Merhaba bu zamana kadar pek fazla arkadaşım olmadı her zaman kendimi yalnız hissettim ve kurduğum arkadaşlıkların hepsi menfaat içinmiş meğersem hepsi beni kullanıyormuş ben bunun farkında değilmişim artık aklım başım 19 yaşıma bastım. Üstüne bide aile baskısı ve sorumluluklar üzerime geliyor (aile daha baskın). Başka diyecek bir şey bulamıyorum artık bıktım gerçekten bazen keşke yaşamasam diyorum. Annemin yaptığı en büyük hataymışım gibi hissediyorum.
Belki bir kız arkadaşım olur diye düşündüm başımı koyup yaslayabileceğim dertlerimi anlatabileceğim ama hiçbirine güvenemedim bilirsiniz güven meselesini bu iki cins içinde geçerli.
Aile konusuna gelecek olursak ne yapacağımı bilmiyorum artık geçenlerde tartışmıştık ve abimden güzel bir yumruk yemiştim :). Kendime getirdi biraz ama haklı yanları var tabi bu ise bana baskı gibi geliyor ama değil farkındayım. Ergenlik çağında olur böyle şeyler Bu aile konusunu acilen çözmek istiyorum giyimime ve yaptığım dövmeye kadar karışıyorlar. Sizce bir süre olsa da şehir dışına akrabalarımın yanına gitmeli miyim?
Kendimi boşlukta hissediyorum yaptığınız yorumlar benim için değerli içinizden ne geçiyorsa söyleyebilirsiniz duygularımın olmadığını düşünüyorum artık.
Belki bir kız arkadaşım olur diye düşündüm başımı koyup yaslayabileceğim dertlerimi anlatabileceğim ama hiçbirine güvenemedim bilirsiniz güven meselesini bu iki cins içinde geçerli.
Aile konusuna gelecek olursak ne yapacağımı bilmiyorum artık geçenlerde tartışmıştık ve abimden güzel bir yumruk yemiştim :). Kendime getirdi biraz ama haklı yanları var tabi bu ise bana baskı gibi geliyor ama değil farkındayım. Ergenlik çağında olur böyle şeyler Bu aile konusunu acilen çözmek istiyorum giyimime ve yaptığım dövmeye kadar karışıyorlar. Sizce bir süre olsa da şehir dışına akrabalarımın yanına gitmeli miyim?
Kendimi boşlukta hissediyorum yaptığınız yorumlar benim için değerli içinizden ne geçiyorsa söyleyebilirsiniz duygularımın olmadığını düşünüyorum artık.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Aynı şeyleri bende yaşadım, yaşıyorum da bazen. Bende 19um bu arada. Tam bu dönemlerde oluyor özellikle. Sıkıntı stres. Sonrasında asosyallik. Zor bişey. Aşmaya başlıyosun zamanla ama bence kendine zaman tanı. Yeni şeyler yap. Ailenin senden hic beklemediği hareketlerr giriş. İnsanlarla sohbetten kaçma. Kaçtıkça daha çok kendi kabuğuna çekilirsin. Seni daha da yalnız bi insan yapar. O kişileri sevmesen dahi bir şeyler söyle. Her insanın hayatına bi etkisi olacakdır öyle ya da böyle. Bunlardan kaçınma. Yeni şeyler deneyebilirsin spor gibi. Ve orada kız arkadaş mevzusuna girmişsin. Motive anlamında çok hoş bişe bence. Ben o şekilde daha özgüvenli hissediyorum mesela. Kendimi sevmeye başladım. Deneyebilirsin bence iyi gelecekdir. Aslında bunun tek çözümü var benim gözümde. O da ortam edinmek. Çünkü belli çevren olunca insan başka bişe aramıyor. Kişiyi asosyalliğe çeken şey de bu yanında kimse olmaması. İletişim çok önemli o noktada. Bi anda olmaz tabi bunlar zamanla inşallah :)
Anladım bir şeylere atılmam gerekiyor demek. Ama bu zamana kadar ne kadar arkadaş edindiysem hepsi beni menfaat için kullandı. Arayıp sorduklarında işim düştü diyolar onu napabiliriz mesela.
Yeni arkadaşlar edinmen lazım o zaman. Onun içinde kendinde birtakım değişiklikler yap. Mesela insanlar nası kişileri sever biliyormusun. Kızlar özellikle erkekde özgüveni sever. Kendini seviceksin. Çirkin biri olsan bile (mesela). çünkü senin kendine değer vermediğini görürlerse eğer bu seni aşağı çeker. Der ki hani bu çocuk kendine bile değer vermiyor ben neden veriyim, önemsiyim falan. Yeri gelince tavır yap insanlara. Şok etkisi gibi bşe oluyor bu. Hep iyimser yaklaşmak çözüm değil maalesef
Tam da beklediğim gibi bir cevap oldu maşallah psikolog gibisiniz bunları deneyeceğim.
:) yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. İnan hayat üzülecek kadar uzun değil. Takma kafana bunları. Gençsin daha neler yaşayacaksın kim bilir...
Hayat geçip gidiyor, çok yardımcı oldun gerçekten aklımın bir kenarına not aldım bunları.
:))
Maalesef hayat bu işte hep bi uğraş hep bi savaş
Sizde haklısınız.
hyr hyr ayıp bir şey yokk
aslan gibi birisin
Teşekkür ederim :)
maşallahın warr
Pek öyle düşünmüyorum ben ya.
neden
Galiba bu da özgüven eksikliğinden kaynaklanıyor.
öz güven olmamasını ayıplamam
Çok anlayışlısınız maşallah :).
bunlar bir realite dirr
Evet doğru gerçeklikten çıkmamak gerek.
buysa buyum dur de
Tamamdır teşekkürler.
haksız mıyım
Haklısınız.
ne zmn konuşmak istersen yaz..
Tabi teşekkürler.
eywallah saoll