Size ya da sevdiğiniz birine saygısızlık yapan bir insana cevabınız nasıl olur? Haddini bilmezliği karşısında susar mısınız yoksa lafınızı esirgemez misiniz?
Umursamaz davranırsam kendinde o haddi bilmeye devam eder. Fakat bir kere tepki gösterir bozarsan aynı şeyi yapmaya cesaret edemez. Misal iş yerinde yapılan bir hareket, otobüste saygısızlık yapan bir birey ya da sigaranın dumanını yüzünüze üfleyen bir insan müsveddesi. Bunlarda birine yaptığı hatayı yüzüne vurursanız o zaman bazı şeyleri idrak edebilir. Tabi bazı insanlar vardır sabaha kadar konuşsan yine laftan anlamazlar. O insanlar için yapacak bir şey yok. Acınası halleri ile baş başa bırakmak lazım.
#SelamGençlik 🍀 Saygılı davranmak bir vazgeçilmezi belirtir. Saygıdan yoksun kişilerle muhatap dahi olmuyorum. İcabeden müdahale her neyse yaparken bir yandan da alabildiğine mesafe koyuyorum.. #TubaSueda 🍀
Değişiyor bu durum. Moralimin bozuk olduğu bir ana denk geldiyse bende ona hakettiği gibi davranır, anladığı dilden konuşurum. Çünkü benim saygısız insanlara tahammülüm yok.
Saygısızlık yapmasına rağmen saygılı bir şekilde uyarırım. Buna rağmen saygısızlığına devam ederse, o zaman olay kavgaya kadar gider. Çünkü ani sinirleniyorum bu durumlarda