Bu beni suçum mu?

Lisede bilinçli yetiştirişmedim, hatta ortaokulda da böyle. Koyun gibiydik, kim yönlendirirse o yöne gidiyorduk. Dış dünyayla lisede tanıştım ben, hatta lisede bile diyemem yeni yeni farkına varıyorum bazı şeylerin. Eğitimin çok önemli şeyler olduğunu falan. Şimdi mezuna kaldım geçen yılın bilinçsizliğiyle ve yapmaya çalışıyorum bi şeyler. Her yeni duyduğum şeyle biraz daha asılıyorum konulara olduğu kadar. Şöyle açıklayım biraz iç anadoluda yaşıyorum ve hiçbir hocam kendi şehrimizin dışında bi üniversitenin iyi olduğunu açıklamadı bana, kendi şehrimdeki üniye gidersem şöyle avantajlarım olurmuş, böyle bilmem ne yaparmışım vs. Diyorum ki iyi ki geçen yıl yerleşmemişim ne büyük hata. Hukuk fakültesine rüyamda bile giremezdim o zamanlar, şimdi gün sayıyorum inşallah oraya yerleşirim diye. Sınıfımızda hukuk okumak isteyen biri vardı geçen yıl ve gülmüştüm ona 'nerden çıkmış nereye gitmek istiyor' diyerek.

Şimdi elimden geleni yapmaya çalışıyorum, evin içinde o kadar sese gürültüye, bir yıldır taşınmaya çalışıp ev işlerinde yardım ederek zamanımı harcamama, yeni taşınmamıza, çalışma masamın bile olmamasına rağmen ve Instagramdaki rakiplerimi, çalışma şartlarını göre göre ama anneme bunu anlatamıyorum yok okusaymış benden daha zeki olurmuş, daha iyi okullara gidermiş benim aklım anca başka yerlerdeymiş, ben hiçbir yer kazanamazmışım. Bu benim suçum mu?
Bu beni suçum mu?