Cevaba kadın olmak zor diyorum ama kısacası canlı olmak zor. : ) Türkiye'de kadın, çocuk, hayvan olmak çok zor. Bazen kanımın donduğu şeyler görüyorum, duyuyorum hatta görüyoruz, duyuyoruz, durumlar içler acısı, yanlış yetiştime, yanlış eğitim o kadar etkiliyor ki, önüne gelen anne baba oluyor, ve yetişmemesi gereken yanlış yolda çocuklar yetiştiriliyor, şiddetti, cinsiyeti yanlış öğretiyorlar, erkekleri kadınlardan üstün kılıyorlar, eşit bir şekilde asla göstermiyorlar ama nereye kadar? Keşke bitse bu kötü günler...
Kadın olmak çok zor her açıdan erkeklere niye zor olsun her türlü şiddete her türlü rezilliği kadınlara yaşatıyolar yok kadın onu yapmaz yok bunu yapmaz diye diye bu topluma bu on yargıyı hapsettiler erkekler daha ön planda tutuluyo bu ülkede başka ülkelerde kadınlara tapılıyo bizim ülkemizde kadınlar dışlanıyo çok gelişmemiş lazım çok
Türkiye'de kadın olmak da zor, erkek olmak da zor, engelli olmak da zor, hasta olmak da zor, yaşlı olmak da zor. Daha doğrusu Türkiye'de yaşamak zor. Adaletsizlik, nepotizm, yolsuzluk, arsızlık, yüzsüzlük hepsi burada.
Bundan bir 50-100 yıl önceye kadar kadın olmak zorken bence artık erkek olmak daha zor bir hâl aldı abla :( Tabii hala her iki cinsiyetin de kendince zorlukları bulunuyor :(