Özür dileyeceksem muhatabım kesinlikle güvendiğim ve kıymetli bir insan olsa gerek. Diğerleri af dileyince, alttan alınca kendilerini dünyanın en haklı kişisi olarak ilan ediyorlar. Böylelerine yüz vermemek en doğrusu. Bir de şu var özür dilemek gereken konular ile helallik almak arasında müthiş bir fark mevcut. Ben de en başta buna dikkat ederim daima.
Bu hayatta hiçbir şeyi sebepsiz yere yapmadım. Her zaman bir nedenim vardı.
Doğru olduğunu düşünerek yaptıklarım. Ve yapmak zorunda olduklarım. Bu iki eylemde de birçok insanı belki kırdım, parçaladım, üzdüm. Ve bunları yaparken süper bir pislik gibi göründüm.
Ama hiçbir zaman, kimseden özür dilemedim. Özür dilemek hep içimde var oldu. Lakin bunu dile getirme fırsatı bulamadım. Özür dilemek, hataları kabullenmek insanı insan yapıyor olabilir.
Ben bunu yapamadım ve kendimi insan sınıfına koyamadım.
Merhaba ; Özür dilemeyi severim ve bu bir erdemdir kimse özür diledi diye alçalmaz böyle hissetmemelisin en azından. Ben öyle düşündüğüm için özür dilemekten çekinmem ve hep kazanan ben oldum test edildi onaylandı :)
Yanlış yaptı isem dilerim. Sonradan bir vicdan geliyor.
Kırdığımın farkında olmayan insanlar olur onlara'da ne yapayım, haberim olmuyor. Ama bazı insanlar var ki kırdıkça kırasım geliyor. Özür falan dilemem, iyi ki de kırdım diyorum.
Elbette doğru olan hatalı olduğunda özur dılemek. Fakat benım bır tık ağrıma gıdıyor pek beceremıyorum bılıyorum yanlış. Yaşım daha çok kuçuk ondan olsa gerek bazı şeyler tam oturmuyor :)