Ailemle yaşıyorum kpss çalışıyorum ama %90 atanamayacagim herhangi bir birikimim yok ev işi yemek falan devam ediyor hayatım doğru düzgün bi sevgilim olmadi elime erkek eli değmedi denebilir😂 neyse iste mesela Üni için geç kalmis miyim hayatimi değiştirmek için falan 23 yaşından büyüklere soruyorum Şu an 23 yaşında olsanız ne yapardınız mesela
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yıl34 yaşındayım hayatta en büyük pişmanlığım ki başka yok keşke dışardan liseyi bitirseydim ben ilk okul terkim ailevi durumdan ötürü 10 yaşımda işe girdim aklım erdiğinde 17 yaşındaydım yani doğru yanlış ufak tefek ayırt edebiliyorsun o yaşta büyüklerim dışardan bitir dediler keşke bitirseydim şimdi sana gelecek olursak çok klişe ama gerçek hayatta hiçbir şey için geç kalınmış sayılmaz
Sen daha 23 yaşındasın ise girsen 30 yaşına kadar her ay gram altın alsan 84 tane gram altının olur her sene 30 yaşında bir araba alacam diye hayal kurmaz peşinat sayar araba alırsın yani hayal kurmak yerine eyleme geçmiş olursun evlensen eşine bağımlı olmazsın ekonomik özgürlüğün olur bence bütün şansını okuldan yana kullan olmadı mı? O zaman işe gir parası az deme iş başı yapmadan para hesabı yapma asgari ücretle girer profosyonel maaş la devam edersin bu böyledir çoğu insan parası az diye iş beğenmiyor işe girmiyor evde oturunca istediğin para hesabına yatıyor mu? Yok o zaman işe gir her ay beğenmediğin para hesabına yatsın en azından bi miktar paran var ve birşeyler alabilir gezebilirsiniz ben böyle düşünüyorum
Not
2.825 TL ile işe başladım
3.850tl oldu
4.250tl oldu
Bugün 5000 bin alıyorum yıl sonu
6500 TL olcak ocak ayı 7000 bu arada ben 18 aydır bu iş yerindeyim konum ve para artışı 18 ayda oldu
Önce sen karar ver sen ne olmak istiyorsun hayatında kendini nerde görmek istiyorsun bi hedef koy kendine ben şu yaşta şuna sahip olcam de şu yaşta böyle olcam de her 2 yıla bir hedef koy sonra kararlı ol
Mesele ben sana soruyum sen ev hanımı mı olcaksin yoksa iş kadını evinin hanımı kocasının karısı çocuklarının anası mı?
Hangisi?
Zor olan'ı seç
Hepsi ol10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 9,9b cevap paylaştı. Hiçbir şey için geç değil bu hayatta kimse için yaşama kimsenin söylediklerini dikkate alma bir yerden hayata başlayabilirsin yaş takıntısını bırak geç kaldın mı diye düşünme geç kalan falan hiçbir şey yok bir yerden başta bir şekilde ve adım at bu ve bunu isteyerek yap kendin için yap başkası için yapma v işlerine çok kendi kaptırma kendi bakımına kendi hayatına kendi yaşamına özen göster Özen gösterdikçe bu hayatta motive olacaksın motive oldukça yaşama bağlanacaksın yaşama bağlandıkça hayatınla ilgili yeni kararlar alacaksın hayatıyla ilgili yeni karara aldıkça yeni fikirler oluştukça hayatında geriye dönüp baktığında bir şekilde kendinin ilerlemiş olduğunu göreceksin bunun için önce insanın kendisini sevmesi istemezse ve yapması gerekiyor bunu yapabildiğin takdirde bu benim hayatım dedi diye bildiğin takdirde göreceksin ki her şey daha güzel olacak şu an için sana sıkıcı gelen her şey daha iyi hale gelecek sınavı da kazanırsın veya kazanamazsın hiç dert değil bir şekilde hayata adım atarsın işe girersin sorun değil zor olur ama girersin bunları düşünme önemli olan öncelikle hayatında ne yapmak istediğine karar ver işe mi girmek hayatına birisini mi almak hayatında bir şekilde ilerlemek bunun kararını sen vereceksin onu bilemem ama önemli olan insanın kendisinin benim diyebilmesi benim diyebilirsen işte o zaman göreceksin hayat daha yaşlanabilir daha mutlu bir şekilde ilerlediğini göreceksin hiçbir şey için geç kalınmaz bu geç kalma konusunu ve yaşa takılmayı bırakın burada herkese aynı şeyi söylüyor Ben dikkatimi çekiyor yaşım şu oldu yaşım bu oldu gecikti mi hayır hayatın hangi evresinden başlarsan oradan itibaren hayatında ilerleyebilirsin Yeter ki sen bunu kendin iste hiçbir şey için geç değildir hayatta Yeter ki insan içinde yapma isteği olsun umarım net ifade edebiliyorumdur düşünceleri var teşekkür ederim güzel bir soru sormuşsun
23 Yorumla
Soran+1 yılBende teşekkür ederim duygulandim
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim en iyi görüş seçiminiz için tekrar söylemek istiyorum ki hiçbir şey için geç kalmadınız hayat bir şekilde kaldığı yerden devam ediyor ama çok fazla düşünmeden anı yaşamak ve hızlı hareket ederek doğru ve iyi değerlendirerek hayatınızı düzenlemeniz hayata karşı bakışınızın daha pozitif daha anlamlı olmasına neden olacağına inanıyorum ayatınızda başarılar iyi şanslar diliyorum saygılarımla
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 7,6b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, öncelikle hiçbir şey için geç kalmadınız ve halen çok genç olduğunuzu düşnüüyorum. O yüzden bundan sonra yapacağınız şey sosyalleşmek adına bir çaba sarf etmeniz yani yeri gelince eğlenmesini bilmek, yeri gelince ciddi bir şekilde çalışmak, geleceğinize yatırım yapmak, kişisel olarak kendinizi geliştirebilmeniz son derece önemli. O yüzden sadece kpss ile çalışmakla kalmayın. Mesela yeni bir dil öğrenin, bir spor kursuna veya hobi kursuna yazılın. Yeniden bir üniversite okuyun yani açıktan da olsa. Bu tarz şeyler yapın yani çok yönlü bir insan olma yolunda ilerlemenizi öneririm. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
20 Yorumla
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 11,8b cevap paylaştı. Keşke şu an 23 yaşımda olsam.
Hiç bir şey için geç kalmış değilsin.
Hayat senin için daha yeni başlıyor.
Ve hayata başlamak için negatif düşünmeyi bırakmalısın.
Sınava hazırlandığını söylüyorsun ama zaten "kazanamıycam" da diyosun.
Baştan olumsuz bakıyorsun.
Sen olumsuz baktığın sürece o istediğin hayata başlayamazsın.
İlk önce konu ne olursa olsun kendine güvenmeyi öğrenmelisin.
Kendine inanıp, güvenmeyi başardığında hayata o istediğin adımı atmış olacaksın.
şu an hiç bir şey için geç kalmış değilsin.
Hem nerden başlarsan orası erkendir..
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
52Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yıl23 yaş hiçbir şey için geç değildir. Hatta hiçbir yaş hayata dair hiçbir şey için geç değildir. Haberlere konu olan bir adam vardı. Çocuklarının tembelliğine kızan sanayide bir torna ustası 45 yaşından sonra tıp fakültesini kazanıp 50 yaşından sonra mezun olmuştu. olaya bu açıdan bakmayı dene.
20 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 204,2b cevap paylaştı.
u +1 yılAşk için geç kalmışsın
10 Yorumla
+1 yılBence geç kalınmış bir yaş değil.
Bir erkek ile el ele tutuşmamak, bir şey kaybettirmez bizlere bence.
Elbet yaşarsınız. Önemli olan, doğru kişinin elini tutmanız.
Atanma konusundan %10 kısım var hiç belli olmaz. Atanmasanız da başka başka işler ile kendinizi meşgul edebilirsiniz. Ben elimde ki imkanlar ile yeni imkanlar üretmeye çalışıyorum ve kendimi üzmek istemiyorum.12 Yorumla
Soran+1 yılYaşadığım yer böyle şeylere uygun değil yeni iş olsun hobi olsun mesela yüzme dersine gitmek istiyorum spora gitmek istiyorum ordan arkadaş edinmek istiyorum ama köyde yaşıyorum burdan bi şekilde kurtulmam lazım ama nasıl bilmiyorum sıkıştım kaldim sanki
- +1 yıl
Kurtuluş şu an mümkün değilse, canını hiç sıkma kendini bunalımdan bunalıma sürükleme derim.
Demesi kolay dediğini duydum.
Kolay olmasa bile başarabilir bir insan.
+1 yılBenimkiler de tertemiz, elime değen kız eli sayısı 3-5 onlarda mezuniyette danslarda bu kadar sevgilim hiç olmadı , ellerimi bu yüzden biraz manuel hor kullanmış olabilirim bunu söylemesem olmaz evlendiğim gün uyursam şerefsizim ant içiyorum, sürtünme kuvvetini ortadan kaldırmayı fizik kurallarını hiçe saymayı düşünüyorum. Eylül de evlenmek istiyorum ve bir kışı yorgansız geçireceğimizden eminim evde doğalgaz dahi yakmayacağız bu yüzden, artık anahtarı kapı deliğine uydurmak gerekir la elimizle mi güvey olucaz ben daha 3-4 sene sabrederim sonra skreim ya yeter elimizle mi güvey olucaz ansatim 26-27-28 ideal yaşlar bence evlilik için 😅 İtiraf ettim sapık değilim ama hayatımda (hiç) kız olmadığı biraz abaza olabilirim baya baya sıfır yani 23 sene de bir çarşıda manitayı tak gez anasını satim yok sığır geldik bu dünyaya
10 YorumlaYok tabii ki ya herhangi bir şey için geç kaldığını düşünmüyorum. Yaşın henüz daha çok genç kendini boşu boşuna haksızlık yapma. Fakat daha fazla da vakit kaybetme. Kazanamayacağım deyip negatif düşünürsen zaten kazanamazsın. Sen çalışmaya devam et ve elinden gelen en iyisini yapmaya çalış. Bir gün mutlaka meyvesini alacaksın emin olabilirsin.
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılgenç arkadaş.
geç kalmış sayılmazsın . sneın yerınde olsam unıversıte hazırlanmak yerıne baska bır alanda işe gırer o ısı ogrenırdım. tabıkı unıversıte okumak o havayı solumak senın gelısımıne artı ama hersey yerlı yerınde ve zamanında guzel. yasadıgımız ulkede unıversıte ıs sahıbı yapacak kosulu maalesef gecerlı degıl.
bence sen yurt dısına nasıl gıdılır , yurtdısında bır koca bulup evlenıp 1 sene havayı koklarım sonra tekmeyı basar ıs hayatına atılırımı , gibi konular uzerınde yogunlasmanı zaten kpss olmayacak sende bende bılıyorsun , olmadı eş dost akraba yoldan gecene zengınce biri var m ı evlenecem dıye haber salmak (ki en son çare artık napalım ) gıbı konular uzerıne kafa yormanı dilerim.
iyi şanslar.00 Yorumla
+1 yılBence hiçbir şey için geç kalmadın
Hayat senin için yeni başlıyor
Hayatına alacağın insanı da iyi seçmen gerek
Bence şu an hiç evlilik bile düşünme
Güzelce hayatını yaşa gez dolaş20 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 2b cevap paylaştı. Bir çok insan şu an da Üniversite için zaman kaybı diyorlar. Liseyi okuyanların çoğu Hayata başlamayı tercih ediyorlar. Çünkü deneyim olmadan iş bulmak çok zor. O yüzden çoğu genç Üniversite hayali pek kurmuyor.
Şu an ülkede o kadar çok atanamayan insan var ki. Durumları içler acısı. Allah yardımcıları olsun inşallah
10 Yorumla
+1 yılEvlenilecek kiz masallah umudunu kaybetmiyorsun hepimizin rizki var bir sekilde nerede oldugu bilinmez aslinda tum dunya oyle bu insanlardan kaynakli da neyse zamani gelip is sahibi olduktan sonra hemen ucan kuslara haber saliyorsun eli yuzu dugun helal sut emmis bir kardesimizle evleniyorsun kardesim hic bir sey icin gec kalinmis degil motivasyonunu yuksek tut
10 YorumlaKesinlikle geç kalmış değilsiniz 30-40 ında üniversite ya da aşk peşinde koşanlar var biraz daha sosyal olup keyif almaya çalışırsanız eminim ki hayallerinizde şekillenecektir. Mümkünse rasgele bir yerde çalışmayı ya da arkadaş çevresi edinmeyi deneyebilirsiniz...
Bol ŞANS ✋10 Yorumla
+1 yılHayır, hicbirsey için geç kalmış sayilmazsin. Daha 23 yaşındasın, üniversitesi de okuyabilir, kariyerde yapabilirsin. Ancak bunların hicbirinin durup duruken olamayacağını sende biliyorsun. Birşeyler için geç kaldığını düşünmek yerine, hayallerin için çalışmaya başlamalısın bir an önce.
10 Yorumla40 küsürüm, 23 yaşıma dönsem mutluluktan çıldırırım.
Önce ne iş olsa yapışır, para kazanırken daha iyi önü açık iş bakarım. Sosyal kurslara yazılır, hem çevre edinir hemde toplayacağım sertifikalarla ( ilk yardım, ingilizce, muhasebe, vs vs) donanımımı arttırıp tercih edilme sebeplerimi güçlendirirdim.12 Yorumla
+1 yılValla tertemiz yaşamışsın. Hiçbir şey için geç değil, aksine yeni başlıyor. İstersen 30 yaşında yeniden ünv. git hayata geç atıl, sonuçta hayat senin. Kimseyi ilgilendirmez.
Sadece hayatına spor olsun, aktivite olsun, kurs olsun, yabancı dil olsun yenilikler katmanı tavsiye ederim.40 Yorumla
+1 yılHiç bi şey için geç kalmış sayılmazsın , daha hayatın başındasın
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 730 cevap paylaştı.
+1 yılOku okuyabildiğin kadar oku. Okumanın yaşı yok benim dayım polis hala okuyor mesela. 23 yaş geç bi yaş değil benim üniverstedeyken bi abim vardı adam okulı bıraktı askere gitti geldi 30 yaşında tekrar devam etti ve mezun oldu. Oku ki hiç kimseye gebe kalma kimseye minnet etme en çok kadınların okumaya ihtiyacı var bu ülkede ne yap et oku dik dur
10 Yorumla Çok yazık olmuş sana çok şey kaçırıyorsun nerede yaşıyorsun sen
11 Yorumla
Soran+1 yılMersin
Okulu sinavi her seyi boş ver kendini gelistir ve hayata atıl bence gencligini yaşamalısın
12 Yorumla
Soran+1 yılGençlik yaşamam için atanmam lazim jste ya da ikinci bir Üni okumaliyim
+1 yılÖncelikli olarak evlenmeye gec kalmışsın 😊 zaten benim gibi dusunceleri olan birisiyle evlensen eşin diğer isteklerini gerçekleştirmene yapımcı olurdu 😁
10 YorumlaDiplomanın bir önemi yok kendini geliştirmen lazım bence. Kendini geliştirirsen bir iş hakkında o iş te para kazanabilirsin. Para yoksa hayatta yok 🖐️
10 Yorumla
+1 yılDirek kpss çalış hiç geç değil ben 30 yaşındayım kpss ye gireceğim hala üni okuyorum demem o ki geç diye üzülme çabala ve sabret. :)
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 24,1b cevap paylaştı. Bende herşeye geç kaldım 33 yaşındayım işsizim bekarım asosyalim yalnızım gençliğim hep eve kapalı işsiz parasız asosyal geçti hiçbir birikimim yok hiç gezmedim eğlenmedim evde yaşlanıyorum
14 Yorumla- +1 yıl
Ben çok içime kapanık kaldım hiç açılamadım çocukluğumdan beri çekingen utangaç içe dönük biriyim hep evde durdum sosyalleşemedim kendimi aşamadım ergenliğim gençliğim hep eve kapalı dışarıdan hayattan kopuk asosyal yalnız geçti zamanla daha da içime kapandım iyice bezdim hayattan gençliğimi hiç yaşayamadım her şey içimde kaldı hayatı hep kaçırdım herşeye geç kaldım hayata karşı çok zayıf güçsüz yetersiz hissediyorum kendimi bu yaştan sonra da açılamam zaten böylece evde yaşlanırım
+1 yıl23 yaşında olsam 22 den büyük olurdum 23 iyi bir yaş en iyi erkek yaşı
10 Yorumla
+1 yılBir şey için geç kaldığınız yok, evham yapıyorsunuz.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılİlgi alanında araştırma yapmak örneğin ben pazarlama ile ilgili online eğitimlere katılıyorum.
Bir işte çalışmak, kendi ayaklarının üzerinde durabildigini bilmek hissetmek önemli, eğer tecruben yoksa da tecrübe gerektirmeyen bı işe BİM gibi ya da eğer tecruben varsa o tarz bı işte calisarak kendini geliştirebilirsin10 Yorumla
+1 yılHayır aksine çok gençsin. Hiçbir şey için geç değil bence.
10 YorumlaHerkes oyle hayatim. Ulke genclerinin gelecegi bitti. Allah yardimcimiz olsun ne diyim.
10 YorumlaGeç kalmadın kariyerine odaklan gerisi boş özellikle buranın insanı bomboş
10 YorumlaBen senin 25 yaş versiyonunum üniversite okumadım ama
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYaşın o kadar genç bir yaş ki geç kaldığın hiçbir şey olamaz. Böyle düşünmeyi bırakmalısın. Amaçlarına ve hedeflerine odaklan sadece.
20 YorumlaEn kıymetli zamanların 20'li yaşlar.. zamanı sakın boşa harcama kendine doğru hedefler seç ve en kısa yoldan hayatını kurmaya bak derim..
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılseks yapmadıysan geç kaldın araba yok ise geç kaldın evin yok ise daha da geç kaldın
12 Yorumla
Soran+1 yıl3 ü de yok🥲
Cevap sahibi+1 yıl1.'yi yapma ihtimalin diğer 2'sinden daha olası şu an :D
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 4,7b cevap paylaştı. kısa yolda mesleğe yönel derim bi sürü üni mezunu işsiz war
10 YorumlaDaha yolun başındasın. Kendini idare edebilirsen bu ülkede şanslı sayılırsın.
Aldığın maaş asgari olur. okuduğun okulda yanına kar kalır. Torpilin varsa her yerde yüksek maaş alırsın.10 YorumlaMezuniyetin nedir poncik senin
12 Yorumla
Soran+1 yılParamedik🥲
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 4,6b cevap paylaştı. Hiç bir şeye geç kalmadın ki
17 Yorumla
Soran+1 yılNe bileyim iste herkesin hayatı sanki çok güzelmiş de bir benimki kötüymüş bir ben atanamamisim gibi saçma sapan bir fikir ile yaşıyorum 😂 saçma olduğunu biliyorum ama öyle hissediyorum iste
Gizli Üye(30-35)+1 yılKoca arıyorsun gibi geldi? 😂😂😂
12 Yorumla
Soran+1 yılEvlenmek istemiyorum
Cevap sahibi+1 yılSeks?
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 679 cevap paylaştı.
+1 yılHic bisi icin gec degil merak etme
10 Yorumla
+1 yılHiç bir şey için geç kalmadın
10 YorumlaBence en onmli bit iş bulup çalışmak
10 Yorumla
+1 yılHiç bir şeye geç kalmadın takma kafana
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 3b cevap paylaştı. Geç değil okulunu oku
10 Yorumla
+1 yılKocaya kaç :)
12 Yorumla
Soran+1 yılEvlenmek istemem bu yaşımda
- +1 yıl
Zaten cart curt 2 sene sonra filan yani :)
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,4b cevap paylaştı. Hiç bir şey geç değil senin için yaşadığın sürece.
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 868 cevap paylaştı.
+1 yılHiç bir şeye geç kalmış değilsin
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDeğiştirirsin hiç geç kalınmış bir yaş değil
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGörücü gelem sana😂😂
10 Yorumla
+1 yılEvlenme
20 Yorumla
+1 yılGeç değil
10 YorumlaSen herşeyi kaçırmişsiın zaten
10 YorumlaHiç bir şey için
10 Yorumla