9 sınıftan beri çok düşünme özelliğim çıktı dalgınlık yaşayacağım kadar aslında hep öyle dalgınım ve sessiz sakin biriyim böyle olduğum için hiç kendimi sevemiyorum ve sınava da hazırlanıyorum mezuna kalmıştım şuanda da iyi yapmıyorum her konuda başarısız ve kötü hissetmekten yoruldum hayata uyum sağlayamamak cidden çok zor kalabalık ortamlarda geriliyorum habire stresliyim aileme dahi güvenmiyorum geçmiş hatalarımdan ders çıkarıp ilerlemeye çalıştım ama habire bocalıyorum kötü niyetli birde değilim ama ortamlarda nefreti üzerime topluyorum sınavada zaten 2 ay kaldı ne yapmalıyım tavsiyelerinize ihtiyacım var
şimdiden herkese teşekkürler
İletişim becerilerim kötü ve her şeyi kafama takıyorum, nasıl hayata katılabilirim?
Özellikle küçük yaşlarda ben de senin gibiydim. Özellikle kalabalık ortamlarda ve sınıfta çok fazla geriliyordum. Bir de öğretmen beni tahtaya kaldırdı ise eğer benim için tam bir eziyet oluyor orada ortam. Bir dönem bu hep böyle gitti kaçarak ve korkarak hiçbir şeye katılamazdım. Fakat daha sonra çözümün kendi içimde olduğunu anladım. Böyle yaşayamazsın ve gölgelerde kalamazdim. Bir adım attım ve bir yerden başladın korkuların üzerine gittim hata yapmaktan ve insanların beni yargılamasından korkmadın ve bir zaman sonra bu endişelerden eser bile kalmadı.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
bende çabalıyorum ama böyle gençliğimi yakmışım gibi hissediyorumda ve çözümün bende de olduğunu anlıyorum bu sene çok iyi bir şekilde denedim ama bocaladım maalesef
Merhaba, birilerinin sizi onaylamasını veya sürekli olarak toplumun istediği şeyleri yaparak övmesini falan beklerseniz hayatınız elden gider yani çok beklersiniz. Bu şekilde yaşanmaz kesinlikle. Kendinize ait doğrularınız olmalı ve kimseye ya da kendinize bir zararınız olmadığı sürece alnı açık başı dik bir şekilde yaşayabilmelisiniz yani bunun doğru olduğuna kendiniz inanmalısınız önce. Eğer sizin bu hayatta bir duruşunuz olursa, ilkeli, prensipli bir insan olur ve öz güveninizi sonuç ne olursa olsun yüksek tutarsanız, kendinizi gerçekleştirebilen bir birey olma yolunda emin adımlarla ilediğinizi net bir şekilde göreceksiniz zaten. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Sen ben misin acaba? Söylediklerinin hepsini çok iyi tanıyorum, hâlâ düzelemedim ama yıllar geçtikçe bir şeyler oturmaya başlıyor. Sıkma canını ve hedeflerine odaklan
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
5 sene oldu be aynı tas aynı hamam denedim bu sefer çok denedim ama yapamadım yine
Seni gerçekten anlıyorum, keşke yapabileceğim bir şey olsa ama en fazla burdan konuşuyorum. Eğer kendini işin içinden çıkılmaz bir noktada görüyorsan belkide yardım almalısın
Sorunun farkındasın. Her şeyi kafana taktığın için bunlar oluyor gibi. Kalabalık ortamlarda durmak seni geriyorsa arkadaşlarınla durmayı deneyebilir veya kalabalık ortamdaki gözüne kestirdiğin (kız veya erkek) biri ile merhaba, nasılsın şeklinde kısa sohbetler edebilirsin. Biraz farklı bir örnek vereceğim ama mezuna kaldıktan sonra daha iyi yaptığından bahsetmişsin. İletişim de bir nevi öyle, sen sohbet etmeden bunu geliştiremezsin.
Kafana takma olayına dönelim tekrar, bence kafana taktığın şeyleri not al ve 1 hafta sonra tekrar oku, ne kadar saçma şeyler olduğunu anlayacaksın. Ayrıca kafana taktığın şeyleri başka biriyle konuşarak çözüm bulabilirsin, hem böylece kafana takmamış olursun veya takmama yolunda önemli bir adım atarsın hem iletişim kurmayı başarmış olursun.
Dipnot: Ailene güvenmelisin.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
günlük tarzı bir şey tutmaya başlamıştım bu sene ve şu an bilmiyorum ya konuşmak bile zor geliyor şöyle diyeyim ya benden nefret ederse napıcam vb endişelide oluyorum konuştuktan sonrada bu böyle devam ediyor yanlış bir şey mi dedim gibi
inanman gerek bi hedef belirle o hedefi muhakkak yap ne yapıp edip o hedefe ulaş ilk etapta kolay bi hedef sonra biraz daha zor bi hedef belirle sonra onuda yap böylelikle yavaş yavaş kendine güvenin gelecek
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
şu an sınav var tek hedefim iyi bir şekilde atlatmak