Olumlu düşünmek veya olumsuz durumlarda bile olayların pozitif yönlerini görmeyi başarmak bazen başkaları için Polyannacılık olarak görülebilir. Ancak bunu hayat felsefesi hâline getirmiş mutlu insanların, iş ve özel yaşamlarında diğer kişilere oranla daha başarılı oldukları defalarca kanıtlanmış.
"Güzel şeyler görebilmek, güzel şeyler yapabilmek ve hayatımızın anlamlı ve yaşanılabilir olması için olumlu göz, olumlu bakış ve olumlu düşünceler sahip olmalıyız."
Güzel düşünceler ile daha başarılı ve mutlu bir hayat elde edebilir miyiz?
İnsan düşüncelerini değiştirerek hayatını değiştirebilir mi?
Evet bunun insanın kendi elinde olduğunu düşünüyorum. Tamamen Evren ile alakalı, eğer evlene güzel mesajlar verirsen bunu dönüşünde her zaman güzel oluyor. Sen dünyaya nasıl bakarsan dünyada sana öyle bakıyor. Aslında insan kendisinin aynasıdır. Buna ben birçok kez şahit ettim düşünceler değişince insanın kendi hayatı da değişiyor.
Güzel bir soru.. Bana göre; "Olumsuz durumlarda bile olayların pozitif yönlerini görmeyi başarmak bazen başkaları için Polyannacılık" değildir.. Kusur bulacak kişi, farklı şekillerde kılıf takacak kişi her zaman olur.. "Ne derler düşüncesi" insanın gerçek duygu ve düşüncelerini ortaya koymasında asla bir engel olmamalıdır. Şahsen ben gerek yaptığım gerek düşündüğüm güzellikler beni iyiliğe sevk ediyorsa, daha mutlu bir hayat yaşamama vesile oluyorsa, bir başka kişinin düşüncesi benim için önemsiz. Çünkü kim ne yapıyorsa kendine yapar.
İnsanın hayatını elbette ki düşünceleri, yaptıkları ve işleyişi belirler. Bir yer de; "Güzel gören güzel düşünür. Güzel düşünen, hayatından lezzet alır." şeklinde belirtiliyor. Ki.. Bu konuda "Olumlamalar" diye bir şey de var. İyi ya da kötü olan bir şeyi, insan düşünme ve dile getirmekle kendi üzerine çeker.
Kısacası; "Güzel düşünceler ile daha başarılı ve mutlu bir hayat elde edebilir miyiz?" Sorusunun cevabı, bana göre, "Kesinlikle Evet !"
Rica ederim, ne demek 😊 "Sözün güzelliği" insanın hoşuna giden, mutlu eden, ruhu güzelleştiren hatta bazen kalpleri birleştiren en önemli şey olduğu gibi, aksi de tam tersi ise bir yıkıma vesiledir... (Mahall) 😄
"Güzel gören güzel düşünür" sözü, Bediüzzaman Said Nursi ye ait bir sözdür. Mahatma Gandhi efendinin sözü de gerçekten güzel ve bir o kadar manidarmış..
Güzel bakan güzel görür, gibi muhteşem bir cümle vardır...
İnsanlar dünya sahnesindeki rollerini ancak fıtratlarından süzülen karakter özellikleriyle süslerler. Kimisi daima karamsar bakar, kimisi bazen, kimisi daima olumlu görmek ister, kimisi olmuyorsa ve birileri kötü bakıyorsa '' hayırlısı buymuş demek ki '' diyebilmeyi bilir...
Olumlu bakmak bana soracak olursanız meziyettir ve kalpten süzülenlerin aslında yeşermeye müsait filiz olduğu zeminlerden gelir. Ben her daim olumlu bakmaya gayret edip, lafza düşenlerin hep iyimser ve hoş olmasını yeğlerim elimden geldiğince. Çünkü biliyorum ki ne kadar iyi ve olumlu bakarsak o kadar kalben ferah ederiz ve yaşam enerjimize de katkı sağlar bu. Ama bu güne dek kötü, olumsuz ve kem bakıp da mutlu olan görmedim...
Ben her zaman bu düşüncelere vurgu yapmışımdır görüşlerimde.
Kişi, olaya kötü bakar ise kötü sonuçlar alması yüksek ihtimal oluyor. Kötü düşünmenin hiç bir faydasını bildiğimiz halde hâlen devam etmemiz ne kadar da ilginç.
Genellikle aldığım cevaplar; olmuyor, yapamıyorum, başaramıyorum gibi cevaplar alıyorum. Tamam, herkes zorlu bir hayat yaşadı, yaşıyor. Ama inanç olmadan elbette yapamayız...
Bir gün iki gün denedik, hemen olmuyor diyoruz. Ne kadar da kolay, kolaya kaçmak. Hayır, inanç böyle olmaz. Kişi inanır daha sonra faaliyete geçer; inancını desteklemesi lazım.
Neye inanıp düşünürsen değil, ne için çabalarsan olabilir.öyle kuru kuru inanmakla, evrene mesaj atmakla, merkürün retrosuna göz kırpıp öpücük atmakla olmaz.