Doğruyu konuşmak gerekirse çok geçimli bir adam olduğum söylenemez, Benim kendime göre doğrularım var kendime göre yapmak ya da yapmak istemediğim şeyler var dini hassasiyetlerim var bazı kendime göre kurallarım var, Bir de özellikle ben karşımdaki insana ne kadar değer veriyorsam o derecede değer görmek istiyorum birazcık balık burcu olduğum için duygusallık yönüm de bir o kadar fazla olmasından dolayı, mesela en ufak şeylerde çok çabuk duygusal veya kendimi değersiz hissedebiliyorum.
Bunu bir örnekle açıklamak isterim yakın zamanda doğum günümde çok sevdiğim 14 yıllık bir arkadaşım Bu tabii kadın ama sevgilim falan değil, iki senedir benim doğum günümü unuttuğunu söylüyor ya da başka şeyler söyleyerek kutlamıyor sonrasında başkasının doğum gününü Instagram üzerinden hikaye olarak kutladığını gördüm birazcık kendisine tepki gösterdim açıkçası ama tabii o da bana tepki gösterdi, dolayısıyla birazcık aksi tarafların ve çekilmez taraflarım var, belki de kendimi anlatmayı bu şekilde çalışıyorum ve en büyük hataydı burada yapıyorum.
Kimse bana tahammül etmek zorunda kalmadı hiç bir zaman. Kendimi başkalarına rahatsızlık verecek kadar insanlara maruz bırakmam. Ama zor biriyimdir ve de bunun farkındayımdır. Çabuk sıkılabiliyorum mesela insanlardan ve de sorunlarından. Hiç bir şeyi çekemem, eyvallah etmem ya da. Maddi ve manevi olarak kimseye bağımlılığım olmadığından sebep hemen kendi içime çekilirim etraftan sıkıldığım zaman. Çoğunlukla iyi gün dostuyumdur hatta. Kimsenin derdiyle detlenemem ve de sorunlarına yardımcı olamam. Ki ben de aynı şekildeyimdir zaten, kendi sorunlarıma başkasını bulaştırmam, kendim hallederim. Etrafım da bu yönümü bilip ona göre davranırlar zaten.
İnsanlarla ters düşen huylarım, yönlerim var ancak genel anlamda tahammül edilmesi zor biri olduğum söylenemez. Uyumlu her bir insanla iyi geçinirim. Yeter ki davranışlarını, sözlerini özenle seçen biri olsun.
Evet, bana katlanmak gerçekten çok zor. Bir anım, bir anımı tutmuyor. Tek bir kelimeden bile sayfalarca hikaye çıkarabiliyorum. Çok ve hızlı konuşuyorum. Bu anlaşılmamı zorlaştırıyor. Anlamayanlara kızıyorum, benim tercihim olmasına rağmen. Suçu olmayan kişilere patlayabiliyorum. Benden büyük dahi olsa emir verince anında parlayabiliyorum. Bana tahammül etmek gerçekten çok zor bu yüzden ☾
Hayır kesinlikle değilim çevremden de çok sabırlı olduğumu söylerler insanlara karşı oldukça tahammülüm çok var ama bu tahammül sınırı aşıldı mı eskisi kadar samimiyetim olamaz çünkü kaybetmiş zaten ben karşımdakine sabır gösteriyorsam aynı şekilde yeri geldiğinde oda bana aynı şekilde olmalı diğer türlü sağlıklı iletişim kurulamaz
Tahammül edilmesi zor biri değilim. Tahammül etmelerine gerek duyacak bir şey yapmam. Kişileri zorlayan bir yapım genel olarak yok. Çekilmezsem yine kendime çekilmezimdir. Kimse kimseye tahammül etmek zorunda değil özel ve değer verdiğimiz biri olmadığı sürece. Tahammül sınırlarını zorlayan biri, zorladıklarının hayatların da çok fazla kalıcı olmayabilir gerçekten ciddi bir konu. Zorlamamak lazım insanları. 🙄😄
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hayır. Kendimi tahammül edilecek biri olarak da görmüyorum. Zaman zaman illaki sabri sınadığım tahammül gerektiren durumlarım olmuştur her insan gibi ama aşırı değil. Şeker gibi kızım ben. Terapi almadan önce düşünüyordum ama sonra kendimi tanıyıp, anlayıp sevdikçe anladım ki çok sakin ve aklıbaşında bi kızım. Düşündüğüm kadar çılgın ve yorucu asla değilim.
Hemde çokkk benim dediğim olacak benim istediğim olacak olmazsa dünyayı cehennem ederim sadece kendimi düşünürüm açıkınca hele kimse umrumda olmaz uzak durun böyle insanlardan