Siz yansıtıyor musunuz?

Buna eskiden vereceğim cevap "kesinlikle yansır" olurdu ama şu an "kesinlikle yansimaz" Diyorum. Mesleğim bana bunu o kadar güzel şekilde öğretti ki... Aslında her insan bir dünya ve her dünyaya tertemiz adımlarla başlaman lazım. Ne olursa olsun, kim olursa olsun. Geçmişin tozlarını silkele ve önüne bak. Böyle bakmaya başladığımdan beri karşıma hep güven duyduğum insanlar çıkmaya başladı sanki...
Çok sevdiğim bir söz vardır: "Aslında sen beni değil, bendeki seni görüyorsun."
Nasıl bakarsak öyle de bakıldigimizi düşünüyorum karşı taraftan.
Velhasıl, güvenelim arkadaşlar.
Çokça güvenelim.
Kaybetmekten çok, kazanırız mutlaka.
Meclis konuşması gibi oldu 😃 mesleğin nedir?
Meclis konuşmalarını severim... Örtmenlik😂
Yaa ne güzel 😬 ne öğretmeni
Türkçe, henüz atanmadım😅
Olsundu atanacaksıın 😬
İnşallah, kısmet 😃
ben hiçbir zaman geçmişimin izini şu anıma ve geleceğime taşımam. o onunla benim aramda yaşanan bir şeydi onunla bana özel olan bize mahsus olan. genel olarak ben herkese yanılma payı koyarım bu en sevdiğim canımdan kanımdan birisi dahi olsa. lakin kalkıp da geçmiş travmalarımı bir başkasına yükleyip onunla aramızdaki olacak iletişimimi zedelemem.
Yansıtırım. Kürk Mantolu Madonna kitabında geçen çok güzel bir cümle var;
"Hayatta en güvendiğim insana karşı duyduğum bu kırgınlık, adeta bütün insanlara dağılmıştı. Çünkü o benim için bütün insanlığın timsaliydi."
Güven böyle bir şey. Bir kişi güvenini sarsmış olsun, o güvensizlik insandan insana yayılır.
Bayıldım söze
Geçmiş güven sorunlarımı yeni insanlara asla yansıtmıyorum. Bu belki de bir hata. Böylece hayatıma yeni giren herkese ilk başta güveniyorum. Üzülme kapasitem yüksek, ama hiç kimseye güvenmeme duygusu da benlik değil.
Diyip o yalancı isem babam da yalancıdır dediklerim oldu.. Ama yine de bazı insanlara güveniyorum.
Cevap
14Cevap
Hayır yansıtmam. Ondan bir şey görene kadar yansıtmam.
Güven sorunu yaşamam güvenirim
Yansıtmam ama kimseye kolay güvenmiyorum
Yansitmam. Zaten guven sorunum varsa kimseye sans vermem. Kimse benim gecmisteki yaralaarimi iyilestirmek, bana guven vermeye calismak zorunda degil. Guven sorunu benim kendimle alakali bir sorunum ve ustesinden tek basima gelmem lazim oyle bi durumda kimseyi ugrastirmam ben.
Yansıtırım net. Yansıtmam diyene de inanmam açıkçası.. Kediye bile ara ara küsüp bozuk yapan ben yeni birine tekrar nasıl güvenebilirim. Aynı şeyleri yaşamaktan olan korkum yüzünden güvenemem..
O zaman hep bu his ile yaşamaya devam edersin
Yasiyorum zaten, alistim
Yakın zamana kadar yansıtıyordum ama bir faydasını göremeyince farklı açıdan bakarak empati kurma yetimi açtım. Ben de olsam geçmişle kıyaslanmak istemezdim. O yüzden artık arkama bakmıyorum önümdeki iyilik ve güzellikleri kaçıramam. Hayat kısa, kuşlar uçuyor... 😇🌈
Evet yansıtırım. Çünkü kimseye güvenmiyorum, güven sorunum var tüm insanlara karşı
Sorun bu durumda sen oluyorsun. Benim ne suçum var ben soru soruyorum 😐
Aldım ağzımın payını, daha temkinli yaklaşıyorum insanlara diyelim. Koca koca insanlarız, ergen lise bebesi değiliz. Ha bir de karşı taraf birşeyler yapacaksa, içinde varsa tutamazsın. Süngerini çek, devam et.
Çocukluğumda olan güven sorunlarını yansıtmam heralde 😄
😂
Birinde bişey yaşayıp güven sarsılınca istemden de olsa herkese yansır bu yüzden en başta bunu vurgulayıp uzak duruyorum bu benimde birine bişey hissetmemin de önüne geçiyor gibi
Daha dikkatli oluyorum tabi.. Ön yargı değil ama etkiliyor düşünceleri geçmiş tecrübeler..
kimse yansıtmam diye yalan söylemesin. hepimiz yaşadığımız iyi ya da kötü olaylardan etkileniyoruz ve sonucunda yeni gelen kişilere de bu önyargılar ile bakıyoruz. yansıtmıyoruz desekte yansıyor illa ki. aldatılan kişi daha çok sorguluyor, terkedilen kaybetme korkusu yaşıyor gib. yani eninde sonunda yansıyor
Yansıtmam. Çok güvenimi kırdılarsa bile arada küçük şeyler olur belki ama elimden geldiğince yansıtmamaya çalışırım.
İstemeden olabilir belki. Sonuçta insanın yapısına gördükleri ve deneyimledikleri de etki eder. Yansıtmaz ve sıfır gibi davranırsa durduk yere soğumak an meselesi. İlk ilişkiden sonra bazı aşamalar direkt önceye götürüyor insanı.
Hayır yansıtmam. 10 parmağın 10u bir değildir evet insan bazen temkinli yaklaşıyor ama yinede bu geçmiş yaşadıklarım dan kaynaklı değil.
Kendi öz aileme bile güvenmeyen biriyim güvenimi Kazanmak çok zordur
İstemese de yapıyor insan bunu. Göstermese bile içinden yapıyor.
Evet maalesef, geçmişim geleceğime eşlik ediyor çünkü. Her ne kadar istemesem de...
İster istemez oluyor bu. Güven konusu kişisel bir şey değil sonuçta
Hayır yansıtmam herkes bir değil ama temkinli oluyor insan
İster istemez eseri kalıyor☹️😑 aşmaya çalışmak lazım.
Çalışalım 🧐
Yansıtmamaya özen gösteririm ama geçmiştenden de her zaman ders çıkartır ona göre hareket ederim
Olması gereken de bu
Çok cana yakın olduğumu düşünüyorum yeni tanıştığım insanlara aklımdan o an ne geçiyorsa söylerim muhabbet etmeyi ve konuşmayı çok seviyorum biraz çenem düşük 🤭
Güven sorunum yok olsaydı psikolojimi düzeltene kadar kimseyle ilişkim olmazdı…
Yansıtmam herkes aynı değil diye düşünürüm ama aynı çıkarlar..
Yansıtmam ama dikkatli olurum.
maalesef istemeden de olsa
Yansitiyorum çünkü zarar gordum çok
İster istemez yansıyor ya
yansıtırım
yeninin neyine güveneceksin
hayır, herkesi tek tek değerlendirdim hep..
Kurunun yanında yaş da yanar yapıcak bişi yok
Hayır geçmiş bitti
Bazen
Evet
maalesef yansıtırım
Hayir
Yess tabii
yansıtırım
Yansıtırım
Guven problemim yok.
yansitmam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?