Erkeklerde beynin sağ ve sol yarımküreleri arasındaki bilgi akışını sağlayan kısım kadınlarınkine göre daha küçüktür. Bu da beynin duygusal tarafı (sol lob) ile mantıksal tarafı (sağ lob) arasındaki bilgi alışverişini kısıtlıyor. Bundan dolayı erkekler bir durum karşısında beyinlerinin yalnızca bir lobunu kullanmayı tercih ediyorlar. Ya sadece mantıklı ya da tamamen duygusal kararlar veriyorlar. Kadınlar ise karşılaştıkları durumlar karşısında beyinlerinin her iki tarafını da kullanabiliyorlar. Hem mantık hem de duygusal bakışla daha dengeli çözümler bulabiliyorlar.
Sizce kadın ile erkek arasındaki farklar nelerdir?
Kadın beden olarak daha dayanıklı. Doğum yaptığı için iyileşme hızı daha yüksek ancak erkek de daha güçlü. Bu tek bir örnek ama benim söylemeye çalıştığım ne kadını erkeğe üstün görebiliriz ne erkeği kadına üstün görebiliriz. Var olan özelliklerini yaşamasına izin verip toplum içinde uyum içinde yaşamayı öğrenmeliyiz. İnsan doğasına aykırı bir şekilde kadını kısıtlayıp eve tıkmanın ya da erkeğe asla başarısızlık şansı vermemenin bir anlamı yok. Ben ne sordum sen ne dedin diyebilirsin ama toplum her konuda o kadar politize bir haldeki senin yazdığını alıp erkekler aptaldır diye yorumlayacak kadın da var. Hetero olsun veya olmasın kadın ve erkek birbirine toplum içinde ihtiyaç duyar.
Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Bence fizyolojik faklılıklar en basitleri olmakla beraber duygusal, mental ve manevi farklılıklar mevcut.. Kadın hepimizin bildiği gibi daha duygusal ve manevi yönü daha kuvvetli olan bir canlıyken erkek daha düz mantık bakabiliyor olaylara.. İşin aslı kadın ve erkeğin temel farklılıkları olduğu gibi her bireyin de birbirinden farklı özellikleri olduğunu kabullenmek gerekir.. Bazı kadınlar da bazı konularda erkeklerle aynı fikri paylaşabilir ya da bazı erkekler de kadınlar gibi daha duygusal olabilir.. Bu temel farklılıklar çok göreceli.. Mesela kendimden örnek vermem gerekirse duygusal değilim ve bir çok konuda mantığım benim için daha önce geliyor.. Keyifli geceler..
Kadınlar duygusal veya gelenekçi erkekler de mantıklı ve modernist diyemeyiz ki. Ne desek insanoğlu hep şaşırtıyor. Her iki taraf da kendi içinde bir sürü özellik barındırıyor. Kadının da mantıklı ve modernist olanı var keza erkeğin de duygusal ve gelenekci olduğu gibi...
Erkekler daha soğukkanlı, kadınlar daha panik. Kadınlar daha becerekli, erkekler daha hazirci Erkekler daha ketum, kadınlar daha şeffaf Kadınlar daha merhametli, erkekler daha vicdansız
Ben olayı biraz farklı taraftan değerlendireceğim.
Her burcun kadını ve erkeği bir olmuyor. Duygu ve düşünceler burca göre de değişiyor. İşin ayrıca psikoloji boyutu var. Yaşadığı çevre, aile, yöre, eğitim hayatı, kişinin kendine kattığı değerler ve olumlu/olumsuz olaylar bunlar tamamen düşünceye etki eden faktörler..
Erkekler tek lobu kullandığı için bu yüzden işlerini kestirmeden tamamlar. Kadinlar ise detaycıdır. İki loba yollayıp hangi taraf ağır basarsa o tarafı seçer.
Başta fiziksel farklılıktan başlayarak beyinlerini kullanmak olsun düşünce yapıları olsun romantiklik olsun saygı anlayışı olsun sevgi anlayışı olsun aileye bağlılık olsun evlilik konusu olsun yemek yapmak olsun çocuk bakmak olsun kıskançlık olsun daha da bir çok konularda farklı diye biliriz Tabi ki buda benim düşüncem
Yumurtalık nakli yok dişi üreme sistemi koyamıyorlar erkeğin üreme sisteminin yerine her türlü doğuramazsınız en fazla kestirip etek giyersiniz Mika Can Raun gibi 😁
Bak mesela kadınlar evlenirken çalışmayan erkekle evlenmez ama erkekler çalışmayan kadınla evlenir ve onun tüm masraflarını üstlenir bunun hiçbir mantıklı yanı yok