İnsan kendi içinde olan duygu his ve düşünceleri neden anlamdıramaz?

Dünyaya doymuşum gibi bir his mi diyeyim düşünce mi diyeyim ne diyeyim bilmiyorum. Bu tür hissetmeme neyin neden olduğunu dahi bilmiyorum, depressyonda değilim veya hayatıma son vermek gibi bir fikrim yok. Ama bu hayatı çok uzun zamandır yaşamış gibi tüm hayallerimi gerçekleştirmiş gibi hayata doymuş bir his var içimde. Her hangi bir hayalimin olmaması böyle hisetmeme neden olur mu?

Güncellemeler
7 ay
Aslında ben çoçukluğumdan beri çok durgun ve yavaş geçen bir hayat yaşadım bir gün sanki bir kapı açıldı bana kalbimi ruhumu hissetmeye başlamıştım hayata karşı aşk oluşmuştu içimde insanlığa ve tüm varlığa merhameti içimde ve dışımda görüyordum artık benim içinde hayatımı değiştirme fırsatı sunuldu diye mutlu olmuştum çünki bu içsel koşularla ben hayatımı istediğim şekilde deöiştirebilecektim kendimi ve etrafımı değiştirebilecektim. Ama bu güzel hissler ve durum uzun sürmedi cesaretim kırıldı
Güncellemeler
7 ay
ve pes etmeye mecbur bırakıldım gücüm yetmeyen bir güce karşı, o zamandan sonra kemdime ruhsal olarak acılar çektirdim. Duygularımı yok sayıp aşırı umursamaz birine dönüştürdüm kendimi, çünki bu yaşadığım hayal kısırklığı beni küstürdü bir çok şeye.
İnsan kendi içinde olan duygu his ve düşünceleri neden anlamdıramaz?