Var ya, bu soruları dallarına ayırıp destan yazardım da, buraya sığmaz, kimsenin de yüreği kaldırmaz o kelimeleri. :) Genelde yüz analizlerim iyidir ( ilmen çözerim )
Karşı cinsim için, çok güzelse dibim düştüğü doğrudur :D keşke kalbini tanımaya fırsatım olsa demişliğim vardır, ama buradan şu sebeple yanıldıklarım oluyor, dış güzelliği nur gibi yüzü olan kimseleri, zaman öyle değiştirmiş ki, kendi özü olan aslında iyimser kimseler bile aldığı hayat darbelerinden ve ya gördüklerinden dolayı "haklı" ön yargı çemberinin içinde sana bıçaklarını çekmiş hazır bekliyorlar..
Ve sen onun ne kadar iyi olduğunu bilsen de ilk başta o şekilde karşılanmıyorsun. Direk dış görünüşü yani yüze göre baktıklarım için bu yorumu yaptım.
Ama soru eğer kılığı, kıyafetine göre ise, marka ve ya değil, eski ve ya yeni diye asla ne hor görürüm ne de tam tersi üst görürüm. Eşek bizim eşek, semeri değişse ne olur.
eğer romantik olarak diyorsan ben en azından belli miktar çekim olmadan kurulan ilişkileri sağlıksız ve haksızlık olarak görüyorum 2 taraf içinde, ama eğer normal insan olarak diyosan görüntü beni zerre ırgalamaz zira gerçekten ahlaklı, sadık, dürüst ve güvenilir biriyse can yoldaşı bile olursun ama ilişki durumunda 2 taraf içinde haksızlık olur.
Bu devirde kalbi güzel insan bulmak büyük mesele. Bu yüzden karakter çok önemli benim için. Ancak tabiki yüzyüze bakacağız sonuçta birbirimizi beğenmemiz de gerekiyor. Benim için ikisi de önemli. İçini beğenmediğimin dışı, dışını beğenmediğimin içi ilgimi çekmez. İkisinin de ilgimi çekmesi gerekiyor.
Kişilik & Karakter konusunda 32,5b cevap paylaştı.
Dış cephe ve iç cephe olmazsa bir ev olmaz. Soyut ve somut kavram olmazsa hiçbir şey olmaz. Fizik ve kimya olmazsa uyum olmaz. Kısaca görüntü ve hissiyat bir bütün olmazsa ilişki olmaz.
Ben her insanın bir şansı olduğu düşüncesindeyim. İlla o kişi ile sevgili olmak zorun da değilim. Dış görüntüsü iyi olmasa bile kalbi çok temizdir bilemezsin. Ben bir çocuk ağladığın da kim koşup yaşını sildi diye bakarım, güzel ya da bakımsız mı diye değil. O yüzden her insana kapımı açık bırakırım. Karakteri güzel insanla sohbetim güzel olur bu dünya yalnız insanlara göre değil çünkü Yalnızlığı mı paylaşmadığım için yalnız kalanları iyi anlarım
Evet çünkü ben bakarken kalbe bakarım. Dışı göze hitap etmeyebilir ama seveceğin yer kalbi olmalı, bedeni değil. O yüzden kaşı gözü nasılmış, nasıl giyinmiş vs umursamam. Birinin iyilik yaptığını, yardımcı olduğunu görmek bana yeter çünkü ☾
Eskiden bu soruya cevabım kesinlikle önce dış oluyordu, bu site beni yanıltdı bazı fikirlerimde, insanların fikirlerinin, karakterlerinin belkide dış görünümlerinden bile daha önde yer aldığını biliyorum artık.
Hamam böceği de böcek; uğur böceği de... Uğur böceğini eline alıp fotoğraf çekersin, hamam böceğinin yanına ise en fazla onu öldürmek için yaklaşırsın. Yani kimse dış görünüş önemli değil demesin. Bu benim evde kalma sebebim.
Kendimizi kandırmayalım ilk izlenim yani fiziki görünüş önemlidir. Bir insan ona göre dikkatimizi çeker ya da çekmez zaten ama uzun vadede bir fayda sağlar mı tabiiki hayır. Vitrin mankenlerine markaların ihtiyacı var bizim en azından benim yok.
Hayatıma adapte edebildiğim insan kim olursa olsun dışına bakmadım bugüne kadar. Gülümsemek her insana yakışır yeter ki içten yapabilen insanlar bulmak önemli. Yoksa maskelerle sığınan kesim daha çoktur.
Dıştan değil de sohbetinden, sesinden kalbini sevmiştim. Dışını çok sonradan öğrendim ve beğendim de. Şair demiş ya; “Sevmek için sebep aramadım hiç. Sesi yetti kalbime.”
Daha önce dışıyla ilgilenmediğim halde tavırları, konuşması, gülüşü, kokusu veya karakter özellikleri zamanla ilgi çekici hale geldiyse bu sefer kalbe bakarak tartma zamanı gelmiş oluyor
Dış görünüşe önem vermem diyenler sallamayın 😂 benim başıma geldi hemde yakın zamanda. Beni çok seven ama benim ona karşı ilgi duymadığım ne çok çirkin ne çok yakışıklı biriyle tanışma kararı aldım iki ay konuştum prenses gibi hissettiriyodu ama işte çekmedi beni yaa sorun dış görünüşümüydü hala emin değilim ama dış görünüşünede bayılmadım yani
Dürüst olmak gerekirse arkadaş olarak severim ama zamanla karakterini tanıdıkça ilgimi çekebilir
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Merhaba, aslında şu an da böyle bir durumum var. Bir kızla konuşuyorum. Kız güzel değil ama çok saf temiz biri. İnternetten tanıştık yüz yüze görüşmedik. Dışını çok sevmiyorum ama içini çok seviyorum. Uzaktan ilişkimiz kızdan uzaklaşsam çok üzülecek ilişkiyi ileriye taşısam ben üzülürmüyüm acaba kafam çok karışık.
Kimse tipe önem vermiyorum ayaklarına yatmasın. Öyle diyenlerin hep yanında kendinden aşağı kalmayan güzellikte/yakışıklılıkta sevgilileri oluyor nedense🤷♂️🤔
ilk görüşte dış görünüş önemli tabi yeni tanıdıgim kişiler için geecerli ama çevremden birisini dış görünüş pek iyi olmasa bile tanıdıkça sevdiğim oldu
bazı insanlar cok güzel veya yakısıklı olur ama karakter bakımından eksik olur bazı insanlardada çirkin sansı vardır cirkin olur ama merhametli ve karakterli olur konu tartısılır :D MERHAMETLİDEN YANAYIM
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Hayır. Yalana gerek yok. Dış güzelliğe herkes bakıyor. İç güzellikten kasıt bikinili hali ise o daha önemli :D
Dürüst olmak gerekirse dış güzellik elbette önemli. Ama illa ki harika olsun diye bir beklentim yok. Azcık gözüme hitap etmesi benim için kafi. Ondan sonra kalbine ve kişiliğine bakarım. Güzellik geçici ama iç güzellik kalıcı kalacak bir şey…
Direk kalbine bakarım. Bir insan konuşmasın dan hal hareketlerin den kendisini belli eder zaten. Dış güzellik gelip geçici kalbi guzel insalara denk getirsin Allah'ım herkesi.