Bir dönem evet bunu çok sorguladım. Belki kesin olarak bir cevaba ulaşamadım ama şu klasik olan 10 yıl sonra kendini nerede/nasıl görüyorsun sorusuna cevap verebiliyorum iyi ki. Kesin olarak şu olucam bu olucam, böyle olucam diye sınırlarım yok. Sadece alt üst sınırlarıyla belli olan belirsiz şekiller var. Ancak onların belirginleşmesine de az kaldığını biliyorum. Emin olduğum bir şey var ki öyle ya da böyle kendi kafamda tasarladığım hayat stiline, bulunacağım konuma erişecek olduğum. Bunun da ilmeklerini işliyor olmak, bazı özelliklerin kendini gösteriyor olmasıyla bu konudaki sorgulamamı kapatıyor gibiyim.
Gençliğim boyunca etrafım ne kadar kalabalık olursa olsun hep yalnızdım özümde. O yüzden kendimi tanımak, keşfetmek için epey fırsatım oldu. Sık sık konuştum, diyaloglarda bulundum kendimle. Beni tamamlayan, yansıtan mesleği de benliği de buldum sonunda. O yüzden içim çok rahat. Çünkü özümü, ağacın reçinesi kadar kolay buldum.
Sadece 'benden ne olur, neyi çok iyi olurum' sorularını değil ilerisini de sordum kendime. 'Ne yaparsam daha iyi bir ben olur, daha iyi bir dünya olur' gibi sorularla geleceği de hayal ettim. Zaten bu yüzden biraz hayalperest, realistim. Nickim boşuna geistim değil yani. Safi ruh ve zihnim desem yeridir hatta ☾
Tabi ki ergenlik dönemlerimdi sanırım ve okuduğum bölümün stresi bir yanda, diğer yanda iş hayatına atılma durumları, başka bir açıdan baktığımda babamın olmayışı gibi unsurlar bir araya gelince fena halde bocaladığım bir zaman diliminde sanki bedenimden çıkıp kendime bakarak sen kimsin ne yapmayı planlıyorsun, hayatın neresindesin, ilerisinde ne var, ne yaparsan ne kazanır ne kaybedersin gibi sorular yöneltmiştim kendime bir mühlet.. Hemen olmasa da zaman içerisinde şekillendi düşüncelerim ve hedeflerim.. Keyifli geceler..
Her şeyden önce "insan" olabildim ben. Diğer ünvan ya da kalıplar teferruattan ibaret. İnsan olmayı başaramamış bir çok kişi ve kendimi belli bir kalıba ya da amaca sokmak benlik değil. Ben benim işte, ne olduğu, neden olduğu, nasıl olduğu çok önem taşımıyor...
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Kendimi sorguladığım çok olmuştur. Sorduklarımın cevabını çoğunlukla aldım. Alamadıklarımı ise zamana bıraktım. Ama insanın kendinle ilgili sorgulamaları hiç bitmiyor. Artık kendimizden ne zaman cevap alırsak.
Ben oldum. Uzun süren içsel savaşların sonrasında kendimi buldum. Kaybettiğim bir ben vardı sağa sola savrulan. Savurup tutmadılar, düşerken tutmadılar ama kalktığımda vardılar. O gemi çoktan kalktı bu limanda.
Bu sorgulamayı yapmadığım zaman içten içe tükendiğimi hissediyorum.
Sanırım ben, ömrümün son demlerinde; Hep aynı bankta gördüğümüz ama hiç merak etmediğimiz, yamalı ceketinin ceplerinden eksik etmediği yemlerle güvercinleri besleyen o amcalardan biri olacağım.
Evet özellikle gençlik yıllarında onu kendimi çok sık sordum. Hala cevabını bulmuş değilim maalesef. İnsan kaç yaşına gelirse gelsin hala bazı soruların cevaplarını bulamıyorum.
@leyya_gs Denedim ama yapmadim.. hep kendi bildigimi ve dogrularimi uyguladim. Belki ben karsi taraftan iyi gözükmüyorum. Ama kendim icin gayet mutlu ve huzurluyum. Asil sormamiz gereken kendimize #Mutlumuyum
Uzun zaman oldu kendimi bırakalı ve arayıp bulmaya calismayalı açıkçası artık hicbsy de istemiyorum olumsuz deneyimlerimden sonra istemiyorum.. En son bu soruyu sorduğumda calisiyordum çok gayretliydim işimi herşeyden önce tutar ona öncelik ayırmayı severdim sonra patronumun arkamdan beni eleştirdiğini duydum hakkıdır ama mobbing yeme derecesinde de değil iste orası kopma noktam oldu.
Hiç böyle bir ihtiyacım olmadı gençken şimdi içime dönüp sorduğunda benden çok güzel bir anne oldu diyorum başka bir şey ihtiyacım yok zaten gayette hoşnutum kendimden
Çok düşündüm, hatta hâlâ okulumu bitirip nihayet bir mesleğe atılamadığım için zaman zaman “benden ne olur” zaman zaman ise “nasıl olacak bu işler” arasında gider gelirim.