Farkında olmadan sakladığın duygular, düşüncelerini ve davranışlarını yönlendirdiğinde, gerçekten ne istediğini, ne hissettiğini anlaman zorlaşmaz mı? Bazen bir şeye sinirlenir ya da üzülürsün ama nedenini tam olarak bilemezsin. İşte bastırdığın hisler, farklı şekillerde su yüzüne çıkıp seni farkında olmadan etkileyebilir. Belki de bazen kendine "Neden böyle hissettim?" diye sormanın zamanı gelmiştir.
Bastırılmış duygular, bilinçdışı düzeyde davranışlarımızı ve algılarımızı nasıl yönlendirir?
Belki de gözyaşların, içindeki fırtınaların sessiz çığlıklarıdır. Bazen kalbin konuşur ama sen onu duyamazsın, sadece hissedersin. Adını koyamadığın duygular, kendini gözlerinden akıtarak anlatır belki de. Ve bazen, sebebini bilmeden ağlamak en derin hissettiğin anlardır…
Evet, bastırılan duygular çoğu zaman travma olarak geri döner ama bu sadece bir yönü. Asıl etkileyici olan, bilinçdışının bastırılanları yalnızca travma olarak değil, seçimlerimizde, tepkilerimizde ve hatta hayallerimizde bile nasıl yönlendirdiği… Bazen bir insana karşı ani bir çekim hissederiz ya da tam tersi, sebepsiz bir şekilde uzaklaşırız. Bazen de aynı hataları tekrar tekrar yaparız ve nedenini bile anlayamayız. İşte tüm bunlar, bastırdığımızın bizim yerimize konuştuğu anlar. Yani aslında biz onu unuttuğumuzu sanırken, o bizi yönetmeye devam ediyor
Evet bilinçaltı bir çöplük gibi en unuttum dediğin detay bile orada saklı Mesela meditasyon yaparken gün içinde yaşadığım şeyler bir film şeridi gibi gözümün önünden geçiyor ve o an hiç dikkatimizi verdiğim senaryoları fark ediyorm o anın içindeyken bunu yakalayamamism ama iş işten geçtikten sonra fark ediyorm
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
bastırılmış duygum yok
Evet çünkü olumlu olumsuz tüm duygular bizi etkiler biz etkilemediğini düşünsek bile. Bende bazen ağlıyorum ama neye ağladığımı bulamıyorum.
Belki de gözyaşların, içindeki fırtınaların sessiz çığlıklarıdır. Bazen kalbin konuşur ama sen onu duyamazsın, sadece hissedersin. Adını koyamadığın duygular, kendini gözlerinden akıtarak anlatır belki de. Ve bazen, sebebini bilmeden ağlamak en derin hissettiğin anlardır…
Bastırdığın zaman travma olarak karşına çıkıyor
Evet, bastırılan duygular çoğu zaman travma olarak geri döner ama bu sadece bir yönü. Asıl etkileyici olan, bilinçdışının bastırılanları yalnızca travma olarak değil, seçimlerimizde, tepkilerimizde ve hatta hayallerimizde bile nasıl yönlendirdiği… Bazen bir insana karşı ani bir çekim hissederiz ya da tam tersi, sebepsiz bir şekilde uzaklaşırız. Bazen de aynı hataları tekrar tekrar yaparız ve nedenini bile anlayamayız. İşte tüm bunlar, bastırdığımızın bizim yerimize konuştuğu anlar. Yani aslında biz onu unuttuğumuzu sanırken, o bizi yönetmeye devam ediyor
Evet bilinçaltı bir çöplük gibi en unuttum dediğin detay bile orada saklı
Mesela meditasyon yaparken gün içinde yaşadığım şeyler bir film şeridi gibi gözümün önünden geçiyor ve o an hiç dikkatimizi verdiğim senaryoları fark ediyorm o anın içindeyken bunu yakalayamamism ama iş işten geçtikten sonra fark ediyorm