Sosyalleşmekden sorumluluk almakdan korktuğum için hiç hayatın gerekliliği olan hiç bir şeyi yerine getirmedim okul okumadım işe gitmedim kendime bakmadım v. s çok kilo aldım hayattan koptum depresyondayım kendimi dış görünüş olarakda hiç beğenmiyorum eksiklerim kusurlarım fazla sosyalleşemiyorumda 1 arkadaşım yok , eve kapandım bilgisayarda olmazsa zaman geçmicek , ben nasıl normal bi insan olacağım..
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bende senelerdir eve kapalı yaşıyorum hiç dışarı çıkamıyorum gençliğim tamamen evde geçti
Ben de 4 yıldır evden çıkamıyorum kemdim gibi biri olmasına şaşırdım
Gençliğim çürüdü evde 16 yaşında düştüm bugün doğum günümdü 26 yaşına girdim hala aynı bir işe girerek düzelmeyi denicem böyle yaşayamıcam.. bende türkiyede tek sanıyordum kendimi.. ama yine de benim kadar kötü değildir durumun..
Ben hiç evden çıkamıyorum sen benim gibi değilsindir
Beni hiç tanımadığın o kadar belli ki 😀 2012 yılından beri dışarı çıkmadım nasıl çıkayım şişmanım dişim yok saçım iğrenç dışarı çıkmak için de bir sebebim yok.. ben 10 yıldır hapis hayatı yaşıyorum..
Gerçekten bende hapis hayatı yaşıyorum seninle benziyor hayatımız aslında bende 18 yaşında cikmaidm 24 yaşındayım şu an sadece 4 yıl önce 1 kere çıktım onda da bayıldım hayat hiç adil değil bizim özgüvenimizi bitiriyorlar sonra da bu dertlerle uğraşıyoruz hayatta yalnız kalıyoruz ben bir kere intihar denedim onda da ölmedim hayat bir darbede öldürmeyerek vurdu
Zamanında liseyi okuyamadım ve eve kapandım işe de gitmedim zor geldi ve sonunda kendimi bu hayatın içinde buldum cehennem gibi , her gün kalk evin içinde yemek ye bilgisayar oyna sosyal medya izle ona buna tak üzül özen sonra yat uyu her gün aynı şey bıktım gerçekden benim başıma ne geldiyse sorumluluk alamama duygusundan geldi sosyo fobiden korkularımdan sonunda yapayalnız kaldım 1 arkadaşım yok.. gezemiyorum da dışarı.. hiç aktivite hobi yapamıyorum çok sıkıldım böyle yaşamakdan hiç zayıf bile olmadım uyku düzenim bozuk yeme düzenim bozuk kendime hiç bakmadım sağlığıma bile dikkat etmiyorum diş kaybettim boyum kısa kaldı hiç zayıf olmadım sesim ince çocuk gibi çok bıktım böyle yaşamakdan tek değişiklik ölüm olacak bu gidişle , bir de kuzenime baksan şaşar kalırsın , keşke intihar edebilsek ama ben çözümü buldum gibi sanki biraz ne kadar olur bilemiyorum havaalanı işinden haber bekliyorum kazandığım parayla kendime bakmak istiyorum ama peki ya sosyallik arkadaş sevgili gezmeler sosyal özgürlük düşündürüyor
Umarım havalani işin olur benim için çok geç artık bende dışarı çıkma fobisi de oluştu sen kurtulmaya bak beni tımarhaneye atacaklar sana şunu da söyleyeyim bende zayıf değildim ama spor yaptım kendi çapımda ve de zayıfladım inan sadece
Kendimi hiç geliştiremedim sosyallik nedir bilmem bir de kuzenime bak amcamın oğluna benim tam tersim herşeyi var hayat ona güzel , bu havaalanı işi benim için kurtuluş gibi haber bekliyorum dayı oğlundan.. bende de var o fobi aslında sorumluluk almak okumak işe gitmek sevgili yapmak arkadaş yapmak gezmek tozmak gözümü korkutuyordu hala da korkutuyor bunları istemiyordum ve başardım ama görüyorum ki bunları yaşamazamda ölücem dayanamıcam böyle ünlü bir kıza saplantılıyım bir erkekle çıktığını görmem bana travma yaşatır.. İnşallah sende kurtulursun ya ne diyim ben her gün kilo yüzünden kabuslar görüyorum keşke zayıfyabilsem en son 6 sene önce zayıflaşmıştım biraz boğazımı tutamıyorum obez oldum midem genişledi ancak işe gidersem kendime dur diyebilcem..
eğer muhabbet etmek istersen gizliden çıkar mısın
Yok ya kendimi belli etmek istemiyorum çok özel bir konu bu
Korkma rezil felan olmazsın kimseye , hem silerim zaten istersen gizliden çıktında bu soruyu kaldırırım kimsede görmez ama sen bilirsin dertlerimiz aynı mı diye merak ettim yakından sohbet etmek istedim sadece.. Neyse valla bu konuların bir özelliği kalmadı her gün bok gibi yaşamak asalak gibi olmak canımı sıkıyor herkes sosyal hayatını yaşıyor ben onları izliyorum kendim sosyo fobim yüzünden yaşayamıyorum hayatımı ne bir mekan gidebiliyorum nede bir arkadaşım var eziklerin kralıyım sevgilim olması evlenmem bile atatürkün dünyaya gelmesi gibi imkansız.. Ama dedim ya işte en azından bir işe girerek kazandığım parayla kendime bakmak istiyorum hatta özel psikologa bile gidicem bunun için sosyalleşmek için sosyal fobiyi yenmem şart , sosyal olmakdan arkadaş sevgili yapmakdan gezmekden okumakdan işe gitmekden o kadar korktum ki bile bile kendimi çirkinleştirdim resmen yaşadığımı hissetmiyorum bambaşka bir boyuta girdim artık izleyen olmak istemiyorum hayatı yaşayan olmak istiyorum çünkü böyle daha fazla yaşamayacağımı anladım ye iç sıç yat bıktım gerçekden..
Benim gücüm yok valla ne kendimi anlatmaya nede olacakları düzeltmek için çabalamaya öylesine yaşamak bu zaten benim de hiç kimsem yok bende günlerimi evin içinde ağlaya ağlaya geçiriyorum ailem daha fazla dayanamayıp tımarhaneye yollayacak benim sonum yakın sen kendine iyi bak
Lütfen böyle konuşma , 10.04.2012 tarihinden beri depresyonda olan ben 10 yıldır her gün kahır çeken ben umutsuz vaka ben bile depresyondan çıkabileceğime inanıyorsam sen hayli hayli çıkarsın , senin sorunun ne gerçekden merak ettim eğer her şey zor geldiyse sende benim gibi asgari ücretli bir işe girip en azından normal bir birey olmayı deneyebilirsin , Farkında mısın eğer bir şeyleri düzeltmeye denemezsen için içini yemeye devam edecek böyle yaşamaya devam mı edeceksin bir şeylerden memnun değilsen mutlu değilsen ne olur çabalamaya gayret et olur mu , Ailen neden yardımcı olmuyor anlamıyorum ki hadi benimkiler sorumsuz , valla ben bile 10 yıldır delirmediysem evin içinde bilgisayar başında her gün sen hiç delirmezsin sebebi ne gerçekden merak ettim yardımcı olmak isterim ben kendime bakıcam er ya da geç bu sene inşallah başlıcam bir yerden ve inşallah 10 Nisan 2012 depresyona giriş tarihim ve mesela 24 ocak 2023 depresyondan çıkış tarihim diyebileyim eğer sende kendine iyi bakmazsan daha çok kötü hissedersin..
Benim sorunum çocukluktan beri sessiz olmamdan kaynaklı öyle ezdiler beni öyle dalga geçtiler ki benle arkadaşlarım bile sınıf arkadaşlarım yaptıkları lise de gördüğüm muamele ailemin beni dövmesi daha bir sürü şey kafamdaki bitmek bilmeyen dinle ilgili sorular sürekli ölüm düşünmem yüzümde oluşan problemler her gün kalbimin ağrıdığını hissediyorum canımın acidigini kelime bulamayacak kendime birine anlatamayacak kadar yoruldum. O gülümseyen çocuğun bunları yaşamak zorunda olmasından kendime bunları yaşattığım için de en çok kendimden nefret ediyorum benim çözümüm yok benim sonum belli mezar ya da tımarhane kusura bakma üzdüysem
Sessiz olmam derken karakterin yapın mı böyle , peki neden dalga geçtiler sebep neydi sırf sen sessizsin diye herşeyi yapabilmeleri mi , ailen neden dövdü ki şikayetçi olsaydın keşke , Ölüm aslında kurtuluş değildir biliyor musun sınavdasın Allah seni sınıyor istiyor ki Bu dertlerden güçlü olmanı istiyor kurtulabilecek mi sınavımdan geçebilecek mi diyor ondan böyle belalar problemler veriyor , lütfen şeytana yenilme , Bende kendi derdim büyük sanırım gir bir işe gerisi gelsin hemde 10 yıldır depresyondayım , Ama senin güçlü olman gerekli ki 0 dan başlaman lazım aynı benim gibi beyaz bir sayfa açmak , ölümden başka herşeye çare vardır , ne delirirsin ne de ölürsün , yaşamak zorundasın ne desem boş biliyorum takdir senin ama unutma içine düştüğümüz durumlardan ille de bir çıkış yolu aramamız lazım , herşeyin kötüye gitmesini istemezsin değil mi ne desem bilemedim , Estağfurullah ne üzmesi
Sıfırdan başlamak için beynin sıfırlanması gerekir karanlık artık içim dışım
Anlıyorum travmaların oluştu travmaların var artık içinde ne yaparsan yap onlarda seninle gelecek peki hiç psikologa gitmeyi denedin mi uzmanından fikir almayı , Valla bende atıp tutuyorum işe giricem sosyal olucam zannediyorum ama dile kolay 10 yıl boş geçti kilolarımla yaşadım 10 yıl kabus görüyorum kafa kalmadı kafam sıkıştı artık zayıflasam da sosyal olsam da 10 yılın benimde enkazları benimle birlikte gidicek kafamdan silinmicek 10 yıldır zulüm gibi gelen yıllar hele bende yaşadığımı hissetmiyorum beynim başka bir boyutta millete göre hayat devam ediyor ben dünya hayatımı tamamlamış gibiyim hiç bir şey yaşamadığım kilolarımla o kadar sene kaldığım için ya da sonsuz bir rüyadayım sanki ölüm yok herşeyin bir sonu yok gibi yaşıyorum sonsuz gibi yaşadığımıda hiç hissetmiyorum benim de zor..
Seni de anlıyorum ki zaten hatta üzüldüm benjm gibi biri olmasına bu kadar utangaç olmak koyuyor cidden ya diğer insanlardan ne farkım vardı da bunları yaşadım oluyorsun falan istesem de zaten insanlarla bir araya gelince geçmişim ortaya dökülecek istesemde mutlu olamayacağim dört duvar arasında yalnızım şu an mesela kimse nasıl bir travma içinde 6 yıldır evde olduğumu anlamayacak kalbimin artık gucünün bittiğini anlamayacak anca yargilayacaklarr insan sevmiyorum bu yüzden zaten istesem de dışarı çıkamam çıksam da bayılırım keşke en başından yalnız kalmasaydik
Ben utangaç pek değilimde sosyo fobi hastasıyım hem de çok ileri derecede , bir insan okuyamadı diye kendini eksik hisseder ve hayattan kopmak ister mi en kötü işe gidersin yine de geçinirsin ama kişi ben olunca işte sosyalleşmek gezmek hayata uydurmak zor geliyor bende hiç uğraşmadım bir robot gibi adeta her gün aynı şeyleri yaşıyorum zevk aldım yıllarca böyle ama artık dayanamıyorum zulüm gibi geliyor , ben söyliyim farkı maddiyat biraz eğer varlıklı ve sorumlu bir aile doğsam eminim böyle olmazdım gibime geliyor hem fakirim gecekondu da hemde ailem cahil düşünsene 7 kişilik aileyiz kimse lise mezunu bile olmadı ben dahil , ben düzelirsem geçmişimi hatırlamak istemiyorum yansıtmayacağım elimden geldiğince , ama boş ver geçmişin dökülsün seni olduğun gibi sevmeyecek biri varsa hiç sevmesin daha iyi seni geçmişinle yadırgayacak biri varsa zaten istemesin isteyerek mi oldun sanki hem olsan ne olur allah aşkına , valla üzüldüm haline benim ki depresyon sosyo fobi ağır bir hali hastalık , seninkisi ise çok tuhaf çok garip belki benden de zor bi şey..
Aynen zulüm ayrı işkence her gün duvarın sana bakmasi senin ona bakman falan insan kendini öldürmek istiyor bunu neden kendime yaptım diyorsun cevapta bulamıyorsun olaylar bu yani aslin da ne kadar anlatırsak anlatalım geçmiş değişmeyecek
Benim durumumda senden aşağı kalır bir yanı yok , her gün kalk kahvaltı et bilgisayar oyna taktığın ünlü kızı takip et hem zenginliğine hem güzelliğine üzül özen onu bir erkekle görürsem yaşayamam de kendine zarar vermek iste sonra kendine bakıyorsun en az 15 kusur üstümde düzelecek gibi de değil işe gitmek bile belirsiz şuanda günlerimi yiyip içip sıçmakla geçiriyorum sinirden üzüntüden ölemiyorum da kalp krizi felan geçirsem kanser olsam keşke diyorum bir türlü olmuyor bende intihar düşünmedim değil ama maçam da yemedi pek can tatlı ama böyle de olmuyor sürünüyorum daha çok piskolojim bozuluyor hem hiç bir şey yapma yaşama hemde hayatı yaşayan insanları izle daha çok kötüleş bende buna dayanamıyorum işte
haber geldi Nisan sonunda havaalanı işi olacakmış gözüm aydın bir de sosyal olabilsem
Senin adına sevindim en azından sen kurtuldun
Tam kurtuldum sayılmaz ama önümde zorlu süreçler yıllar olacak kilo diş saç boy vücut çatlakları göz kulak , kendini geliştirmek okul sosyallik hepsiyle uğraşmam lazım işe girmek ancak para kaynağı olacak özgüven verecek biraz bi de gerçekden sosyalleşebilsem arkadaşım sevgilim olsa aktivite hobi yapabilsem dışarda bir cafe oturabilsem normal bir birey olabilsem keşke
Sen başarırsın inan yeter
Bakalım , İhtimal... Zaman ne göstercek Bakalım çok merak ediyorum normalleşebilecek miyim sorumluluk alabilecek miyim diye herkes gibi normal yaşamak zor gelmiyecek mi hiç sanmıyorum ama denemekden başka çarem yok gibi
Ben sana çok üzüldüm lütfen sende koyverme sürekli düzelmek için bir şeyler dene eminim sende başarırsın benim gibi asalak başarırsa sen hayli hayli başarırsın
Benim ki yol değil hayatımı mahvettim geri dönüşü yok ama senin var bunu unutma
Asıl bende hayatımı mahvettim sosyo fobiden , Benim var öyle mi ne boyum uzayacak ne de çatlaklarım gidecek kuzenim gibi olamam ki nasıl sosyal şuna bak kuzenime boya bak posa bak.. https://www.hizliresim.com/jja0nqz
Sen hayatini başkalarıyla kıyaslama bence fotoğraftaki tamam belki havalı duruyor olabilir ama kalbinde ne acılar taşıyor bunu bilemeyiz
Yok zaten ne o benim hayatımda ne de ben onun aklındayım herkes kendine bakacak işte kıyas yok , ya ne acılar yaşayacak doğum günü kutluyor yüzü gülüyor neşesi eksik değil hayat ona güzel , Ama dedim ya ne o benim uğrumda ne de ben.. kendimden ben sorumluluyum ve asosyalim eziğim
Herkesin var bir derdi takma
Ben bir tek kendime takıyorum çok merak ediyorum ölmeden şu sosyalliği yenebilecek miyim
Senin yanında birileri olursa başarırsın merak etme