Merhabalar.. Haksız olduklarını kabullenmek istemeyen insanlar maalesef mevcut. Gururlarının kırılacağını ya da küçük düşürüleceklerini öne sürerek bu gibi bir savunma mekanizmasına ihtiyaç duyuyorlar. Erdemli davranıp yanlışınızı kabullenir misiniz yoksa siz de böyle bir davranış içerisine girmek zorunda mı hissedersiniz?
Haksız olduğunuz bir konuda kendinizi savunmaya devam eder misiniz?
Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Haksız olduğum bir konu varsa ben kendimi masum göstermek yerine yüzleşmeyi tercih ederim.. Eleştiriye açık bir insan değilim.. Beni eleştiren kişinin benden daha temiz ve masum olması gerekiyor kesinlikle.. En azından susup daha beter sıvamamak lazım.. Daha dün başıma geldi bu olay, gözümün içine baka baka yalan söyleyecek kadar çapsız olan biri tutup da yüzüne vurunca çirkef yüzünü gözler önüne serdi.. 😄 Bu beni zerre üzmüyor aksine eğlenerek keyifle izliyorum varoş hallerini.. Sahtelik akan yüzlerindeki * fondötenle kapatmaya çalışmalarını.. Keyifli günler..
Etmem ancak haklı olan taraf "ne oldu, haksız çıktın işte" sevincini yaşarken sinir beynime vurmuyor değil. İnsan gibi tepkiler verildiği sürece haksız olduğumu da kabul ederim, hatalı olduğumu da. Saçma sapan gurur kırıcı, küçük düşürücü davranışlar karşısında haksız da olsam haksız olduğumu kabullenmem. Karşı tarafı sinir etmek adına üzerine oynar dururum.
Hayır etmem tabiki. Bu ciddi mana da karakter bozukluğu sebebidir. Ya kabullenir, özür diler ya da susmalı kişi. Çeşitli mazeretler üreterek karşısında ki kişiyi manipüle etmek çok yanlış.
Haklı olduğum bir konu da ise bir yere kadar konuşabilirim. Anlamayan bir insana ne diyebilirim ki?
Tabii ki devam etmem. Her konuda haklı olacak diye bir kural yok. Yanlış yapmak, yanlış anlamak ve hata yapmak insanı doğasında var. Hatanı kabul edip yoluna devam etmek en büyük erdem bana göre.
Adaletli insanımdır ve kendimi eleştirmesini sorgulamasını bilirim. Haksızsam haksızım derim özrümü dilerim. Ama haklı olduğun davada asla geri adım atmam. Özellikle manipüle edilmeye çalıştıklarını anlarsam misli ile karşılık veririm.
Kişilik & Karakter konusunda 203,9b cevap paylaştı.
Kime göre neye göre haklı? bu konudan konuya göre değişiyor sadece gerçekleri inkar etmem bu aptal duruma düşürür beni. ama her zaman kendimin tarafındayım
Pembeye bak ahahsh ne tatlı kadın ya yerim. Soruya gelecek olursak eğer bir kere haksızım ben tamam diyeni duymadım, çoğu kimse haksızım diyemiyor bahane uyduruyor, çok konuşuyor. Bende tamam sensin diyorum önüme bakıyorum.