Benim suçum mu böyle olmak?

İlk tikim 11 yaşındayken ortaya çıktı ve o zamandan bu yana devam etti hatta çoğaldı bile. Tiklerimden dolayı hep alay konusu oldum. Birisi rastgele birşeye güldüğünde bana gülüyorlar sanıp ağlıyordum. Şimdi de o zamana kıyasla tik olarak daha iyi durumdayım. O zamanlar sadece bir tikim vardı ve sürekli olarak ve aşırı derecede belirgin olarak ortaya çıkıyordu ama şimdi hemen hemen 3 - 4 tane tikim var ve hepside azar azar ortaya çıkıyor. Normal tiksiz bir insan olmayı herkes gibi dışlanmadan yaşamayı ve bu psikolojiden, özgüvensizlikten kurtulmayı istedim. Bir türlü olmadı. Keşke bir yolu olsaydı zamanında daha yeni yeni ortaya çıkmaya başladığında annem babam ailem bunu bilinçli yaptığımı sanıp bana kızmasaydı. Keşke normal ve güzel neşeli bir çocukluğum olsaydı. Hep düşündüm neden ben bu tiklere sahibim neden çocukluğum bana zehir oldu bu tikler yüzünden ve neden yaşadığım hemen hemen hiç bir kötü olayı hatırlamıyorum bilemedim , kurtulamadım , hep sordum kendime ama bir cevap alamadım.
Benim suçum mu böyle olmak?