İçinde yaşlanma korkusu taşıyor musun? Ben sanki böyle yaşlanınca çok huysuz biri olurum ve beni sokağa atarlar galiba diye düşünüyorum. Çoluk çocuk hak getire zaten. 😃Yaşınla değil, başında ki akıl ile büyü.. 🦁
Tabi ki herkesin yaşlanma korkusu vardır.. Öyle olmasaydı. Gençleşme yüz germe
saç ektirme gibi estetik operasyonlar insanlar tarafından rağbet görmezdi...
Kim yaşlanmak elden ayaktan düşmek bir başkasına manevi olarak muhtaç kalmak ister ki? Yaşlanınca çalışamayacağımız bir gerçek.. Hayatımızı yaşlanıncada devam ettirmek için paraya ihtiyacağımız olacağı bir gerçek.. Öyleyse muhakkak gençlikte sigorta ödenmeli emekli olunmalı birikim yapılmalı. eğer yaşlanınca paran olursa kimse seni sokağa atamaz. ortada kalmazsın.. baktın kimse bakmıyor paranla kendine bir bakıcı tutar veya en kral özel huzur evinde kendine baktırırsın..
Yaşlanmak bir korku olmamalıdır hiçbir zaman... yaşlanmak deneyimlenmek, hayatın içine düşmek demektir aslında. Hayata daha çok sarılmak, kendini daha net tanımlayabilmek ve daha bir keyif almaktır yaşadığın her dakikadan... Yaşlılığın belirtisi olan kırışıklıklar ise bizim deneyimlerimizin, yaşamışlığımızın izleridir... Ama ne yazık ki ilk başta korkulan da bu kırışıklıklar olur yaşlanma adına... Aslında her çizgide bize ait bir hayat yatmaktadır.. Tüm bu izler bizim yaşadığımızın kanıtıdır aslında. Yaşlanmak, yıllardır aradığımız benliğimizi bulmaktır tam karşımızda... O yüzdendir ki yaşlanmaktan hiç korkmuyorum...
Yok ya öyle bir korkum yok sonuçta hepimiz insanız belli bir yaştan sonra yaşlancaz hep böyle genç ve güzel kalcak değiliz ya oda hayatın bir kuralı hep genç olsak hayatın bir anlamı olmazdı bence keşke elimizden gelse hiç yaşlanmasak hep böyle genç ve dinç kalsak ama elden bir şey gelmez hayatın kuralı bu yaşlılıkta bence ayrı bir şey ya sefası var mesela emekli oluyosun geziyosun her yaşın kendine göre güzellikleri vardır
Vakti geldiğinde insanı bir çok şeyden soğutabilecek, eksikliklerin ve yaşanmamışlıkların yüze soğuk bir şekilde çarptığı, çelişkili durumdur. İnsan kaç yaşında olursa olsun bu korku içine yerleşebilir. Belki de olmaması gereken bir şeydir ama asıl insanı üzen tarafı, sebeplerini irdelemektir. Aslında düşündüğümüz zaman bana göre hiçte korkulacak bir durum değildir. Ben her yaşın farklı bir güzelliğe sahip olduğunu düşünenlerdenim. İlla ki hepimiz yaşlanacağız, saçımızda ki aklar, yüzümüzde ki kırışıklıklar bize farklı bir güzellik verecekler.
Çok yoğun düşünmüyorum zaten. Aklıma bazen şey gelir. Karakter olarak huysuz mu olurum acaba diye. Yoksa görünüm hiç aklıma gelmiyor benim. Kimsesi olmayan yaşlıları çok gördüm. Bazen durup durup ulan acaba benim de mi kimsem olmaz diye düşünürüm. 😃
Kişilik & Karakter konusunda 14,4b cevap paylaştı.
Yaşlanmaktan ölümden korktuğumdan çok daha fazla korkuyorum. Sen azından ölüm güzel. Ama yaşlı olduğun zaman millete soytarı oluyorsun. Başka da bir şey değil. Bir söz söylesen dikkate alan yok. Sürekli seni yalnız bırakıyorlar. Aralarına almak istemiyorlar. Konuşsan kafa uymuyor, kulak duymuyor. Aynaya baksan saçlar beyaz, her yer kırış kırış acayip korkunç. Anlatınca bile korkmaya başladım. Umarım en geç 60 olurum. Başka bir temennim yok.
Kaçınılmaz olan bir şeyden korkmam ben. Kaçınılmaz olana kendimi otomatik olarak alıştırıyorum ve korkmuyorum. Yani hayatın şartı bu, hepimiz yaşlanacağız ve öleceğiz. Bunlardan korkmak bana yanlış geliyor. Zamansız ölmekten korkarım sadece...
Yaşlanmaktan ziyade zamanın hızlı geçmesi beni korkutuyor, o kadar ileriyi düşünmüyorum galiba, ki düşünüp birde onu dert edinemem kendime. Doğanın kanunu bu... Belki yaşlanmadan ölüp gideceğiz kim bilir.🤷♀️
Hayır yaşlanma korkum yok çünkü zaten burcumdan mı kaynaklı bilmiyorum 30 dan sonra daha çok gençleşen bir burçmuş ben 25 yaşındayım Ama hala kendimi sanki 18 yaşındaymışım gibi hissediyorum yaşıma uygun giyiniyorum makyaj hiç abartmıyorum bunlarda çünkü etken ne kadar çok fazla yaparsan o kadar çok yaşlı hissedersin giyim konusunda da öyle abartılmamalı insanlar yaşına göre bence giyinmeli daha güzel duruyor diye düşünüyorum bunları yapınca yaşlanma hissi olması pek mümkün değil bence
Yaş 30'a yaklaşınca ben de bir triplere girdim sanırım. Şimdiden kendimi yaşlanmış gibi hissediyorum. Şu günlerimi çekemezken olur da görürsem ihtiyar halime nasıl katlanırım bilemiyorum 😀
Hayır yok. Çünkü yaşlılığımla da ilgili bir sürü planım var. Mesela yaşlandığımda bungee jumping yapıp adrenalinle yaşama hevesimi canlı tutacağım. Haftada bir lunaparka gidip hayatımı renklendireceğim. Üniversite sınavına tekrar hazırlanıp 'akıl yaşta değil başta' sözünü herkese göstereceğim. Maddi durumum iyiyse dünyayı gezeceğim ☾
Öyle bir korkum yok. Bugün haberlerde Fransız aktör Alain Delon'un yaşlanma korkusu olduğu için İsviçre'ye yerleşip ötenazi istediğini ve evlatları tarafından bu isteğin reddedildiğini söylemişlerdi. İnsan her yaşının kıymetini bilmeli..
Az önce bir tanıdığımla bu konuda konuştuk çocukken çok imrenirdim yaşlı çift filan gördüğüm de ama zamanla çok da güzel bir şey olmadığını farkettim😅 ayrıca huysuz ve tatlı bi kadın olacakmışım gibi geliyor 🥲😂
Biraz var gibi ya 🤦♀️ yakında 30 yaşına gireceğim ve bunu korkutuyor. Nasıl ya nasıl 30 a geldim diyorum. Ama eninde sonunda bizde kırışıp yaşlanacağız bundan kaçış yok kabullensem iyi olucak.
Yok ya.. İş olacağına varıyor zaten nasıl olsa, o yüzden korkunun ecele faydası yok diye düşünüyorum.. Hayırlısı artık ne diyelim.. Allah kimseye muhtaç etmesin.. Keyifli günler..
bir şeyden eminim yıllar geçtikçe yapamadıklarımı daha çok yapmak istiyorum yaslanmakmı hiç işim olmaz, hayatın bana çok borcu var önce onları ödesin😂 vay serefsiz Hayat daha depart attırıcam ona
Hiç endişelenmiyorum aksine huysuz, bastonlu bir ihtiyar olma fikri ile de eğleniyorum.. Paçalı don falan giyer, şişe dibi gözlüklerden kullanırım 🤭 tek sıkıntı beyaz saçlar 🙄 o fikir hiç eğlenceli gelmiyor işte..
Büyüdükce daha cok mutlu oluyorum yaslanincada böyle hissedecegimi biliyorum. Her yasin güzelligi var ama oldugumuz yasin tadini ckkarmaliyiz bu yüzden her yasimi seviyorum