Bipolar hastası mıyım depresif dönem yaşıyorum?

Sürekli değişen ruh hâli ve mod içindeyim sabit bir ruh halim ve modum yok birini överken severken ertesi gün neden bilmiyorum ama nefret ediyorum aniden sövüp küfür ediyorum ümitsiz ve çok huzursuz hissediyorum bir iş yapmak istediğimde enerjisiz hissediyorum ve yetersiz hissediyorum bazı şeyleri hatırlamakta zorlanıyorum karşımdaki insanı anlamakta zorlanıyorum söylediklerini anlayamıyorum ve kavrayamıyorum birde birşeye konsantre olamıyorum dikkatim hemen dağılıyor günlük işlerime ilgimi kaybettim eskiden gezerdim yürüyüşe çıkardım insanlarla konuşmayı severdim ama artık bunları yapma isteğim yok tek başıma bir odaya tıkanıp oturuyorum gülüyorum sonrada ağlama krizine giriyorum kendime zarar veriyorum birde sanki biri beni takip ediyor gibi geliyor herşeyde çok isteksiz ve gereksiz hissediyorum kendimi birde kendimi çok değersiz ve aşağıda görüyorum sanki herkes benden daha başarılı ve herkes benden daha önemliymiş gibi yani kısacası kendimi değersiz ve eksik yetersiz hissediyorum bazen herşeyden ben sorumluymuşum gibi sanki her şey benim yüzümden olmuş gibi geliyor bana tüm suç bendeymiş gibi hissediyorum bir o kadar da umutsuzum hayalini kurduğum birşeyin olacağına asla inanamıyorum sürekli umutsuz hissi var içimde asla olmayacak diyorum kendime ve bunlara ek olarakta çokta kötümser hissediyorum herşeyin olumsuz tarafını düşünüyorum kesinlikle ve kesinlikle iyimser düşünemiyorum bu beni bazen çok aşırı derecede zora itiyor ve başkalarının iyi niyet ve amaçlarını kötüye yorarak işkillenme duygum da var ve bazen görüntüler görüyorum çok değişik görüntüler bunu nasıl tarif edebilirim bilemiyorum sesler duyuyorum o kadar zorlanıyorum ki kulağımı tıkamak istiyorum ya da son ses müzik dinliyorum uyku sorunlarım da düzelmek bilmiyor uyku isteğim var ama bir türlü uyuyamıyorum eğer uyusam bile sık sık uyanıyorum çok kötü kâbuslar görüyorum ve bunlara benzer daha bir çok durumu yaşıyorum?
Bipolar hastası mıyım depresif dönem yaşıyorum?