Özür incinmiş bir kalbe duyulan saygının gereğidir. Kendini ifade etmeye çalışırken özür dilemenin özünden kopmuş olabilirsiniz..

Özür incinmiş bir kalbe duyulan saygının gereğidir. Kendini ifade etmeye çalışırken özür dilemenin özünden kopmuş olabilirsiniz..
Evet ben özür dilerken her zaman için net olurum yani hatam neyse kendimi kabullenir hatamı kabullenir ve karşımda ki kişiden özür dilerim direk. zaten özür dilemek ya da insanın hatalarını kabul etmesi olgun olduğunu ve bilinçli bir insan olduğunu gösterir.
Özür dilemek büyük bir erdemdir. Eğer gerçekten bir hatam varsa hiç gocunmadan son derece net bir şekilde özrümü dilerim. Ayrıca hatalı olduğunu bildiği hâlde bunu kabul etmeyip zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışan kişinin kendisine ve karşınındaki kişiye zerre kadar saygısı olduğunu düşünmüyorum ve de o kişinin zayıf bir karaktere sahip olduğunu düşünüyorum.
Hatamla yüzleşirim, her ne kadar kendimi ezdirmesem de yanlışımı sakin, soğukkanlı, akılcı ve vicdanlı bir üslupla ikrar ederim. Bir de muhatabıma beni affetmesi için ajitasyon ve baskı yapmam, onu kararıyla başbaşa bırakırım. Pek kimseyi kırmam fakat istemeden kırdıysam da dürüst ve saygılı olurum.
Bence özür dilemek yapılan hatayı kabul etmek kötü bişey değil hatanı anladıysan bunu açıkça dile getirmeli insan genelde kalp kırmama taraftarıyımdır
Cevap
19Cevap
Evliyken yediğim hakaretlerin hiçbiri için benden özür dilenmedi... Öfkeliyim, kırgınım... Alttan aldığım için pişmanım, şimdiki aklım olsa ağzını burnunu dağıtırdım... Zamanında yapmadım... Pandemi zamanında aile geliri azalınca kocasına "eve para getirmek için gerekirse meşhur caddeye çık" demeye cesaret etmiş bir karım vardı...
17 yıllık karım, bana gerekirse caddeye çık diyebildi...
Gtünü boş ver, para getir... Bunu hangi kadın kocasına söyleyebilir?
*gtünü s**tir
*gtünü s**tir de eve para getir
Aşamadığınız öfkeniz için bir terapiste gitseniz
Hangi insan, erkek veya kadın, "eve para getirmen lazım, gerekirse meşhur caddeye çık" cümlesini eşine söyler ki?
Ben bu cümleyi duydum...
Aşamadığım tek şey bu...
Olmasıgereken netliktir. Uzatmadan özür dilerim hatamı kabul ediyorum demek yeterli, veya evet fevri cikistim haklisin demek karindakinin hem gonlunu almak hem yasanan aradaki tatsızligi unutturmak kabullenmek ve sonuc rahatlamak suclu hissetmemek. Aklima gelebilecek bütün alternatifleri sıraladım 😄
Teşekkür ederim 😊
Hatalıysam özür dilemekten hiç çekinmem ama hatalı değilsem kimse kalkıp benden özür beklemesin. günümüz çoğu insan bu şekilde maalesef.
Teşekkür ederim 😊
Bide şu var "kırdıysam özür dilerim" bu da yanlış bir cümle çünkü bir şarta bağlı olarak özür dileniyor yine. Oysa çok zor değil iki kelimeyi söylemek özür dilerim, hatalıydım açıklamana da katılıyorum, ben net olurum ~ ℳ
Aslında birinin kalbini kırdıysam ilk karşı taraf kırdığı için olmuştur. O yüzden karşımdakini aynaladığım için hiç özür dilemek zorunda kalmadım
Peki karşı taraf suçsuz ise 😊
Ben kavgacı biri değilim sadece haksızlık yaşarsam kavga ederim. Böyle özür dilenecek bir şey yapmam
Teşekkür ederim
Gerektiği kadar olurum baktım karşımda ki şımarıyor ya da uzatıyor terslerim
Teşekkür ederim arkadaşım 😊
Rica ederim hocam
Ben asla özür dilmem! Beyler bir kadından asla özür dilemeyin…
Çok fazla iddialı konuşuyorsunuz
Özür dilerken mutlaka yapılan hataya vurgu yapılmalı
Teşekkür ederim kardeşim 😊
Özür dilenecek bir şey yapmadım ki :D bu zamana kadar
Olsun yinede:)
Ben birinin kalbini bile bile kırarım zaten bilmeden kırarsam özür dilerim
Teşekkür ederim açık yüreklilik için 😊
Ozur diliyosan bi kere yaptığın hatayı yinelememen gerekli bunu yapabilceksen dile. Onun dışında özrü hak ediyosa hatanın hep arkasında dururum ama hatam yoksa kimsenin gönlü olsun diye özür dilemem. Hatalıysam başımı Eymem lazimsa yaparım
kolay kolay o duruma düşmem ama düşmüş ise kesinlikle özür dilerim erdemliktir
Bazıları da erdemlik olduğunun farkında değil
Kafalarına vura vura öğreteceğiz o zaman artık şiddet yanlısı olmaya başladım :(
Evet. Kişi kabul etmez ve yaptigim tum caba da karşılık bulmazsa onun iyiliği için onun hayatından çıkar bir daha o yanlışı başkasına yapmam
Lafı eğip bükmeye gerek yok. Bir hata yapıldıysa pat diye özür dilemek gerekir. Ne hata yapmak (bilmeden) ne de özür dilemek yanlış bir şey değil.
kırmissam karşımdaki kişiyi veyahut bir yanlış yaptimsa çok rahat özür dilerim. bunu gereksiz kompleks yapmam.
Bazen sert bir üslup ile özür dilerim.
Teşekkür ederim 😊🤗
Rica ederim, iyi günler. ✨
Evet net olurum hatamı kabul eder özrümü dilerim.
Net olurum farkidayim kırdım seni seni önemsiyorum tekrarı olmaz derim açık ve net söylerim
Ben karşıdaki yanlış yapmadığı sürece yanlış yapmam özür karşılıklıdır
Net olurum içimden gelmeyen bir konuda dilemem.
Aynen hiç mırın kırın yapmadan direk özrümü dilerim.
Bazen dilerim ama çoğunlukla özür dilemeyi sevmiyorum.
Evet olurum lafı kıvırmaya gerek yok
Kırdığım konunun ne olduğuna bağlı...😂
Teşekkür ederim sporcu arkadaşım:)
Rica ederim 😈
Net değilmişim 🙂
Kişiden kişiye değişebilir tabi ki 😊
Direkt özür dilerim uzatmayı sevmem
Özür dileyecek şeyler yapmamaya çalışırım
Evet hatalıysam özür dilemek bana ağır gelmez
Kolay kolay özür dileyen biri değilim.
Hatam varsa özür dilerim..
Net olurum tabiki hatalıysam nasılsınız