Öfkeliyken yapılan her eylem pişmanlıkla sonuçlanır. Aldığımız kararlar, söylediğimiz sözler hepsi bir pişmanlık olarak geri döner bize. Pişmanlıklarımızın ya telafisi olur ya da olmaz. Konu ne olursa olsun "öfkeliydim" bir bahane olabilir mi? #54srp
"Bir anlık öfke ile oldu" geçerli bir bahane midir?
Olabilir. İnsanız, her zaman biz duygularımızı yönetemiyoruz. Hatta çoğu zaman onlar bizi yönetiyor. Bu bahane herkes için geçerli bir bahane. Evrensel yani. A ve B kişisinin iletişiminde bir seferinde A kişisi bir anlık öfke ile kavga ederken başka bir seferde B kişisi yapacaktır.
Benim için %100 geçerli zaten çünkü benim herşeyim bir anlık duygularla oluyor neredeyse. Bir anlık mutlulukla o an iletişimde olduğum insanı da çok mutlu edebilir, bir anlık öfke ile kırıp dökebilirim ne varsa. Uçlarda yaşamanın bir getirisi sanırım.
Hayır, "geçersiz" bir bahanedir direkt. Elbette hayatımızda her insanın öfkeleneceği durumlar zaman zaman meydana gelir. Fakat her şeyin bir dozu olduğu gibi öfkenin de bir dozu olmalı bana göre. Her şeyin aşırısı zarar diye boşuna dememişler.. Yani, insan kendini, karşıdakini unutacak kadar gözü dönüp öfkelenmemelidir. Kişinin o sınırı bilmesi gerektiğini düşünüyorum yoksa öfkesinden dolayı sevdiklerinin kalbini kırıp canını yakmaktan başka bir getirisi olmaz kendisine. Böylece de sevdikleri de o kişiden uzaklaşmaya başlar zaman içinde. Eğer kişi gerçekten öfkesine hakim olamıyor ise, tedavi olması şart diye düşünüyorum ben...
Son pişmanlıııııık neye yarar, her şeyin bedeli var buraya kadaaaar diyor şarkıda :D Bir anlık öfkeyle yaptığımız şeyler var evet. Kırıp geçebiliyoruz bazen. Yalnız her seferinde o bir anlık kızgınlıkla yaptığımız şeylerin bedeli hafif olmayabiliyor. Sonuçları ağır olan şeyler yapabiliyoruz öfkeliyken. O yüzden boşuna demiyorlar öfkeyle kalkan zararla oturur diye. Hala ki öfkeyle bir kalp kırmışsak onun hiç geri dönüşü olmayabiliyor. Öfkeliyken hareket etmemek gerek ama onu da ben yapamıyorum. Bu arada dipnot kimseyi kırmadım :D
Kesinlikle katılmıyorum çünkü insanlar öfkelendiğinde sinirlendiğinde dudaklarından bütün gerçekler dökülür ama cesareti yoktur ki sakinken bunu söyleyebilsin o yüzden karşınızdaki insanı tanımak istiyorsanız onu sinirlendirip öfkelendikten sonra size söyledigi bütün gerçekleri hakkınızdaki bütün her şeyi öğrenebilirsiniz ✅
Ama öfkeyle şiddet uygulayanlar için aynı şeyi söyleyemeyeceğim bunlar bence bir çeşit hastalık bunu umursamadan yaşayan çok insan var ondan sonra cinsiyet farkı koymadan bunu söylüyorum ama bazı insanlar varki erkeklere adaletli bir tutumda yaklaşmıyorlar erkektir yapar kafasında ilerleyen geri kafalılarla doluyuz ✅
Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Öfkeyi kontrol altında tutmak gerek bence.. Sürekli yapıp yapıp sonra da öfkeliydim demek yersiz bir davranış kesinlikle.. Belli başlı konularda asla çizgiyi aşmamak gerek.. Zaman zaman tabi ki tansiyon yükseliyor ve hakimiyeti kaybedebiliyoruz.. İşin aslı insan dilinin hakimiyetini bir seviyeye kadar korumalı.. Söylenen şeyler belki eskisi kadar etki etmez ama mutlaka iz bırakır.. Biz insanız ve diğer canlılardan ayıran şeylerden biri de kendimizi kontrol edebilme yetimiz.. Eğer kontrolü tamamen kaybedersek geri dönüşü olmayacak hasarlar kalıyor.. Keyifli günler..
Bazı durumlarda geçerli bir gerekçe sayılabiliyor. Ben sayıyorum. Ancak bazı durumlar için de asla kabul görülesi bir mazeret olamaz. Bir anlık öfke ile bir kadına/hayvana şiddet uygulamak, bir anlık öfke ile birini öldürmek vs bunlar bir bahane olamaz elbette. Bunlar gerçeğin ta kendisidir...
O zaman hepimiz kırıp dökelim sonra da bir anlık öfkeyle oldu diyelim. Zaten mühim olan o bir anlık öfkeyi kontrol edebilmekte. Değer verdiğin insanları incitmemek için öfkeyi bahane etmek anlamsız. İçinin zehirini akıt sonra da suçu gerginliğine at. Olmaz öyle.
Hayır, o bir anlık öfke de hayatına mâl olacak hatalar yapabiliyor insanlar ya da karşısında ki kişiyi kaybedecek davranışlar veya sözler sarf edebiliyor. Kontrol etmek zorunda kendini, edemiyorsa eğer o an tartışmadan uzaklaşmalı ve sakinleştiğinde konuşmalı. Bu benim için asla geçerli bir bahane değil...
Geçerli bir sebep değildir ama bazen yeterli bir sebep olabilir. İnsan ister istemez kontrolü kaybedebiliyor. Yapmaması gereken şeyler yapabiliyor. Yani keşke hiç olmasa, yaşanmasa ama yapacak bir şey yok. Çok üstünden durmanın da anlamı yok.
Sonuçta o an öfkeliyiz. Yani karşımızdakini kırarak öfkemizi yenebiliriz bunun bie doğruluk payı felan yok ama hiç yok demiyorum bazen yüzüne karşı söyleyemediklerimizi öfkeliyken söyleriz, bazende sırf kırmak için söyleriz ve bir doğruluk payı yoktur tamamen kişiye ve düşüncelerine bağlı
Bi anlık karar vermemek lazım. madadan düşen bardağı tutmak için aniden refleks savunması ile aynı durum değil bu. Belki bardağı tuttuk kırılması ama bi anlık öfke karşımızdaki kişiyi kırabilir. Bardak değildi önemli olan kişiydi aslında. Anlık tepkilerden kaçınmak gerek. Geçerli mi derseniz eğer hayır aslında. Öfke kontrolü önemli
O bir anlık denilen şey genelde belli bir birikimin sonucunda çıkıyor ortaya. Patlama noktası olarak görüyorum ben. O yüzden geçerli bahane saymam. Bir anlık diye adlandırılan o öfke bazen bir cana da mâl olabiliyor; geri dönüşü olmayacak şeyler de yaptırabiliyor.. İnsan ne olursa olsun öfkesine yenik düşmemeli, kontrol etmeyi öğrenmeli.
Tamamen konuya bağlı bazen öfkeliyken hiç istemediğim şeyleri söyleyip pişman olabiliyorum.
Ama çoğu zaman öfkeliyken hep gerçekleri söylerim ve olması gerekeni o sinir haliyle yaparım ve pişman olmam.
Gerektiği zaman çok iyi oluyor bu yönüm sonrasında kim kırılmış kim üzülmüş umursamıyorum. Ama mesela annemle kavga etsem o sinir öfkeyle kalbini kırsam çok pişman olup ağlıyorum üzülüyorum özür diliyorum ama öfkeyle kalkan zararla oturur bunu yaşadığım oldu
Bu bahaneye sığınmak biraz aptalca ya ve çok saçma. Saymasa imiş, tutsa imiş kendisini. Sinirli olduğum halde , o kadar insan kırdığım halde bu bahanenin arkasına hiç sığınmadım. Bir insanı kırdı isem bir sebebi vardır. Durduk yere insan kırmıyoruz sonuçta. Hiç pişmanlık yaşamadım bu yüzden. Bir de sinirden söyledim diyen tipler var onlara da ayrı bir ayar oluyorum. Ağızdan çıkan her şey, sinirle söylenen kelimeler benim için doğru kelimelerdir. Sinirle söyledim diye bir şey yoktur bana göre.
aslında geçerli bir bahane değil ama bunun farkına varıp pişman olması belki birazcık affetmek adına iyi hal indirimi..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bende öfkelenince kırıcı olabiliyorum, düşünmeden konuşabiliyorum. Sonra özür diliyorum belki ama kırılan kırıldıktan sonra ne fayda? Sonrasında çok pişman olsam da yine de bu bir bahane olamaz. Öfkemi kontrol altına alabilmek adına bir savaş veriyorum. "Ben böyleyim" deyip geçmemeli insan. İşin ucunda kalp kırmak varsa bir şeyler düzeltilmeli.
Bazen öfkemize yenilebiliyoruz, kimi zaman geçerli bir bahane oluyor. Bir anlık öfkenin içine neler sığdırıldı o önemli. Şiddet varsa işin içinde bir anlık öfke ile oldu geçerli bir sebep kesinlikle değildir, kabul edilemez.
Öfkeliyken bastırılmış duyguların kontrolü ele aldığını düşünüyorum. Potansiyeller var onlar kontrol altında ama öfke anında kontrolden çıkıyor. Yani normalde yapmazdım, demezdim, etmezdim, gitmezdim demeler kişiyi kurtarmaz.
Öfkeyle çoğu zaman istemediğim cümleler kurabiliyorum bunun telafisi var o an kendini tutamamışsın lakin öfke adı altında yapılan bir eylem, bir anlık öfkeyle oldu diye geçiştirilemez.