Kendi adıma konuşmam gerekirse benim görüp görmemem umrumda degil ben kendimi hep seviyim ailem yanımda olsun bana değer versin o bana yetiyor herkes kendine değer versin kendini sevsin başkalarına bulaşmasın o bana yetiyor iş arkadaşıymıs okul arkadaşıymış dost falan bunlar boş şeyler benim icin bunlar bana hakkettiğim değeri vermiş vermemiş ben vermişmiyim vermemişmiyim umursamam bu dünya pekte ciddiye alınacak kafaya takılacak bir dünya değil nasibimizde yoksa mezarın üstüne ismimiz bile yazmaz kalkıp mezaramı küsücem
Kişilik & Karakter konusunda 14,5b cevap paylaştı.
Kimse hak ettiği değeri görmez taa ki insanların ona verdiği değeri hak etmediği bir şekle bürünene dek. Ne zaman nankör biri olursun ve insanlara karşı umursamaz olursun, sonra herkes sana fazlaca değer vermeye başlar. Hak ettiğinden fazlasını görürsün
değer görmek için beklentiye girmem gerekiyor sanırım ben de hiç kimse için beklentiye girmiyorum çünkü eminim beklentimi karşılamaz Ben kendime değer veriyorum her şeyden önce etrafımdakilerden zaten böyle bir şikayetim yok
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Evet hakkettiğim değeri gördüklerim var hayatımda. Çünkü onlarda benim için çok değerli. Alma verme dengesi. Verdiğimi alıyorum, bu yüzden hayatımdalar. Verdiği değeri hissetmediklerimden ise zaten uzaklaşıyorum. Herkes ederi kadar.
Hak ettiğin değeri en doğru sen belirlersin. Adil olmak önemli. Karşılıklı seven sayan içi güzel, düzgün o kadar çok insan var. Bazıları gidip inatla sürekli bir vicdansızla kendi içini yaralıyorsa, hak ettiği değerin bu olduğuna başta kendisi öyle inandığı içindir. Kendini sevmeyi, kendine değer vermeyi önce kendisi öğrenmeli. Çıkarına göre davrananı değil; sevmeyi bileni, hak ettiği değeri göstereni o zaman doğru tespit eder. Kedisine hak ettiği değeri vermeyene izin vermez. Ve onlarla ilişkisini sürdürmez. O zaman kendi mutluluğunu kendi eline sağlıklı şekilde almış olur. Kendisine değer vermeyen kimseye hak ettiği payı doğru veremez. Adil olamaz.
Çevremde beni gerçekten tanıyan insanlar için söyleyebilirim bunu. Onlardan değer görüyorum ve bu bana yetiyor. Başkası değer göstermese de olur, umrumda olmaz çok...
Paranın satın alamayacağı değerlerle donattım dört bir yanımı. O yüzden değerliyim. Değersiz hiç bir şeye yer vermedigim için, değerin kıymetini bilenlerle olduğum için evet değer görüyorum. Paranın satın alamayacağı bir şeye sahip oluncaya kadar zengin değilsiniz
Göreceli bir durum oluyor. Kimisi sohbet seviyor ve ediyor. Kimisi de işini görene kadar, değer vermiş gibi gözüküyor. Bu denklemde bize düşen aslında değeri bizim belirlememiz gerektiğidir. Sonunda kimin ne niyetle geldiğini ayırt etmek kolaylaşıyor.
İnsanların bana verdiği değer ihtiyacımı uzun zaman önce kendimi severek ve değer vererek giderdim zaten. Şimdi kimsenin değerine gerek yok açıkçası. Ailem ve birkaç sevdiklerim hariç tabiki onlar zaten istisna bu kategoride olamaz.
Kesinlikle görmüyorum aksine değersizlik görüyorum bu yüzden kendimi daha çok sevmeye çalışıyorum çünkü anlıyorum ki bana benden başka değer verecek hiç kimse yok.
Değer birisini tarafından hakedilmez veya bu bir ölçüt değildir değerini kendin belirlersin
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kadın ırkı sadece pic erkeklere değer verir. Ben pic değilim ve kadınların gözünde hiçbir değerim yok. Onlar beni hep incitti iki cihanda Rabbim de bütün kadınları incitsin. Amin.
Ne dion ya. Tüm kadınlardan mı öyle burada beddua etme kimseye döner dolaşır seni bulur. Kadın ırkıymış... Sen kendi ırkına bak ilk pic siniz işte senin dediğin gibi. O kadınlar varya çok iyi yapıyor beterini yapsınlar erkekler aldatıyorsa kızlarda aldatır. Hodri meydan.
Kesinlikle hayır ama beklenti içersine de girmiyorum, bunu dile getirmiyorum da. Birisi bunu kendi isteğiyle gösterdiği vakit o kişinin gözümde, gönlümde yeri bambaşka olur sanırım