Mesela dikkat ediyorum, tutkulu kadınların hatları da daha kıvrımlı, dolgun ve kadınsı. Erkek gibi daha düz hatlara sahip olanlarin davranış biçimleri daha farklı. Asabi, saldiran kişilerde , iki kaş arasında belirgin bir çukurluk oluşuyor.. Kilolu kişiler sadece yemeyi değil, yapmayı da seviyor.. vs Düşündükçe örnekleri çoğaltmak mümkün olabilir. Ben şahsen beden ce ruhumuzun belli oranlarda paralel bir gelişim içinde olduğunu düşünüyorum. Sizin fikriniz nedir bu konuda?
Bedensel özelliklerimiz, duygularimizla bir parallellik, etkileşim taşır mı?
Yaşamımızda olağan değişken psikolojik durumlar ister istemez yüzüme yansıması olduğu gibi , bedenimizde de degiskenlikler yansıtıyor. Uzakdoğu 'da kaldığım süreçte ayaklarimizin ne kadar önemli bir organ olduğunu , sağlığın , teşhisin ayaktan yapılarak başlandığının takiben ruhumuzun arındırılarak psikolojimize etkisinin iyileştirilmesi ile bedenimizdeki rahatlamayı yaşayarak öğrendim. Alternatif tıp gibi spirituel etkilerle iyileşmenin etkisini gördüm. Ben bunu babamın vefatı ile Uzakdoğu"ya yaşamak icin kaldığımda öğrendim. Bedensel, Thai, aromaterapi , ashiatsu gibi farklı masajlar ile iyileştirmenin etkisini gördüm. Burada yaşadığım stres ağrılarının tedavisinden tam anlamı ile faydalanmadim. Demem o ki bu tip yasadigimiz duygu degisiklikleri önce zihnimizde sonrasında vücudumuza form vermesi açısından önemini deneyimlerle öğrendim. Çok hatırı sayılır dostlar, güvendiğim insanlarla biyoenerji vasıtası ile uyku , yorgunluk , stres gibi durumların terapisini uyguladım başarılı oldum. Ama ben bu durumu sadece hakikaten kıymetini bilecek kişiliği oturmuş kişilere yapıyorum.
Çok sıkıntılar , zorluklar çekmiş ama size uzanan güzel yürekli insanlarla her kosulda zorlukların üstesinden gelmiş , yaşama kusmemis , hayata hep bağlı , motive , enerjik olarak yaşam sevincini kaybetmemis bir yapiniz var resimden gördüğüm.
Haklısınız inşallah geçen sene amcam beyin ameliyatı oldu. Maalesef durumu makineye bağlı evinde yaşıyor , mideden besleniyor. Bu sene gelirseniz haberlesiriz seyahat , sorun olmaz ise görüşürüz sevinirim.
Buna "Fizyognemi" denilir. İnsanın içi ile dışı aslında birbiri ile orantılı şekilde ilerler. Dıştan olan bir şey içe yansır, içten olan bir şey dışa yansır.
Bedeni okumak aslında ruhu okumak'dır. Gözlerden bilene kişinin ruh halini anlamak mümkün. Duygusuz, nötr bakan veyahut üzüntülü bakan gözler kendini hemen belli eder.
İnsan sırlar ile dolu bir varlıktır bu sırları çözmek, analiz etmek ayrı bir keyif verici.
Tamamen katılıyorum , düz hatlı hemcinslerim davranışlarından tut giydikleri kıyafetlere ve ilişkiler hakkındaki fikirlerine kadar daha erkeksi daha sert daha soğuk oluyorlar. Neden öyle acaba🤔
Tabii ki bilimsel bir konu ama ben kşisel gözlem ve tahminleri soruyorum. Sonuçta gözlem de bilimsel düşünce ve araştırmalarda öncü rol oynar. Önemi olan bilimsel, analitik düşünme yapısına sahip olmak. Bunu için bilim insanı olmaya gerek yok.
Katılmıyorum.. Bedenimiz ve ruhumuz genel yapımız çerçevesinde paralel bir gelişim icinde olurlar. Duygular dogrudan bedeni etkiler. Davranış karakterimizinde en fazla genetik yapımız şekillendirir.
Cevresel etkiler de var elbette. Ama o sadece var olan genetik yapimizda ufak tefek rötuş etkisi yapar. Kötü olumsuz taraftarimizi baskilamamizi sağlar.
Bilimsel araştırmalar bunu zaten doğruluyor. Şahsi deneyim ve gözlemlerin de bu yönde. Konuya merakim oldugu için hakkındaki yayınları daha dikkatli takip ediyorum. Zaten sitede sorduğum birçok soruda toplum davranış ve düşünce biçimini öğrenmek amacı yatıyor.
Buna da katılıyorum. Çok gülümseyen insanların teni daha parlak. 16 yaşlarım da iken Sakarya adliyesin de çalışmaya başladım. Orada insanları tanımak konusunda çok iyi gözlemlerim oldu. Bbir memur tanımıştım 60'lı yaşların da, nerede ise hiç kırışığı yok tu ama diğer memurlar dan farkı sürekli gülümsemesi idi. İlginç gelmişti bana öbür memurlar höt höt iken o sakin ve samimi bir yapıya sahipti.
Alakası yok.. Geçen gün bu konuyi azıcık kafamda düşündüm. Hani şimdi şeyini sallasan anli şanlı profesörlere denk geliyor ya.. Emin ol bunların çoğu bir bilim insaninda olmasi gereken bilimsel analitik düşünce yapısına sahip değiller. Mevcut düzende terfi alıp yükselmek farkli özelliklere sahip olmayi gerektiriyor. Bilimsel bakis açısı en başta merakli olmayi gerektirir. Sonra şüphecilik, gozlemcilik, olaylara farkli acilardan bakabilmek.. vs Bunun için yüksek diplomalara gerek yok. Tarihte zate örneği dolu.