten nefret ediyorum kalabalık ortamlara girmeyi sevmiyorum bir Düğünden bir hafta öncesinden düğüne gitmemek için ağlıyorum
- bir trafik kazası geçirmeyi herkesin öldüğünü sanmasını ama ben ölmeden hayatıma devam etmeyi ve şu an hayatımda olan hiç kimseyle görüşmemek istiyorum
- geceleri yatarken uyandığım esnada odamdaki herhangi bir dağınıklık kafama takıldığımda uykum dahi olsa toplama isteği duyuyorum ve toplamadan uyuyamıyorum
Son olarak
3 gün aralıksız hiç uyumadan çok enerjik bir şekilde hayatıma devam edebiliyorum
Psikolojik destek almam gerekiyor mu?