Bence evet. Allah beyin vermiş, doğru ve yanlışı seçebiliriz, kaderimiz bizim elimizde. 👍🏻

Bence evet. Allah beyin vermiş, doğru ve yanlışı seçebiliriz, kaderimiz bizim elimizde. 👍🏻

Kaderi doğru anlamak lazım. Dinsel olarak Allah'ın ebedi ve ezeli ilmidir. Yani kader Allah'ın olmuş ve olacak her şeyi bilmesidir. burada kaderimizin ne olduğunu bilmediğimiz için zaten neydi de neyi değiştiyoruz nerden bilelim? Edeceğin dua bile kaderinde yazıyor olmalı. Bir aklımız var ve Allah kullanmayı bize bırakmış.'Kaderim Allah yazdı diye böyle' demek doğru olmaz.
Felsefi açıdan baktığımızda, Freud ve Jung "Bilinçaltında kalan şeyler yok olmaz. Daha ziyade kader ve talih olarak gün yüzüne çıkar." görüşünde. Yani farkına varmazsak aynı olayları ve durumları tekrar tekrar yaşarız. Buna da 'napalım kaderim böyleymiş' deriz.
İnsan hayatını kendisi şekillendirir, yaptığı tercihler hayatını oluştururken her şeyin sorumlusu olarak kaderi seçmek yanlış. Kader yoktur, tercihler vardır.
Değiştiremez.
Kader zaten insanın değiştiremeyeceği şeylere denir, değiştirilebilen şeyler kader olmaz.
Mesela anne babanız ve akrabalarınız sizin kaderinizdir, doğacağınız ülke de, ya da doğduğunuz anda ki fiziksel görüntünüz de kaderinizdir.
Kader olmayan bütün şeyleri değiştirebiliriz, yeter ki onları yanlış bir şekilde kadermiş gibi değerlendirmeyelim.
Cevap
6Cevap
Kadere inanmıyorum. kader yoktur. sadece bize sunulan yolca seçim yaparız
hayır.
hayatın boyunca verecein her kararın seni çıkaracağı yollar bile belirlenmişken kaderini kendin belirlemek imkansız...
Kaderimizi değiştiremeyiz diye düşünüyorum.
Kaderi değiştirmek bizim elimizde değil. Bunu yalnızca ALLAH irade edebilir.
Yazılmışsa değişmez..
konya yanlışa oy vermaaa
Yanında şans da olursa tadından yenmez.
Bence bazı şeyler istesek de değişmiyor
Sanmıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?