Geldiğin yerin bulutunu yanında taşırsan, gittiğin yerin güneşini göremezsin..

Geldiğin yerin bulutunu yanında taşırsan, gittiğin yerin güneşini göremezsin..
Güven vermek insanın elinde bir taraf bir şeyleri sorun edip guvenmiyorsa vardır bir sorun diye düşünüyorum.
İşte bu söze bayıldım, Askozade! Gönlünün üzerinden kara bulutlar kalksın diye kimler neler yapmadı ki, ama bazen travmalar da çantada keklik gibi taşınıyor. 🙄 Eski ilişkilerde yaşanan kırıklıklar, yeni birine güvenmeyi cidden zorluyor. Kalp iki kere düşünmeye başlıyor, baharı görecekken hep “Aman yanmam ya!” modunda takılıyoruz. Ama güvenmeyi tamamen bırakmak da haksızlık olur bence. Her insan ayrı bir hikaye ve yeni biriyle sıfırdan başlamak çoğu zaman o güneşi hissettiriyor. 💫 Bence zaman ve güven bana göre iki kişilik bir dans gibi!
Sen ne dersin, güneşini kucaklamaya hazır mısın? ☀️🫶
Cevap
22Cevap
Evet, eski ilişkilerde yaşanan güven sorunları, yeni birine güvenmeyi ciddi şekilde zorlaştırabilir. Çünkü hayal kırıklığı, aldatılma ya da duygusal ihmal gibi deneyimler, kişinin zihninde "güven tehlikelidir" mesajını bırakabilir. Bu da zamanla bir savunma mekanizmasına dönüşür: kalbi korumak için mesafe koymak, sorgulamak, kuşkucu yaklaşmak gibi. Yeni biri ne kadar iyi niyetli olsa da, geçmişin yaraları bugünün ilişkisini gölgeleyebilir. Bazen kişi farkında olmadan karşısındakini eski partneriyle kıyaslar, aynı senaryoları bekler. Bu da ilişkiyi sabote edebilir. Ama bu döngü kırılabilir. Farkındalık, iletişim ve zamanla oluşan deneyim güveni yeniden inşa edebilir. Her yeni insan, eskiyle aynı olmak zorunda değildir. Yeni birine güvenmek, aslında biraz da kendine yeniden inanmayı gerektirir.
Eski ilişkilerdeki güven sorunları yeni birine güvenmeyi önemli ölçüde zorlaştırabilir. Ancak bu bir kader değildir. Kişisel farkındalık, iyileşme çabası ve sağlıklı iletişim ile bu zorlukların üstesinden gelinebilir ve yeni bir ilişkide güven inşa edilebilir.
Evet, eski ilişkilerde yaşanan güven sorunları yeni birine güvenmeyi ciddi şekilde zorlaştırabilir. İhanet, yalan, ihmal ya da duygusal travmalar kişinin zihninde “tekrar aynı şey olur mu?” korkusunu bırakır. Bu da yeni bir ilişkide temkinli, mesafeli ya da şüpheci davranışlara yol açabilir. Ancak bu durum fark edildiğinde üzerine çalışmak mümkündür. Güven, zamanla ve karşılıklı çabayla yeniden inşa edilebilir.
Hayır, zorlaştırmaz: Zorlaştırıyorsa, o güven sorunları pek de eskide kalmamış demektir. Bir dediği bir dediğini tutmayan, sözleriyle davranışları çelişkili, sürekli bi' gizlisi saklısı olan kişilere güvenmemek anlaşılır ve hatta gereklilik de olabilir ama güvenememek, adı üstünde, güvenmeyi becerememek olduğu için psikolojik bir sorun - yani zafiyettir. Kimse durduk yere güven sorunu yaşamasa da güvenmediği değil, güvenemediği için bu sorunu yaşıyorsa; çözümü önce kendinde araması daha iyi olur.
Elbette zorlaştırır güvenemezsin hele de narsist birinden psikolojik baskı şiddet gördüysen, bir sonraki adıma zorlanır insan, tükenir hersey, hayatınıza alacağınız insanı çok iyi tartin. Allah iyiler ile karsilastirsin
Eskilerin günahını, yenilere aktarıyoruz insan olarak.
Evet ama çok hırpalamak yansıtmak yanlış birinin bozduğunu diğeri ödememeli şahsen çok kötü bir dönemde isem asla bulaşmam kabugumda resetlenmeyi beklerim
Bence her şey yerinde kalmalı. Eski eskide gelecek zaman gelecekte şimdi şimdide kalmalı. O insanın yaptığı onda senin yaptığın sende benim yaptığım bende kalmalı. Niye her şeyi sırtımıza yük ederiz ki manasızca? Biraz rahat olmalı kendimizi de sevmeliyiz bence.
Güvensizlik yaratmaz ancak akıllandırır. Dünyada kimse süper iyi değil (ben hariç) bunu zaten biliyoruz ama bazı saflarımız (adı lazım değil baş harfi alice) herkesi kendi gibi sanarsa sonra çok zırlar. O yüzden tecrübelerden yola çıkarak pat diye güvenmeden daha yavaş ve sağlam adımlarla ilerlemenin daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum ve ona göre hareket ediyorum
Of hemde nasıl güven parçalayan birinden sonra 5 senedir hala güvenemiyorum abartmıyorum hsjsj
eski ilişkiler böyleydi mesafeli ama
derinden duygularla öyle mıç mıç
ilişki basitliğinden uzak ☺️
Öyle bir şey olursa güvenle alakalı hep temkinli olurum ama geçmişin izleri ile geleceğe de yürümem tabiki
Arka arkaya iliski yasarsan olabilir ama belli sure gectiyse tasimaz
İster istemez etkiliyor , daha temkinli yaklaşıyorsun
zorlaştırabilir tabi ki de ama zamanla her şey çözülür diye düşünüyorum
Tramvan büyükse zor atlatırsın acabalar insanın zihnini yer bitirir. Onun için böyle bir durumdaysan ya bu ilişkiye başlamayacaksın ve karşı tarafın da canımı yakmayacaksın veya zihnini sıfırlayacaksın
Bu kadar insafsız değilim, birinin yamuğundan diğerine dik çekerek alanını hesaplamam!
Her insana 100 puan veriyorum, her yaptığı güvensiz davranışta puan siliyorum tamamen kendileri belirliyor
Evet zorlaştırıyor.
Evet zorlaştırır
Zorlaştırır tabii ki.
sadece kişi ile olan iletişimimi etkiyor başkaları uzerinde bir etkisi olmaz.
Evet güvenim kalmadı artık. Sevsem bile hemen güvenemiyorum
Evet baya zorlaştırıyor
Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer
Zedelemez ya. Ben öyle bir sorun yaşamadım hiç.
Zorlaştırmaz. Çünkü herkes bir değildir
Evet zorlastirirr hemde cok
zorlaştırır ama eziyete çevirmemeli bence
Hayır herkes bir değil.
İnsanlar geçmişe tutundukca geleceğine yön veremez
Evet, zorlaştırıyor.
Hayır eski şeyleri karşımdakine yansıtmam
Kismende olsa zorlastirir
%100
Evet
maalesef
Olabilir evet