Depresyonda mıyım yoksa bipolar mıyım?

Herkese merhabalar;
Öncelikle buraya yazma sebebim yüz yüze olmasa da birileri ile iletişim kurmak. Öyle ki bazen insan yüzü görmek için doktora gidiyorum.23 yaşındayım ama çocukluğumdan beri devam eden depresif karamsar umutsuz bir halim var. Zaman zaman bu hâl şiddetleniyor. Birkaç sağlık sorunum da sonradan çıkınca üstüne tuz biber oldu. İki aydır evden çıkmayan biriyim. Annem ve kardeşim dışında pek gördüğüm birileri de yok. Arkadaşlarım da sıkıldı benden artık arayan soran yok. Whatsappım instam yok, zaten ihtiyaç da yok. Ünideyim ama ilk yıldan itibaren git gide başarısızlığa doğru yol aldım. Minimum düzeyde yaşıyorum. Hiç para harcamam. Kendime çöp bile almam. Toplasanız bir kazağım bir hırkam bir pantolonum var. Yıllardır alışveriş yapmadım. Ne bulduysam giydim. Ne bulursam onu yerim fark etmez. Kimseye de bir faydam yok ama zararım da dokunmaz. Çok uyurum günde 13 14 saat gibi. Her günüm aynı. Gündüzlerden, gün ışığından korkuyorum. Zaten bana yaşamıyorsun sen diyorlar. Varlığımı sürdüyorum diyelim. Bu durumu değiştirmek için çabalamıyorum. İstemiyorum çünkü sürekli yorgun ve bitkin hissediyorum. Çok ağlıyorum ama birden kahkaha attığım da oluyor. İşte böyle, var sebepleri tabi ki böyle olmamın. Sadece ne kadar böyle gider bilmiyorum.

Teşekkürler
Güncellemeler
+1 yıl
Başlıkta bipolar demişim, kullanmamam gereken bir kelime olabilir?
Depresyonda mıyım yoksa bipolar mıyım?