Kararlardır. Sadece bizim değil, bizimle etkileşimde bulunan, tanıdığımız ve tanımadığımız insanların kararları ve buna uygun davranışlar belirler kaderimizi. Bazen karşıdan karşıya geçerken hiç tanımadığımız bir şöförün 1 saniyelik hatalı kararı bizim, hayatımızı değiştirir. Elbette elimizde olmayan durumlar da var. Seçemediğimiz, seçme hakkı tanınmayan durumlar.. Her şey davranışlar ve kararlardır. Sahip olmadığın şeyleri kazanmakta senin elinde, sahip olduklarını kaybetmekte... #54srp
Kişilik & Karakter konusunda 14,5b cevap paylaştı.
Evet bu konuda insanın kaderini değiştirebilme gücü olduğunu düşünüyorum. Çünkü insanlar bazı seçimler yaparlar, bu seçimler hayati seçimlerdir. Mesela eğitimine devam edip etmemek gibi iki kesin yol vardır önünde. Ama hangisini seçeceğimize biz karar veririz. Ya eğitimi alıp doktor, avukat , savcı gibi örnek veriyorum, o tarz şeyler oluruz ya da eğitim almamayı seçeriz ve asgari ücretli bir işe girer çalışırız. Gerçi bizim ülkemizde eğitim alanlar da asgari ücretle çalışıyor da örnek olsun diye söyledim. Hayat kesinlikle bize seçimler ve yollar sunuyor. Kendim ettim kendim bulduma inanıyorum ben. Kaderci bir insan kesinlikle değilim. Eğer bir şeyler yapmazsak, kaderimiz hiçbir zaman değişmez. Ama bir şeyler yapmaya karar verir ve bunu kafaya koyarsak kaderi değiştirmek bizim elimizde.
Hayatta her zaman farklı seçenekler vardır. İyiyi de seçmek bizim elimizde kötüyü de, iyiyi seçince kendi irademin gücü deriz kötüyü seçince kaderim. Kendi başarısız seçimlerimizi kadere atfederek işin içinden sıyrılmaya alışmışız. Halbuki hayatımızı şekillendiren bizim seçimlerimiz. Duygu ve mantık ayrımında kendimiz için doğru olanı yapmak hayatın gidişatında çok şeyi değiştirir. Herkes az çok kendisi için neyin daha iyi olacağını bilir ama iradesini kontrol edemediği için kendi çukurunda dönüp dolaşır. Her zaman en az iki seçeneği olduğunu bilir ama işine geleni seçer. Sonra da vah kaderim.
Kişilik & Karakter konusunda 13,4b cevap paylaştı.
Biz insanların hayatlarıyla ilgili belli başlı konularda karar verme yetisi olsa dahi, bazı konularda kesinlikle kader devreye giriyor.. Değiştirebileceğimiz şeyler de var, değiştiremediklerimiz de.. Kararlarımız geleceğimizi şekillendirme konusunda son derece etkili.. Tanrı biz insanlara bazı seçenekler sunuyor ve bu seçenekleri değerlendirmek de bizim elimizde.. Her konuda söz hakkına sahip olamıyoruz elbette.. Bazı konularda hükmü veren doğrudan tanrı oluyor. Ölüm gibi, hastalık gibi konularda bizim elimizden gelen bir şey olmuyor maalesef.. Keyifli akşamlar..
Başlığı okurken can çekiştim abla.😂😂 Tamam tamam o kadar çekişmedim, neyse. Soruya dönecek olursak eğer kendi kararlarını verecek bir irade verilmiş insanlara sonuç olarak. Sen elinden geleni yapıp, doğru kararlar verirsen ve sonucu yine istemediğin gibi olursa işte buna kader diyoruz fakat hiçbir şey yapmayıp ya da yanlış kararlar veripte kader demek anlamsız geliyor bana ya da kadere suç bulmak... Bu noktada kendini sorgulamalı kişi, bu olayı çok farklı algılıyor insanlar ama kesinlikle her şey kendi ellerinde...
Kahkaha attım inanki 😂😂 Okuyorum bir şey yok başlıkta diyorum. Ama şimdi okudum şu an anladım 😬😬🙈🙈bu soruyu hazırlarken acayip şekilde sinirlerim bozuktu o yüzden böyle oldu 😂😂çok güldüm ya
Evet değiştirebilir her şey insanın kendi ellernde çaresizseniz çare sizsinizdir. Hayatımıza biz hükmedebiliriz sonuçta hayatımız verdiğimiz tercihler yaptığımız seçimler sonucunda şekilleniyorsa demek ki kaderide biz değiştiriyoruz yol ayrımları bizim sayemizde oluyor seçmediğimiz yolun sonunu ilerisini göremesek de iyi veya kötü bir şekilde kaderimizi değiştirebiliriz ben bu şekilde düşünüyorum herkesin düşünce yapısı kendine özgü o yüzden farklı düşünen insanlarada daima saygı duyarım. Ama bana başka mantıklı bir seçenek başka mantıklı bir düşünce fikir aklıma geliyor.
Ben şu şekilde düşünüyorum; Önümüzde tek bir kader yoktur, aldığımız kararlar doğrultusundan kaderimiz sürekli değişim içerisinde. Tanrı (Allah) bizim için 5 farklı kader belirledi örneğin, kaba taslak anlatıyorum. Bunlar benim düşüncelerim. Bu 5 farklı yoldan 1. yolu seçersek daha farklı bir sonuçla karşılaşırız. Ya da 3. ile 5. aynı olmaz mesela.
Basit bir ifadeyle, kaderinize karmanız (yapmak) karar verir. Her insan karmasını değiştirerek kaderini değiştirme gücüne sahiptir. Sadece biz istediğimiz geleceği yaratabiliriz. Kişinin karmasını (yapacaklarını) kontrol etme gücü yoktur, ancak karmayı değiştirmek için tüm gücü sahiptir.
Cesur insanlar değiştirebilirler. Güçleri buna yetmese bile en azından çaba sarfetmiş olurlar. Denemeden hiç bişeyin değişmeyeceği zaten belli ama denersen kendin için bir şans bir ihtimal oluşturmuş olursun.
Kader 2 ye ayrilir degistirebilecegimiz degistiremeyecegimiz örneğin iyi birisj olmak veya kotu birisj olmak sizin elinizde yaptiginiz iyilik ve gunahlarda fakat yolda sizinle tanismam veya anne babanizi seçememeniz gibi durumlar sizin elinizde olmayan seçim yapamayacaginiz seylerdir iyi yonde secimler yapmaniz dilegimle
Bu konuda bilgisi olan insanlara hayranım 🥰 Ne yazık ki çoğu bu bilgiye sahip değil. Kader bana göre nerede doğduğun ve ne zaman öleceğindir. Arasını davranış ve düşünceleriyle insanlar belirler.
Değiştirebilir, kaderin tek bir çizgiden oluştuğunu düşünmüyorum, Rp oyunları gibi olduğunu düşünüyorum, yani seçimlerimizle şekilleniyor yoksa ne anlamı var yaşamanın her şey baştan belliyse...
Kaderini değiştirdiğini düşünsen bile yine kaderinde olan bir şeyi yapmış oluyorsun... kaderin değiştirilebileceği düşüncesi her zaman saçma gelmiştir.