Ben oje süren erkek görünce bir değişik oluyorum hiç hoşuma gitmiyor. Bana itici geliyor. Erkek maskülen olsun ya. Böyle beyefendi olsun. Belirli bir kalıp var kafamda keşke onun dışına çıkılmasa.
Güney Korelilerin, özellikle de Z kuşağı GK insanının dünyaya kattığı pek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Halkının nerede ise tamamı kusursuz güzellik uğruna sürekli bıçak altına yatarak estetik ameliyat peşinde koştururken, öğürerek, kusarak güzellik uğruna sağlığından ödün verirken, K-POP denilen bir furya ile çoğalmaları ve her gün absürt bir moda anlayışı ile karşımıza çıkmaları garip geliyor. Bütün bu görüşlerime dayanarak söyleyebilirim ki ''Oje sürmenin cinsiyeti var elbette''
Gercekten her gözü çekik olanı korelimi saniyosun boyle düsünüyosan yaşın sanrm baya ilerde😂 bu adam Koreli değil hem ilk oje yi erkek bir çiftçi tırnaklara vurduğu soyleniyo ve arada Avrupa korelilerden daha çok esnetik yaptığını düşünüyorum ben Kore fanı kesinlikle değilim sadece onlara ve tarzlarına saygı duyuyorum sadece sana birazda olsa bilgi veriyorum 😂
Koreli ve Japon kültürünün birbirine yakın oldukları, K-Pop ile Yeni nesil Japon trendinin birbirine benzerliğini tartışacak değilim. Yaşım senden çok ileri, bu kesin. Zira böyle çocuksu meseleler için insanlara tek söyleyebileceğim şey ''yaşın küçük'' ya da ''yaşın çok ileri anlamazsağğğnn'' değil. Söylentiler ile yaşanmıyor ne yazık ki. Canım isterse hemen ben de bir söylenti uydurabilirim. Örneğin, ''M. Ö. ilk ağda yapan kişinin bir erkek olduğunu ve o dönem çok popülerleştiğini biliyor muydun?'' gibi atmasyon bir örnek sunabilir ve buna inanacak binlerce insan bulabilirim. Velhasıl, tırnaklara oje sürmenin cinsiyeti vardır ve bunu dünyanın %99,9'u kabul ederken, sözüm ona marjinal olmak adına sen veya siz gibiler aksini iddia etseniz de bu değişmez bir gerçektir. Teşekkürler Şükran!
Kpop ta ki erkekler oje sürduklerini görmedim ama bu onların surmeyecegi anlamına da gelmez nasıl rahat hissediyosa öyle yapmakta özgüler bu arada adam japonlu Çinli diye bir şey demedim ben sana japonlarda erkek oje büyük trendi yok dünyanın her yerinde vardır belli azınlıkta erkek ojeli bu onlara saygı duyulmayacagini göstermez bende erkekte ojeyi tercih etmem ama sürenlere de kötü yorum yapmayı düşünmüyorum kisi görüşü diyip bu konuyu uzatmamak lazım.
Oje sürmenin cinsiyeti vardır. Tıpkı ruj sürmek gibi. Şimdi buradakilere sorsam "Erkekler de kırmızı kırmızı ruj sürsünler mi?" diye bir tane falan evet güzel olur diyen olur. Gerisi ya hayır tabiki der ya da mantıklı bulmaz. Bu tarz şeylerin cinsiyeti var. Erkek ve kadın diye iki cinsiyet halinde yaratıldığımızı unutmayalım. Bakınca erkek mi kadın mı diye çözemez oldum artık bazı insanları
Bence zevk meselesi, kadın ve erkek vardır ama hangisini seçeceğimiz bize kalmıştır insan kendi bedenini özgürce kullanabilir tıpkı saç boyatmak ve oje sürmek gibi tamamen kişisel tercih konusudur :)