Yaklaşık bir 8-9 aydır filan herşeyi saldım hayatımdan çok kolay insan silebiliyordum zaten bu dönemde daha kollay oldu silince öyle birini tanımamış gibi oluyorum bunu geçtim kıyamet kopsa bende zerre bir duygu olmuyor kimseyi sevmedim sevemedim en ufak beğenme duygum da yok kimseye bişey anlatamıyorum da herşeyimi içime atarım anlatsam zaten bana yararı olmaz kimsenin umrunda olmaz herkesin kendi derdi var kendi sorunlarım bile bende en ufak bir duygu uyandırmıyor artık düşünce yetimi kaybetmiş gibi hissediyorum aklım bomboş bişeyler hissetmek istiyorum bu durum yordu
Ben hala biraz o buhranın içerisindeyim ama yağtığım şeylerin birazını söyliyim Yakın arkadaş çevren varsa bol boş cıkıp eğlenin Kitap oku Kahveni al ve acık havada müzik eşliğinde dinle Derdini dinleyecek birisi varsa anlat yoksa kağıda yazıp o kağıdı yak Kafanı yoracak birşeyler bul. Çalışıyorsan iş , yoksa hobi vb Yemek yapmayı öğren eğer biliyorsan sevdiğin bir yemeği ya da tatlıyı yap Sevdiğin filmleri ve dizileri izle En önemlisi aklına kötü şeyler gelirse ya da üzgün hemen kalkıp kafanı dağıtacak şeyler yap. Bir de bana dm atarsan yeni aldığım bir kitabın resmini paylaşayım cok yararlı oku.
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çok teşekkür ederim zaten hepsini yapıyorum ben şarkı söylüyorum geliştirmeye filan çalışıyorum arkadaşlarım çağırınca istemeden de olsa giderim sosyal bir kişiliğim var ama eve gelince başlıyor her şey
İleri derce depresyon yaşıyorsun Bu noktaya gelmemek için çok mücadele ettin, konuştun anlamadılar... vb ve zamanla da bir şey yapasın gelmiyor artık
Yeni hobiler keşfet kuzum mesela Kitap oku, spor yap, poligona git, bakış açını değiştir (Bakış açını değiştirecek kitapları istersen yazabilirim) (Yaşadığımız hayat çok sıkıcı ama kitap okuyarak farklı kişilerin duygularına hayatına şahit oluyoruz, dertleşmek istersen dinlerim ♥️) ve zorlansan bile insanalrın arasına çık Örneğin bir kafeye git otur bir köşeye kulaklık tak insanları gözlmele iç dünyalarını anlamaya çalış bunu kitaba dökmeye çalışabilirsin bu sanada çok iyi gelicek Kafanı hep meşkul et Zamanal düzeliceksin 🤝🌼
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çokkk Teşekkür ederim sosyal bir kişiliğe sahibim yani bunların hepsini yapıyorum ama eve gelince başlıyor her şey
Aynalardan korkmaya başladığınızda, davanızdaki bu fobinin neyle bağlantılı olduğunu hatırlamaya çalışın. Neyin endişe verdiğini tam olarak düşünün. Nedeni belirlemekte zorlanıyorsanız, hipnoz gerekebilir.
0
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
aynalardan korkmam farkında olmadan fobim varsa bilemiyorum
Yakınlarınız ve özellikle aileniz ile daha fazla vakit geçirin. Duygularınızı ifade edin, diğer insanların ne hissettiğine verdiğiniz önem kadar kendi duygu ve ihtiyaçlarınızı da gözetin. Depresyon döngüsünü unutmayın! ... Geçmişe odaklı olmayın. ... Olumlu duygu ifadelerini artırın.
kardeşim ailemle vakit geçirilmez annem harici diğerleri insan değil geçmiş umrumda değil ben duygularımö yitirmiş gibiyim hiç bişey düşünemiyorum hissedemiyorum kafam bomboş Teşekkür ederim yinede ❤
herkesle anlayabilecek biriyim herkes tarafindan sevilip sayılan ama insanlar bencilliklerinden ötürü karşısındaki insanları anlamak istemiyor ve de dinlemiyor bende anlatmamayi tercih ediyorum ki herkesle aramada mesafe var ve kimseye güvenmem :)
Sözünü tutmak, Bütünlük sergilemek (özü sözü bir olmak), Bir görevi yapacak yetkinlik ve beceriye sahip olmak, Dürüst olmak, Sorumluluk sahibi İnsanları olduğu gibi kabul edin doğal olun
bunlarin hepsi bende var insanlara yardım edip sorunlarını dinlemeyi severim herkesi olduğu gibi kabul eden biriyim hatta fazlasıyla fedakar bir insandım bıraktım onu
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
4
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
ben de son 3-4 aydır boş vermişlik yapıyorum. daha geçen hafta müdür çağırdı "oğlum sen böyle değildin ne oldu sana" diye. beynimde bir sürü plan yapıyorum ama hayata geçirmek isterken yapsan ne olacak diye kendimle tartışıyorum. evde kendimi odaya kapatıyorum. sadece iftar vakti yüzlerini görüyorum. normal zamanda akşam yemeğini bile odamda yiyorum. bazı chat sitelerine giriyorum sosyalleşmek için "derdine ***ayım diyor"
1
12 Yorumla
Soran
+1 yıl
ahdhs bende sosyalleşmek amaçlı sosyal medyalarda takılıyorum ama sarmıyor dışarı çıkmazsam kimseyle konuşmuyorum pek
Arkadaşlarımla buluşurum, gördüğüm bana uyan etkinliklere katılırım, yüzmeyi seviyorum mesela yüzmeye giderim arada ne bilim alışveriş sosyalleşmeden sayılırsa onu yaparım, içmeye gideriz kız kıza toplanıp birimizin evine filan öyle
o değil de benim arkadaşım yok. okul arkadaşlarım kaypak insanlardı konuşmuyorum onlarla. üniversitede ise matematikten yüksek alıp çanı yükselttiğim için alayı trip attı. sinirlenip derslere asıldım. tüm derslerde ortalamayı yükselttim. 80 kişiden mezun olan sadece 15'i :D iş arkadaşları desen alayı ayağımı kaydırdı.
sendeki azimden bana da lazım jxkdkx benim arkadaş çevrem aşırı fazla ya sürekli buluşmak isteyenler filan var ne bilim buluşasım yok sayılı insanlarla buluşuyorum ckdkxk
kendinden bahseder misin? kaç yasındasın eğitim durumun nedir? çevren nasıldır? Bu sorunlarla yüzleşebildinmi
0
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
19 yaşındayım mezuna kalıp üniversite sınavına hazırlanıyorum yani hazırlandığım söylenemez içimden ders çalışmak gelmiyor gelecek umrumda değil ailem eskiden çevreden dolayı çok baskı yaptı son 2 senedir saldılar hiç birşeyime karışmazlar ben 7. sınıfa giderken ablam ölümden döndü mucize şekilde kurtuldu annemde ardından kanser oldu atlattı küçükken yine orta okulda yapamadığım şeyler yüzünden çevremden bazı kişilerden zorbalık gördüm ama genel olarak sevilen biriyim hala öyle şu an kimse bana zorbalık yapamaz lisede sinir krizleri filan geçirdim babamdan şiddet gördüm bazen haklı yere bazen durduk yere üstümde paspas sapı kırdı kafamı demir kapıya vurdu filan şu an elini kaldırmaz ama psikolojik şiddet uygular bana anneme hayvan köpek it gibi şeyler kullanır annem zaten sürekli hasta illa bir huzursuzluk olur evde dışarıya yansıtmam hiç bir zaman arkadaşlarımdan uzaklaştım çoğunu sildim sosyal medyaların hepsini kapattım wp de yok sadece bura var eniştem ablamı aldatıyor evlendiğinden beri insan yerine koymaz onun bunun yanında rencide eder ablamda bir ara başkalarıyla konuşuyordu bi tek bana anlatırdı ben ona ablalık yapıp durdurmaya çalıştım en son 7-8 ay önce şiddette uyguladı hatta öldürüyormuş 3 kattan aşağı atıp durdurmuşlar ailem sahip çıkmadı ablama hakaret edip yolladılar benimde 2 ilişkim oldu biri beni tehdi etti tecavüz ettirmekle filan diğeri aldattı ablamda üstüne öyle gelince duygularım 0 lanmıs gibi hissettim zaten kolay ağlayan biri değilim kimse ağladığımı göremdi ben hayatımda ne olursa olsun kimseye yansıtmam hep gülerim hareketliyim neşeliyim annemi ellerimle ambulansa kaldırdığımın sabahına bile gidip gülüp enerjik durdum kimse fark etmedi bişeyler hissetmek istiyorum
Bilinçaltımız biz bebek iken bile cogu seyi algılar ve komut baslar. cocukluktan bu yana kişiliğimiz karakterimiz şekillenmeye baslar. Seni negatif yönden etkileyen tek neden ailesel faktörler anlattıklarına bakılırsa. 19 yasında genç bir kızın hayat dolu enerjik bekleriz ama sen tam tersi kuyunun dibini görmüssün. Yaşadıkların ağır şeyler seni anlamaya calısıyorum. Bir travma gibi geçiriyorsun üst üst geliyor hersey. Bunu kaldırabilecek yüreğin , gücün olsada bazen taşma noktasına geliyorsun. Bazen çekip gitmek istediğinide hissedebiliyorum. sorunsuz beyaz sayfa acacak bir hayat. Üniversite sınavına odaklanma sorunları olabilir ama tek diyeceğim, üniversite sınavın senin dönem noktan olacak.