Düşünüyorum yarım saattir hangisi zor diye… Sırf rahat rahat sokaklarda dolaşamayan kadınlar mı yoksa aile sorumluluğunu küçük yaşlarda omuzlarında taşıyan erkekler mi? Düğün olsun, evlilik, ev, çocuk… Sizce hangisi daha zor?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- u1 yıl
Bence insan olmak zordur aslında hem kadın hem erkek olmanın yeri geldiği zaman bazı sorunları vardır ya da zorlukları vardır. mesela örnek olarak kadın olmanın zorluklarını saymaya başlarsak ilk olarak aile baskını hissederler sürekli. hatta öyle bazıları sırf bu yüzden okula bile gidemiyor hiç bir şekilde ya da çalışamıyor sadece zamanı geldiğinde evlenmek için büyütülürler o kadar. bazen erkeklerin saldırılarına uğrayabilirler bazen de hakları yenebilir her konuda. kendilerini savunmaları da zor olabilir. bu yüzden de daha bunun gibi bir çok konuda kadınların haksızlık yaşadığını düşünüyorum aynı zamanda maalesef hayatlarını kaybedenler de oluyor. erkek olmanın pek bir zorluğu yok aslında. yani sadece bazen her şey erkekten beklenir işte ev almak araba almak çünkü erkeğin parası daha çoktur ama zaten erkek de daha çok kazanır. ama yine de mesela parası olmayana ya da az maaşı olana kız vermezler ya da bir erkeğin tipi yoksa sevgili bile bulamaz. bu yüzden her zaman yalnız kalabilir. veya genelde bir suçlama olduğunda inanmazlar vb. yani bu ikisinin de zorluklarını bu şekilde söyleyebilirim.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- 1 yıl
"aile sorumluluğunu küçük yaşlarda omuzlarında taşıyan erkekler mi? Düğün olsun, evlilik, ev, çocuk.." erkeklerin sorunlarını sadece buymuş gibi yansıtman senin manipülasyoncu bir erkek düşmanı olduğunu gösteriyor. Erkeklerin işe girip çalışması iyi bir şey ayrıca. Bu erkeklerin özgüvenini arttıracak, erkekleri daha erkeksileştirecek bir şey. Bunu bilinçli mi böyle yazdın, bilinçsiz mi bilmiyorum ama bu konu tamamen erkek düşmanı bir konu. Zaten öne çıkmasının nedeni de budur muhtemelen.
Türkiye'de ya da herhangi bir ülkede kadın olmak aşırı kolay. Bir bok yaptığınız yok. Allah belasını versin bu kadın üstünlükçü kanunları çıkaranları. Erkeklerin esas sorunları nafaka, kadın beyanı esastır, erkek cinayetleri, erkeğe yönelik şiddet, erkeğe şiddet uygulayan ve taciz-tecavüz iftirası atan kadınlara ceza verilmemesi vs. Sen bunları dile getirmiyorsun kalkmış boş boş şeylerden bahsediyorsun. Seni kınıyorum. Açtığın konu da hoşuma gitmedi. Ben boş yere demiyorum maskülist olmayan herkes erkek düşmanıdır diye.
00 Yorumla
- Gizli Üye(25-29)1 yıl
Valla bencil diyeceksiniz de deyin kardeş bu dünyada erkek olmak en zoru sırf bir tecavüzcü denen o çürük p*çler yüzünden sadece bana aynı muamele yapılıyor (sanki ben tecavüz ediyorum) bir de üstüne üstelik bütün sorumluluk üstünde. Bu ülkemizde kadınlar için belki dert değil zengin koca bulup giderler ancak bizim ille de çalışıp evi geçindirmemiz gerek güçlü kalmamız çok önemli bir şart belki de artık asgari ücretli bile bekar kalacak. Ben milyoner de olsam tipimden dolayı ötekileştiriliyorum benim yüzüme herhangi bir kız baksa bile ailesi bana hayatta kızını vermez.
00 Yorumla
- 1 yıl
Açık ara kadın olmak zor. Baskıların içinde bazen karşı koyabilen bazen mecburen katlandığın ve kurtulmak adına türlü mücadele ettiğin bir toplumdasın. Yaşamayan anlayamaz lafı tam bu konu için. Sevgisizliğin süregelmişliği artarak devam ediyorken ve hâlâ sistemi ilkelliğe köleliğe yöneltirken zorluğun olmaması imkânsız. 😊
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
42Cevap
- 1 yıl
Kadın ve erkek olmanın zorluğunu karşılaştırmak oldukça hassas bir konudur ve tüm deneyimler kişisel farklılıklar gösterir. Bununla birlikte, Türkiye'deki kadınlar ve erkekler arasında yaşadıkları bazı zorluklar vardır.
Türkiye'de, kadınlar genellikle iş hayatında ve politik arenada erkeklerden daha az temsil edilmektedir. Ayrıca, kadınların eğitim fırsatlarına erişimi sınırlı olabilir ve kadınlar cinsiyet ayrımcılığına ve şiddete daha fazla maruz kalabilir. Bununla birlikte, son yıllarda kadın haklarına yönelik çalışmalar yapılmış ve kadınların toplumsal ve siyasi hayatta daha fazla yer alması için adımlar atılmıştır.
Öte yandan, Türkiye'deki erkekler için de bazı zorluklar vardır. Erkekler genellikle ailede ekonomik sorumlulukları üstlenir ve bu durum bazı erkekler için baskı yaratabilir. Ayrıca, erkeklerin bazı durumlarda duygularını ifade etmekte zorlandıkları ve bu nedenle zorluk yaşadıkları bilinmektedir.10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 6,9b cevap paylaştı. Günaydın,
Bu işin bana göre kadın ya da erkeği yok. Türkiye'de gerçekten de insan olmak bile yeterince zor bir durum koşullara ve yaşam standartlarına baktığımız zaman minimum yaşam standartlarına göre yaşıyoruz resmen. Fakat bu kadar bağnaz ve yobaz bir sistemin içinde tabii ki kadın olmak birazcık daha zor bir durum. Çünkü ülkemize baktığımız zaman kadın haklarının en az kullandığı ülkelerden biri olabiliriz.
10 Yorumla- 1 yıl
Bunu Türkiye ile sınırlandırmamak lazım. Genel olarak baktığımızda kadın olmanın zorlukları olduğu kadar erkek olmanın zorlukları da var. Lâkin kadınla erkek birlik olduğunda, o zorlukların ve eksiklerin çoğunluğu yok oluyor.
Not: Bu güzelliğiniz hâlis mi? 😃
00 Yorumla - 1 yıl
Tabi ki kadın olmak. Şimdi erkekler iş meselesinden girerler de o sorunlari biz de yaşıyoruz bir de ekstradan taciz tecavüz şiddet korkusuyla diken üstündeyiz.
20 Yorumla - 1 yıl
Kadin kullanmaya yatkın desek de maalesef erkekler kullanılıyor. 2. kadinlar ayrı bir varlık gibi göstermeleri kanunların saçmalık. Kadin olmak korunmaya muhtaçlık mi?
20 Yorumla Her ikisi içinde zor. Ama bence erkekler için durum daha zor. Çünkü koşullardan dolayı erkekler dezavantajlı durumda ve kadınlar çok ulaşılamaz bir hal aldı. Ve ayriyeten evlilik maliyetli
20 YorumlaKendimden biliyorum kadın olmak çok zor birde emlakçıyım bu daha zor
31 Yorumla- Yeni 1 yıl
- 1 yıl
Kadın olmak zor ya bir çok konuda sıkıntı, sorumluluk sahibi erkek için erkek olmak da zor
10 Yorumla - 1 yıl
sidik yarışı değil bu
en zoru insan olabilmek10 Yorumla - 00 Yorumla
- 1 yıl
Erkek olmak, bizim gibi yanlış batılılaşmış ve kadınlarının toksik olduğu bir toplumda çok daha zor. Hukuk karşısında 2. sınıf vatandaş olmak da cabası.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 580 cevap paylaştı. Eskiden olsa buna kadınlar olarak cevap verirdim ama son yıllarda erkek olmak daha da zorlaştı..
00 YorumlaCinsiyet ayrımı yapamam.
İnsan olmak zor bence.
Gerek hayat şartları, insanlarla uğraşmak zor.00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)1 yıl
Her kadın tecavüze mi uğruyor ne boş konuşuyorsunuz, kadınlar en çok kendi hatalarının cezasını çekerken, erkekler hayatları boyunca yalnızlığa mahkum, görmezden gelinerek, üzerlerine binbir sorumluluk yüklenerek büyüyorlar. Self-Made Man’i okuyun bizzat feminist bir kadın tarafından yazılmıştır.
00 Yorumla - 1 yıl
Büyükşehirlerde kadınlar biraz daha rahat tabiki. Ama erkeğin omuzunda da bir yük var evet.
00 Yorumla - 1 yıl
Ikısının da kendine özgü ciddi zorlukları var bu konuda hangisi daha zor diye tartismak manasız
00 Yorumla - 1 yıl
Kadın olmak herhalde kesinlikle korkunç korkunç haberler
00 Yorumla - 1 yıl
Bu soru değil bence net kadınlar. Erkekler empati yoksunu olduğu için bu böyle
00 Yorumla - 1 yıl
Objektif olarak şunu söyleyebilirim; yani kadınların birtakım yasal hakları ve güvenceleri olabiliyor ama erkeklerin böyle hakları yok, erkekler için hayat daha zor bence
00 Yorumla - 1 yıl
Vallahi ikisi de çok zor Yani bu ülkede yaşamak çok zor
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)1 yıl
Aman kadınlar çalışmıyor sanki hepsi çok zor kadınlık extra zor
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)1 yıl
Hiçbir ortadoğu ülkesinde erkek olmanın hiçbir zorluğu yok.
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)1 yıl
Dünyada insanlığı yaşamak zor bunun erkeği kadını yok
00 Yorumla - Gizli Üye(36-45)1 yıl
erkek olmak kadar zor bir şey yok. Erkek diyorum bak erkeğimsi demiyorum
00 Yorumla - 1 yıl
Herkese zor ama erkeklere doğdupu andan itibaren belirli bir gelecek sunuluyor daha zor bir hayat bekliyor erkekleri bence
00 Yorumla - 1 yıl
Türkiye'de insan olarak yaşamak zor kanks
10 Yorumla Erkek olmak zor asker düğün masrafı geçim sıkıntısı vs vs
00 Yorumla- 1 yıl
Bence ikiside zor uzun uzun anlatırdım ama zaten herkes iyi kötü zorlukları biliyor
00 Yorumla Bence her kesin kendine göre zorlukları var
00 Yorumla- 1 yıl
İnsan olmak zor üstadım...
10 Yorumla - Gizli Üye(18-24)1 yıl
Her ikisiyle de insan olmak zor hatta hayvan ve bitki olmak bile zor
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Erkekler bile kadın demeli buna
00 Yorumla- 1 yıl
Turkiyede nefes alan bir canlı olmak zor
00 Yorumla - 1 yıl
Erkekler için daha zor
00 Yorumla - 1 yıl
İkisi de o kadar zordur ki.
00 Yorumla - 1 yıl
erkek olmak zor
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 812 cevap paylaştı. Erkek olmak nafaka askerlik vs
00 Yorumla- 1 yıl
Boş şeylere takılıp kalmak istemezdim.
00 Yorumla - 1 yıl
Türkiye’de olmak daha zor
00 Yorumla - 1 yıl
Kadın olmak zor tabiki
00 Yorumla - 1 yıl
Kadın olmak her yerde zor
10 Yorumla - 1 yıl
Erkek olmak zor
10 Yorumla - 1 yıl
Kesinlikle kadın olmak
10 Yorumla - 1 yıl
Kadın tabiki de.
10 Yorumla - 1 yıl
Kadın olmak daha zor
12 Yorumla- 1 yıl
Ne işin var gül ki kingirde istediğin is senin abla. sana demiyorum genel kadın profiline diyorum
- 1 yıl
Türkiyenin kadına bakış açısıyla alakalı. Kadın ne yapsa sorun bu yüzden daha zor olduğunu düşünüyorum.
- Gizli Üye(25-29)1 yıl
Kesinlikle kadın olmak 😊❤️
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,9b cevap paylaştı. Türkiye'de direk yaşamak zor
00 Yorumla- 1 yıl
Kadın
00 Yorumla - 1 yıl
Kadın olmak
00 Yorumla Artik ikiside zor.
00 Yorumla- 1 yıl
kadın olmak daha zor
00 Yorumla Erkek olmak ya bu devirde
00 Yorumla- 1 yıl
Kadın daha zor
00 Yorumla - 1 yıl
kadın tabikide