İkisi de çok diyebilirim. Bende çok hata yaptım ama özür dilemekten kaçınmadım. Ama beni kırıp döküp pişman olan da oldu. Bir kere özür dilemek aynı hataya tekrar düşmeyeceğim demektir, On kere özür dilemek aynı hataya bir on kez daha düşeceğim demektir....
Senden özür dileyen mi, senin özür dilediğin mi çok?
Özür dilemeleri kendilerini affetmem için yeterli gelmiyor.. Bir de yavuz hırsız misali kendilerinden özür dilemem gerektiğini iddia edenler var, onlar bambaşka bir mevzu.. Çok sevdiğim bir kaç insan özür dilemeseler bile kırılmam onlara.. #TubaSueda 🍀
Ego kasmak gibi bir niyetim yok fakat gerçekler böyle.. Bunun egosunun da olduğunu düşünmüyorum gerçi. Genelde benden özür dileyen çoktur, çok nadir özür dilerim. Bu da galiba fazla empati yaptığımdan kaynaklanıyor. Empati duygum gelişmiş olunca, insanlara karşı hata yapma oranımda azalıyor.
Benden özür dileyen daha çok. Ama özür dilediğim de oluyor elbette. Tek fark şu; birisi özür dilediğinde ben o özrü genelde kabul ediyorum ancak konu benim özür dilemem olunca genelde kabul görmüyor. Ya ben çok safım ya da insanlar çok merhametsiz.
Ben gereksiz yere haklı olduğum şey de bile özür diledim benden kimse de özür falan dilemedi bedensel engelliyim diye hep ezidim sınıfta sebebi ne? Kızı sevmem o kız da kaç defa denememe rağmen ayaklarıma bakıp durdu neden hep sevenler kaybediyor kalbini seveni değil de dış görünüşe bakılıyor