Söylemek istediğim ne varsa söylerim. Düşüncelerimi kimse için içimde tutamam. Başkaları ne düşünür diye bunda da çekineceksem neden yaşıyorum ki. Gelsinler benim yerime onlar yaşasınlar o zaman. Kimse umrumda olmuyor böyle şeylerde.
Çekinmem direk söylerim, yargılamak isteyen saygı çerçevesin de yargılıyorsa karşılıklı tatlı bir tartışma içerisine girerim. Fikir alış verişi yapabiliriz tabi ama! Kişinin konu hakkın da fikri yok ve sırf sevmediği için o küçük kuş beyni ile beni küçük düşürmeye kalkarsa, işte o zaman işin rengi değişir :). O zaman adalet sarayına döner yargı dağıtmaya başlarım. Karşımda ki insana nasıl gidiyorsam, onun da bana öyle gelmesini beklerim. kimsenin psikolojik sıkıntılarına kendi mi meze yapamam.
Ben de o yok ya. Utanmaz arsızıım ben çatır çatır konuşurum. Hele sinirliysem bombardıman yaratırım.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bizim ülkemizde sosyal davranışların karşılı bile yargı niteliğinde olduğu için farklı bir cinse selam bile veremez oldum. Eminim ki Türkiye'de ki çoğu erkek bazı kızların düşüncelerine göre (en azından kendi gözlemlemelerim doğrultusunda) potansiyel sapık gözüyle bakılıyor. Bu durumdan çok rahatsız oluyorum. Bir erkeğin bir kızla arkadaşlık kurması sosyal davranıştır. Ama ülkemizin örf ve adetleri çok farklı ve bu tabuyu yıkmak oldukça güç... Ne zaman her iki cins de bu toplulukta birlik içerisinde yaşamaya başladığı süre boyunca, o zaman mutlu bir ülke olmaya başlayacağız.
Daima çevre şartlarının farkında olurum, nerde kamera var, kim ses kaydı tutma gibi alışkanlığı var. ortam müsaitse kasılmam. İş yeri ofisleri gibi yerlerde konuşabilir misin mesela, ben konuşamam, art niyetli insan da çok.
bu konuda nasil ozgür hissedebilir insan :) cumhuriyet tarihi kadar cumhurbaskani ve basbakanin hakaret davasi acmalarinin 100 kati falan su anki cumhurbaskani davalar acti :)
Asla böyle bir korkum yok çünkü kendimle barışığım bu hayatta hiç kimseyi yargılamanın kimsenin haddine olmadığının da farkındayım o yüzden kim nasıl istiyorsa o şekilde yaşar herkes aynaya bakmalı insanlarla uğraşmamalı kendimi nasıl geliştirebilirim nasıl düzeltebilirim diye düşünmeli bu şekilde daha güzel ve daha akıllı bir toplum olabiliriz ama maalesef herkes kendini bu konuda geliştiremiyor ülke olarak umarım bir gün daha güzel yerlere geliriz kafa yapısı ve algısı konusunda 💯
Asla. Kim beni yargılayabilir ki? Hem yargılamaya kalkarsa ağzının payını fena alır veya yargılayan için " o ses neydi kim osurdu" gibi bir tepki de verebilirim
Yargılanma değil de bu toplumda anlamayan, alışkın olmadığı için diyeceklerimi kabul etmeyen ve edemeyen kişilerle muhatap olup, onlara nefes tüketmekten bıktığım için konuşmamayı tercih ediyorum.
Evlendikten sonra bu korku basladi bende. Ay aman kayinbaba-kaynana yanlis anlar mi. Gorumce ne dusunur falan diye kelimelerimi daha cok secer oldum. Hos degil
Çok çok uç noktalarda fikrimi rahatlıkla dile getiren bir insanım. Bazen oluyor ki kural haline gelmiş saçma sapan şeylerin aksini iddia edip tartışma ortamı yaratmak istiyorum.
Yargılanma korkusu, özgüveni düşük insanların toplum tarafından dışlanma dürtüsü ile edindiği bir tutum kanımca.. Toplum tarafından kabul görmek ya da görmemek zerre umrumda değil bu sebeple de gayet özgür bir şekilde düşündüğümü etik kurallar çerçevesinde dillendiriyorum
Yooo bilakis öyle Bi halt yemeye kalkan Olursa gece rüyalarına kıllı amca olarak girerim. Psikolojisini bozarım. Ben konuşmaktan değil de O yargılamaktan korkar.
Karşımdaki dediğimi algılayabilecek seviyede ise gerçek fikirlerimi o zaman söylüyorum yargılanacağını bilsem bile karşımdaki o seviyede değil ise zaten ne anlatsam boş istersen delil göster inanmıyor😂