Esasında, duygulardan arınmak mümkün müydü? Gerçek doğruya ulaşmaya engel mi duygular? Duygular insanları zayıflatır mı? Duyguların silindiği bir ameliyat geliştirilseydi, duyguları aldırır mıydınız?
Duygular , düşünmek dediğimiz olguyu ya da her neyse işte ne kadar etkileyebilir?
Duygular düşünme süreçlerimizi yadsınamaz bir şekilde etkiler. Bu etki bazen düşüncelerimizi zenginleştirip yaratıcılığımızı artırırken, bazen de mantıklı düşünmeyi engelleyip hatalı kararlara yol açabilir. Duygusal zekanın geliştirilmesi, duygularımızın düşüncelerimiz üzerindeki etkisini daha iyi anlamamıza ve yönetmemize yardımcı olarak daha dengeli ve etkili bir düşünme biçimi geliştirmemizi sağlayabilir.
1
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Duygusal zeka nasıl geliştirilir önce onu öğrenmem lazim : ). Elinize sağlık
Ben de işler şu şekilde ilerliyor duygularım düşüncelerimi etkilemiyor. Düşüncelerim gerçekleri bas bas bağırıyor ama ben genelde duygularıma odaklanırım. Mesela birini çok seviyorsam ama onun bana zarar verdiğini beynim bağırıyorsa onu dinlememeyi tercih ediyorum. Ya da birisinin herhangi bir yanlış yok ama duygularım hislerim ondan uzak durmamı istiyorsa uzak dururum şu an fark ettim duygularımla yaşıyorum.😃 Duygular insanı bazen zayıflatır bazen de güçlendirir -inanç umut gibi- ve duygulardan arınmanın pek mümkün olduğunu sanmıyorum. Çünkü sevgi nefret gibi iki tane duygu yok ki.
Ve son soru asla duygularımı aldırmak istemezdim çünkü onlar olmadan insan olmanın bir manası yok.
Meclise sunulan torba kanun (aynı anda birden fazla kanun teklifi) gibi soru sormuşsun 😂
%99.9 seviyesine kadar etkileyebilir
%99.9 noktasına kadar arınabilinir
Doğruya ulaşmaya engel değil ama zorlaştırıcı olabilir
Evet duygular insanları zayıflatır
Aslında buna cevabım evet aldırırdım olurdu. Çünkü dengesizleştiriyor. Fakat gelişmişlik arttıkça canlının duygu seviyesinin de arttığını gördüğümden, doğanın vardır bir bilgiği diye aldırmazdım. Şimdiki gibi kendim düzenlemeye çalışırım 🤓
1
10 Yorumla
Soran
1 yıl
Dinlene dinlene cevap vereydin : ) iyidi biraz aceleye getirmiş gibisin sanki : )
Öyle oldu biraz biz buna ekonomik paket diyoruz. : )
Ben aldırırdım , sonra bir kitap yazardım duygu sahibi insanlar anlasın diye : )
Bu sorduğun her şey tam benlik! Şimdi şöyle... Duygular düşüncelerimizi şekillendirir, bazen yolumuzu bulmamızı zorlaştırır ama onları tamamen yok etmek ne mümkün ne de sağlıklı olurdu. Duygusuz bir insan; ne birini samimiyetle sever, ne de gerçekten üzülür. Yani evet, duygular hatalara sebep olabilir ama bir o kadar da insanca, yaşama dair şeylerdir. 🧠❤️
Eğer duygu ameliyatı diye bir şey olsaydı, ben asla yaptıramazdım. Hayatın tadı, tuzu kalmazdı. Duygular insanı kesinlikle zayıflatmaz, tam tersine, seni hayatta tutan şeylerdir. Korkmak, sevmek, kızmak bunlar bizi biz yapan şeyler. Evet, zaman zaman mantığın önüne geçebilir ama gerçek doğruya ulaşmanı her zaman engellemez. Bazen duygular sezgisel olarak en doğruyu bulmamıza da yardım eder. Hayat biraz da bu karmaşıklıkla güzel zaten! 😊
0
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Sürekli hüzünlü olmak yerine duygusuz olması daha sağlıklı değil midir?
Farklı ve rengarenk olmamızı sağlayan şey işte o hormonların her insanda farklı seviyelerde olması.
Hepsi benim bebeklerim bu yüzden. Hiçbirini elletmem..
Değiştirip, duzeltmemiz gereken şey duygusal tepkiler. Bunlar insanı zor durumda bırakan davranışlara sebep oluyor. O esnada mantık şak diye masaya yumruğunu vurmalı 😀
Öğrenicez de o zamana kadar bazılarımız menopoza, bazılarımız andrapoza girecek🤣
Öyle tabi @Firu_Zen, ben rahatsız oluyorum bir mutlu , çoğu zaman hüzünlü hayatımı şey yaptı bu duygular. Ben adropoza erken mi girdim acaba bilemiyorum.
Ben gönül rahatlığı ile aldırıdım. Olmasaa bir şeyide düzeltmeye gerek kalmazdı ahahaha.
İşte mantık her şey bittiğinde teşrif ediyor zat-ı alileri : )
birisine aşıksan onunla konusurken soyledigi seyleri bile algilayamabilirsin duygu yoğunlugundan, fakat hiç bir sey hissetmediginde iki kisi arasindaki iletisim çok farkli ve samuttur mesela.
ben belirli bir yasa kadar bir cok duygudan uzak kalmaktan yanayim sevgi, aşk, öfke, kin, haset, kiskançlik... bunlardan uzak kaldikca fark ediyorsun aslinda her bir duygu tohumunun seni nasil farkli bir renge donusturdugunu... sonra isler kolaylasiyor yoluna bakiyorsun.
1
13 Yorumla
Soran
1 yıl
Hım farklı ve güzel bir yorum olmuş elinize sağlık.
Haklı olduğunuz noktalar çok. Ben genede aldırırdım muhtemelen duyguları imkan olsaydı
Böyle düşünmenize sevindim. lakin Kolay değil, sancılı sürecler özellikle duygular. Burada bilmediğim tanımadığım insanlarla konuşup kendimi biraz olsun geliştirmekle uğraşırken. Karşılığında bir şeyler vermeniz gerek bilgi olarak bende hic olmadığı icin ilk başlarda çok zorlandım. Bu eski bir takas sistemi gibi sözle tabiki maddesel bir şey yok.
duygulardan arindiginda berrak bir zihin kalir sana. insanlar bu durumu kotu bilir duygularla bulanmiş zihinlere aliştiklari için.
fakat bu durum bence insanin ulaşabilecegi en muazzam ve pahabiçilemez hallerden ilki.
daha sonra hayatindaki insanlarin seni tukettigi, sen şuurunda değilken seni zehirledigi noktari gorursun ne o berrak zihin buraya aninda net sınır çizer.
daha sonra hayatina giren insanlarin uzerindeki etkilerini gorursun ve mantiginla dogru insanlari seçer her iletişimde daha da gelişir büyürsün.
Aslında öyle gibi görünüyor ama değil. beim bi sevgilim olmuştu öyle duygusuz. taşla birlikteymişsiniz gibi çok öfke doluyordum bu haline. en son ayrıldık zaten. robot gibi ıyy.