Çocuğun sosyal, duygusal, ruhsal, zihinsel ve fiziksel yönden gelişimi ilk olarak ailede başlar. Çocuk, bütün hayatını şekillendirecek olan temel bilgileri, becerileri ve davranışlarını aileden ve çevresinden alır. Çocuğun kişiliği ailede şekillenir. Ve biz nasıl davranırsak çocuk da görerek o şekli alır.
Sizin elinizde olsa, çocuğunuza ilk olarak hangi erdemli duyguları aşılarsınız?
Çocuğunuza verecek olsanız ilk hangi erdemi aşılarsınız?
Düzenlilik, samimiyet ve tembel olmamak. Bence bunlar çok önemli ama beceremedim şimdilik.🙂 Düzenli insan net olur, kendisine zamanı olur. Krndisine zamanı olan insan daha samimi olur onu çalışkan olmaya zorlar. Bu samimiyet başka insanlardan çok, kendisine ve yaptığı her şeye samimiyet olur ve çalışkanlık ike hemhal olunca ve bu üç erdem akılla birleşince, her erdemi mıknatıs gibi üzerine çeker.
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Bir birey olduğunu, kendisini yaratan bir yaratıcı olduğunu ve isterse O'nun bazı özelliklerine sahip olabileceğini, kimseyi sevmeye mecbur olmadığını ama herkese saygı duymaya mecbur olduğunu, kendisine yapılmasını istemedigi hiç bir şeyi başkasına yapmaması gerektiğini, bu dünyaya bir geliş amacı olduğunu ve ödevleri olduğunu aşılamaya çalışırdım.
Yüreğinde Allah korkusu olan insan, erdemlerin hepsine sahip olur.. Bunu bir çok kişi anlamayacak ama, işin özü budur. Zira ne dediğimi gayet iyi biliyorum..
Merhaba🌺 Ben çocuklarıma farkındalık aşılıyorum , ellerindeki her ne ise onun kıymetini bilmek bereket ve mutluluğun kapısını açar. Bunu yapar ve öğretim.