Bu cümleyi herkesin hayatında bir defa da olsa kurduğunu düşünüyorum. 😄 Saatlerdir masa başında oturduğum için de şu an bu cümleyi kurmakla meşgulüm. 🥱 İkinci uvzumuz oldu, oturduğumuz döner sandalye. 🥲
Size bu cümleyi kurduran şey nedir peki? 👇
"Ölüm gibi bir şeydi ama kimse ölmedi." dediğiniz ne var?
Ben bu sözü sadece askerdeyken çok fazla söyledim ya 😅 Mesela bir örnek vereyim; Normalde haftasonu eğitim olmazdı. Nöbet yoksa, serbest takılırdık. Bir cumartesi günüydü. Yatış modundaydık, hava da buz gibiydi. Bir komutan geldi, alaydaki yollarda kar birikintileri var, bazı yerler de buzlanmış temizleyeceksiniz dedi. O moddayken sıcacık yataktan çıkıp yolları temizlemek ölüm gibi gelmişti. Hadi bu neyse de. Yeterli ekipman yoktu. Bütün bölük, ayağımızdaki botları yere sürte sürte temizledik koca yolu 😅
Evet, askerlik anılarında sıklıkla kullanılır. Yani en azından ben kullanıyorum 😂 çünkü mantıksız bir sürü şey oluyor. Beni de biliyorsun "mantık çerçevesinde" hareket ederim sjsjs
Arkadaşlar ile geçirdiğimiz trafik kazası. Allahım ne olur dursun artık dediğimi hatırlıyorum sadece. Kazadan önce üstüme düşen sigara külünü sildiğimi hatırlıyorum sonra da birden aracın taklalar attıkça ettiğim yalvarışı. Ailelerimiz kaza aracını görünce ölmüşlerdir diyip feryat etmişler 😃
Bunu daha çok rezil olduğum anlar için söylüyorum. O anları yaşamak ölüm gibi bir şey ama öldürmüyor, rezil olduğumla kalıyorum işte. Kafamı kuma gömüp bir daha da çıkartmak istemiyorum.
Askere ilk gittiğimde yoldaki karlar temizlensin diye 400 kişi yolda sürünmüştük. Gittiğim bölük RDM bölüğüymüş. Beni oradan almaları 26 gün sürdü. Cidden kafayı yiyordum.
İstenmediğini hissetmek, dünya başına yıkılmış hissediyor insan sanki herkes muhteşeme ama sen çöpsün. Zaman geçiyor belki acısı azalıyor ama izi mutlaka kalıyor.
Şöyle ki ona lazım olan bir şeyi ben aldım götürdüm sonra o o eşyayı saatlerce aramış ama haberim yok, o eşyayı sormak için benim yanıma gelirken kamyonun kapağı yüzüne yapıştı Yani ben o şeyi alıp götürmesem bunlar hiç olmayacaktı😐 Denmez evet jdjdjjd
Tek kelimeyle bedenen ölüp, yorulup yıllarca süre gelen olay ve durumlara dayanamayıp , pes etmeyen , direnecek gücü kalmayan "rezil " RUHUM diyebilirim..🤐Neyseki bütün olanlara rağmen yaşamda kalmaya devam eden etmeye zorlayan dirayetli bir ruhumuz var.. Ne mutlu..😁😎😇
Ben bu cümleyi yıllardır duyar anlamazdım. Ne zaman ihanete uğradığımı öğrendim o zaman anlamını kavradım. Ölüm gibi bişey oldu ama kimse ölmedi. Çok canım yandı çok ağladım her şey bitti sandım ölüm gibiydi ama kimse ölmedi
Kobani olaylarin da, aracimla olaylarin icinde kalmistim. Her taraf yangin yeriydi. Alevlerin icinde yardim istedim militanlardan... ölüm gibiydi ama ölmedim😔 sizin durumunuz nedir meral ettim