Bazı insanlar özür dileme özürlü 😂

Bazı insanlar özür dileme özürlü 😂

Hatamda ısrar etmem. Kendimi savunacağım diye yanlışımı savunmam. Gerektiği yerde hatalı davrandığımı düşünüyorsam özür dilerim. Kalp kırdıysam gönül almasını bilirim. Bu bence güzel bir erdem. Bazı insanların gururları gözlerini kör ediyor. Hata yapıp sonra pişman oluyorlar, ama gururlarından dolayı geri adım da atamıyorlar. Karşı tarafın ona gelmesini bekliyorlar. Bu tarz insanlarla bir gönül ilişkisi kurduğunuzda , siz özür dileyen oluyorsunuz bir süre sonra. Haklı da olsanız... haksızda...
Hata yaptığım ispatlanırsa evet. Ki şimdiye kadarda öyle bir şey olmadı haklı olduğum halde şiddetli kızdığım için bir kaç kere özür dilenmesine karşı özür dilemişliğim var. Ama önce karşıdaki hatasını kabul edip doğru düzgün samimi bir özür dileyecek öyle yapmacık formaliteden özür dilerim yazmakla bitmiyor telafisi gerekli.
Soruyu ilk okuduğumda şunu diyecektim; tek hatalı bensem özür diliyorum iki taraf da hatalı ise ilk başta karşı. dakinden bekleyip ondan sonra ben özür diliyorum. Sonra aklıma geldi, iki taraf da hatalıyken fazla tepki verdiğim için gidip önce özür dileyen kişi de oldum.
Gerçek anlamda hatalı olduğum zaman özür dilemekten asla gocunmam.. Fakat bunu her zaman da yapmam. Sürekli yap boz bir yerden sonra ciddiyeti kalmaz.. Keyifli geceler..
Cevap
91Cevap
Hatalıysam evet özrümü dilerim, kimileri konu kapansın diye özür diler kimisi de gerçekten hatasını kabul ettiği için...
Hatalı olduğumu düşündüğüm her konu hakkında özür dilerim..
Evet kolaylıkla dileyebilirim hatalıysam
Evet diliyorum hatam varsa
Evet, dileyebiliyorum. İnstagramda bir söz dolaşıyordu. Freud'a dair olduğu varsayılıyor ama ne kadar doğru? Bilmiyorum.
"Özür dilemek yalnızca beynini kullanabilen kişilere özgü bir davranış şeklidir."
Çok doğru. Kimisi egosundan özür dilemeyi unutuyor.
Evet bazen gerektiğinde bazen ise konuşmayı bitirmek istediğimde.
Evet, bir hata yaptıysam dilerim. Bu bir erdem de bana göre.
Hataliysam evet özür dilerim kirmak istemedigim ve deger verdigim insanlardan diledim evet
Eğer gerçekten hatam varsa evet özür dilerim
Çok güzel ve yerinde dilerim. Gerçekten özüre değicek bir hataysa ve karşımdakinin özre ihtiyacı varsa tabii. Özre ihtiyacı olmayan insan sizinle de yanlisinizla da ilgilenmez. Özürlerim karşılığını alabiliceğim insanlara, en güzel şekildedir..^^
Özür dilerim sıcağı sıcağına bazen anlamadığın ama sonra bir kenara çekilip üstünde durduğum olayı daha iyi mantıklı düşününce abartılı ve yanlış bulduğum taraflarını görüp özür dilediğim olmuştur olacaktır.
Ya ben önceden hiç özür dileyemiyordum şimdi özür dilerim herkesten tabi haksızsam dilerim
Ama Ben nedense teşekkür edemiyorum ağzım açılmıyor açılsada sesim çıkmıyor teşekkür ederken sanki dilsiz gibi oluyorum elimde değil ki
Ben hata yapmasam bile özür dileyebiliyorum; öyle bir huyum var. Mesela bir adres sorarken ya da konuşmaya başlarken çoğu zaman sözüme özür dileyerek başlıyorum. Özür dilerim 🤭
Eğer birini kırdıysam iyi yapmışımdır.
Hak etmiş ki yapmışımdır.
Bir daha olsa bir daha kırarım.
Hatalıysam ve karşımdaki değer verdiğim biriyse evet diliyorum
Özür dilemek yerine "kusura bakma" var işte
herkesten de özür dilenmez ya
Ben haksızsam özür dilerim. Bunu yapınca zayıf bir insan gibi görünmem, gururlu olurum hatta. Kim nasıl görmek isterse görsün. Yanlışa maruz kalan herkes bir özürü hak eder.
Özür dinleyebiliyorum ama pek etkisi olmuyor insanlar egoist oldukları için hep daha fazlasını bekliyorlar
Özür dilemek bir erdemdir hem kişilik hemde hatasını görme ve kabul etme. Ben çocuktan bile özür dilerim.
Özür dileyemiyorum hatam olsa dahi. Bu yüzden öyle duruma kendimi sokmamaya gayret ediyorum. Genelde hatalı taraf karşı taraf oluyor ilişkilerimde
Ailem dışında asla kimseden özür dilemem dilemedim, bir de sadece birini çok seversem ve ona hata yaparsam BELKİ dilerim
Haksizsam dilerim , ama özür dilerim demek kelime olarak birsey ifade etmiyor, pişmanlığı üzüntüyü hissettirmek gerek.
sırf sevdiğim için gitmesini göze alamadığım için kaç kere hatasızken hatalı olup ben özür diledim
evet dilerim, son arkadaşlığım da en yakın arkadaşımın egosundan dolayı asla özür dileyememesi ile bitti.
Bilerek kıracak bir davranışta bulunmam kolay kolay. Kırdıysam hak etmiştir dilemem. Bazen konu kapansın diye yalandan diliyorum.
Bazen haklı olsam bile özür dilerim içimden derim of şu malla uğraşma özrünü dile geç😂😂
Bu insanlardan uzak durmak lazım çünkü onlara göre dünya sadece kendi çevrelerinde döner
Evet, dileyebiliyorum: Yel değirmeniyle savaşmanın anlamı yok.
Hatalıysam özür dilerim, bu benden bişey eksiltmez ama çok şey kazandırır.
Özür dilemek erdemdir ama hakssizsam dilerim haklıyken değil
Özür dilerim sana okadar çok değer vermekten kendimi gormemezlikten gelmişim 😬😬
Hayır hiç öyle bir şey yapmam. Özür dileyince tadı çıkmıyor.
Özür dilemek erdemliktir. Hatam varsa özür dilerim tabiki hatta telafi etmeye çalışırım
Tabiki de. Haksizsam dilerim. Beni küçültmez
Özür dilemeside bilirim teşekkür etmesinide bunlari yapmak bir acizlik göstergesi değildir zaten
Evet haklı ya da haksız kısa bir süre sonra gider öper özür dilerim
Gerçekten hatalıysam özür dilemekten gocunmam.
Haklı olduğum zamanlar bile o kadar özür diledim ki... Evet dileyebilirim.
Evet gerektiği yerde dilerim. Neticede özür dilemek de erdemliktir.
Bazı insanlar gerçekten insanlık özürlü. Özür dilemek den falan geçtik
Evet bunu yapabiliyorum hata sahip olmasam bile bazen sorun çıkmasın diye özür diliyorum
Haklıysamda özür dilerim ama küfür edercesine bir küfürü kim duymak ister ki işte o benim :)
Evet hatalı olduğum vakitler çok güzel özür siliyorum.
Dilerim ama durduk yere de kimsenin kalbini veya canını acıtmam.
Evet dileyebilirim çocuklarımada bunu göstererek özür dileyerek öğretiyorum 😊
@cem34341 neden?
Hatam varsa özür dilerim ama çoğunlukla hata yapmam
Ben duz adamim. Ozur felan dilemek benim genimde yok.
En ufak bir şey ise hayır ama normalde diliyorum.
Ota boka özür diliyorum anasını satayım en son kapıdan özür diledim nefret ediyorum bu huyumdan
ben kırıcı bi insan olmadığım için hatalarım kusurlarım varsa elbette dilerim ve bazen karşımdaki insanla baş edemiyceksem
Bazıları özür dileme özürlü ama bende tam tersi özür dileme özürlüsüyüm
Dilememem gereken çok kişiden çok özür diledim
Evet. Hemde etrafımda yüzlerce kişi olsa bile hiç fark etmez
Özür dilerim ve özür dilemek basit ne kadar basit diye tepki aldığım oldu bende s. g diyorum böyle durumda yoksa Özürden yana bi problem yok yanı
Hatalı olduğum zaman sesimi çıkarmam özür de dilerim ama haklı olduğum bir konu olursa da sonuna kadar giderim
Evet edebilirim kibre gerek yok 😇
Kesinlikle dileyebilirim hatam varsa ki olması gereken de o zaten
Hatam varsa dilerim
Özür dilemek güzel bir şey insan kendinin farkına varıyor.
Eğer gerçekten haksızsam ya da fark etmeden incittiysem evet özür diliyorum
Hatalıysam dilerim ama hatam yokken özür beklenirse de çok beklerler
Ben de şöyle garip bir şey var eğer iki tarafta kendi kendine göre haklıysa özür dilerim ama ben haksızsam dileyemiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?