Arabada erkek varken kadında kullanır elbette. Esimin kullandığı zaman olduğu kadar benim de var. Aile arabası olarak düşünürsek canım kullanmak istemisse kullanırım. Bunun cinsiyete bağlı olmamalı erkekler çok mükemmel kullanıyor diye bir algı oluşmuş çok yanlış.
Kullanır. Özellikle araç kadının ise, engelli ehliyetimden (H) dolayı başkasının arabasını kullanmam yasak. (İşitme engelliyim. Kendi aracım haricinde başkasının aracını kullanmam yasak; ama kendi aracım var. Babam kullanabilir. Tek bilmediğim, normal duyan bir eş bulursam, arabamı eşimin kullanıp kullanmaması.) Kadın park manevrasında sıkıntı yaşarsa, geçici olarak direksiyona geçerdim.
Kullanabilir ve bence bu biraz inceliktir, kadına toplumdaki yerini hatırlatmak, araba kullanmanın sadece erkeklere has olmadığını göstermek, eşitliği sağlamak adına, bence.
Neden kullanmasın ki? Uzun yolda dönüşümlü kullanılır, acil bir durumda kocasına ya da babasına bir şey olsa kadın kullanır, kimin canı isterse o kullanır, arabanın sahibi kullansın da evlilerde isteyen kullansın
Biz sevgilimle daha yeniyiz yani yaşımız küçük 21 o yüzden araba alamadık ama tatil için araba kiralarız ya da babamın arabasını sürüyoruz genelde ben sürsem de bazen o sürmek istiyo bende izin veriyorum eğer severse sürmeyi o sürüyo da bı ara uyuyayım dedim Antalya ya gidecekken Sivas'a gittik bizde Sivas'ı gezelim sonra gidelim dedik
Kullanmasında bir sakınca yok kullanabilir, sadece önemli olan yanındaki erkek her şeyini karışması ya da korkutucu bir şekilde davrandığın zaman kadınlar kullanmak istemezler.
Devlet ona hak vermiş ehliyetini almış biz erkeklerde kadınlara araç surdurmedigimiz sürece araba sürmeyi unutuyorlar onun için ben ehliyeti varsa veririm sürsün ama ehliyeti yoksa kusura bakmasın
Kullanmayı biliyorsa erkek varken de kullanabilir yokken de
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Öncelikle cinsiyetçi paylaşımın için seni kınıyorum. - Kadın veya Erkek fark etmez. Yollara Arabaya kim hakimse arabayı o sürer. Bu soruyu sana hiç yakıştıramadım.
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Detay değil soru insanları çeker sayın paylaşımcı..
bilen kullansın. ikisi de biliyorsa daha yorgun olan yanda otursun
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Geçen sene durakta beklerken saydım: içinde hem erkek hem kadın olan 73 araç geçti 68'inde erkek sürüyor kadın yanda oturuyordu 5 tanesinde kadın sürüyor erkek yanda oturuyordu