Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba beyefendiciğim. Bugün bir soruya daha bununla ilgili bir görüş paylaştım yine değinmek istiyorum kısaca. Genel olarak toplumumuzda şöyle bir algı var evlilik konusunda. Sanki herkes evlenmek zorundaymış gibi davranıyorlar düşünüyorlar. İnsanların hayatlarını hayattaki evrelerini evlilikten önce ve evlilikten sonra diye ayırıyorlar. Halbuki insan doğar, büyür ve ölür bana göre insan hayatı bu 3 evreden oluşur. Bir de evlenen insanlara sanki sevap işlemişler sanki cennetlikmişler gibi davranıyorlar. Fazlasıyla yanlış bulduğum ve kınadığım bir davranış düşünce biçimi. Bu saatten sonra tabii ki değiştirilmez değiştirileceğine hiç ümidim yok en iyisi bu kişilerden mümkün mertebe uzak durmak ve ortamdaki ağırlığını koymak duruşunu bozmamak.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılEvlenmek ne kadar normalse, evlenmemekte bir o kadar normal bana göre. Tamamen kişinin kendi tercihi ve hayatını nasıl sürdürmek isteğine bağlı bu. Henüz hazır hissetmiyordur, belki hazır hissediyordur fakat karşısına istediği gibi bir çıkmıyordur ya da direkt olarak istemiyordur bu kadar basit aslında. Bir görev gibi sırf evlenmem için evlenmek ne derece doğru...
Bunu kimse düşünmüyor, o zaman sende kimseyi duymayacaksın. Hayat senin hayatın, insanlar daima konuşur bir şeyleri. Evlensen dahi konuşmaya devam eder çünkü bunu üstlerine vazife görüyorlar...20 Yorumla
+1 yılHerkes evlenmek zorunda değil ki bu devirde evlilik çok zor düşünmeden aceleye getirilen evlilikler hemen bitiyor ama bu dönemde aşk evliliği bile bitiyor biri 6 7 yılını veriyor ama evlenince 3 günde değişti diyor
emin ve iyi birini bulan herkes evlenmek zorunda değil sevgili kalınabilir gezip tozulabilir ki bence hayatını yaşamak en güzeli dilediğin gibi takıl gez toz karışan yok eden yok sonuçta :D10 Yorumla
+1 yılO durum ben de var ama şu an normal evlat durumundayım. Senin yaşına gelince büyük ihtimalle hain evlat moduna geçeceğim. 😃 Ancak yine de ailem beni tanıyorsa eğer bu konuda aşırı üstüme gelmeyeceklerini bilirler. Torunsa 3 tane torunlarınız var, zaten 3 tane de kız evladınız var benlik bir şey yok diyorum işin içinden çıkıyorum şimdilik. 😃
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
73
Cevap
17Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 6,8b cevap paylaştı. Kimse kimsenin hayatına karismasa her şey daha güzel olacak ama nerde 🙄
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı. Herkes evlenmek zorunda değil. Zorunluluk hissedenler de çatır çatır boşanıyor.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 32,5b cevap paylaştı.
+1 yılHerkes evlenmek zorunda değil aslında ama aile baskısı hep oluyor
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 12b cevap paylaştı. Hayır değil tabiki istemeyen evlenmesin zorunlu değil
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle değil ve bu çok saçma. Ama gel de torun sevici anne babaya söyle sen bunu
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 21,9b cevap paylaştı.
u +1 yılİnatlaşma, git evlen :D hain evlat olma
14 Yorumla- +1 yıl
Ah ya, “Belki ben evlenmek ve üremek istemiyorum. Yani bu benim kişisel tercihim olamaz mı?” :D başkalarının başı yansın hiiiiç işim olmaz
- +1 yıl
Ben sarmadım ki, ailen sarmış belli 😅 iyiliğin için diyorum boşuna inatlaşma yaniisi
+1 yılTabii ki de evlenmek zorunluluk değildir ama ben insanın belli bir yaştan sonra evlenmesi taraftarındayım. Sonuçta belli bir yaştan sonra insanın aile ihtiyacı oluyor bir de bunun ilerisi var 60-70 yaşına geldiği zaman eli ayağı tutamayan insanlar var ve onlara yardımcı/destek olacak tek kişi ailesi oluyor. Elbette aile sorumluluğunu kaldıramayacak kişiler de var bu işler kısmet meselesi ama “İnsan hiç evlenmemeli” diyen kişiler şimdiki durumunun rahatlığına güveniyor bence.. Ayrıca aile kurmak o kadar da kötü bir şey değil sonuçta zor durumda kaldığımız da ve yalnızlık çektiğimiz zaman yanımız da olan sadece ailemiz oluyor.. kıymetini bilmek lazım.
10 YorumlaKeşke evliliğin bir zorundalık olduğuna inanan insanlar olmaktan çıkabilsek.
Tanıdığım çoğu kişinin en büyük hayali evlilik. Başarı kıstasları evlilikle ilgili hep.
Kimsenin kariyer planı, bireysel güçlülük hayali yok. Bu hep tuhaf gelmiştir bana.10 Yorumla
+1 yılMerhabalar. Kimse evlenmek zorunda değil. İsterseniz kariyer yapıp dünyayı bile dolaşabilirsiniz. Siz siz olun dinlemeyin etrafınızdakileri. Sonuçta evlilikte size özgü bir şey. Karşınıza olurda size uygun birisi bile çıkabilir ve evlilik konusunu da onunla karar verirsiniz. Kimsenin karışabileceği bir şey değil bu. Hesap vermekte zorunda değilsiniz. Ne istiyorsanız ve neyden mutlu oluyorsanız onu yapın. Her insanda olduğu gibi sizin de bir özgür iradeniz var ve bunu lütfen hiç unutmayın.
10 YorumlaSize kesinlikle katılıyorum. Bizimkilerde ne zaman evde yemek yapsam 'öğren öğren evliliğe hazırlık yapmış olursun, kocan sürekli senden yemek ister' tarzı şeyler söylüyorlar. Oysa evlilik için değil, kendisi için bir şeyleri öğrenmeli insan. Hiçbirimiz bu dünyaya evlenmek için gelmedik, bizim hayatımız ve nasıl istiyorsak öyle yaşamalıyız. Büyük konuşmak istemiyorum ama ben de evlenmek istemiyorum, evlenip çoluk çocuğa karışma düşüncesi beni gerçekten korkutuyor.
30 Yorumla
+1 yılTabi ki de herkes evlenmek zorunda değil kimse bu konuda başkasına baskı yapmamalı. Bazen akrabalarım da bana böyle baskı yapıyor sürekli soruyor seni ne zaman evlendireceğiz diye ben de hayırlısı diyip geçiştiriyorum. Bu konuda baskı yapılmasını anlamsız buluyorum yetişkin bireyleriz karşımıza gönlümüze göre birinin çıktığına inandığımız zaman evlenmek istersek evleniriz çıkmazsa evlenmeyiz. Ben bu konuda kimseye baskı yapmadım bana da yapılmasını doğal olarak istemiyorum.
10 Yorumla
+1 yılevlenmek bazen aşırı saçma geliyor bana da, birisiyle olmak için illa evlenmek, bir zorunluluk altında hissetmek pek de mantıklı değil eğer istersen zaten bir gün birisini hayatına alır ve geriye kalan vaktini onunla geçirirsin. evliliğin dayatılması da mantıklı değil, mutsuz evlilikler, psikolojisi normal olmayan çocuklar oluyor kimse böyle bir yükün altına girmek istemez. bence ailene mantıklı bir açıklama yapıp sonrasında kulak asmamaya bak, kimsenin kimseyi mutsuz etmeye hakkı yok. ne ailenin seni, ne de senin sonrasında evlendiğin kişiyi.
10 Yorumlatoplumumuz maalesef ki evlenmeyi ve çocuk doğurmayı çok gerekliymiş gibi görüyor. Önce evlen diye tuttururlar sonrada çocuk doğurman için tuttururlar. Mutsuz evliliklerin sebeplerinden biride evliliğin zorunluluk gibi görülmesi değil mi zaten? Çevreni asla ve asla dinleme hayat senin hayatın sırf çevrendekiler sussun diye istemediğin bir evlilik yapma.
10 Yorumla
+1 yılYani benim içinde doğru olan da öyle diyor çünkü evlilik insanları yola getirir diyorlar ve sorumlulugun oldukça boşyere para harcamassın derler vb evine bağlı olursun ve eski büyüklerimizde böyle pek yoktu sanirsam şimdi herkes herkesle bir ilişki yaşamak içerisinde buda büyüklerimizi tedirgin ediyor ve şöyle dusunuyorlardir günaha girmesin namuslu olsun başına bir dert almasın diye dusunuyorlardır. Vede haklılar suanki zaman kötüü
10 Yorumla
+1 yılYa o baskı bazen bende de oluyor da tavrım net benim.
1. Orta da evlenecek biri yok
2. Bunun tanışma alışma süresi en az 1 2 yıl
Ben şimdi öyle Noel Baba gibi damdan düşüp gidip biriyle sırf baskı var diye evlenip, hayatı mı karartamam. Bu işler ciddi işler ondan sonra ortalık boşanan çiftlerle kaynıyor. Evlilik gerçekten kolay bir şey değil eskisi gibi hiç değil. şu an her şey boşanma sebebi olmuş.10 Yorumla"Evlenmek istememek" ve "Hain evlat olmak" bana apayrı iki şey çağrıştırıyor ve maalesef hiçbir bağlantı kuramıyorum kafamda.
Evlenmemek istememek elbette ki bireyin özgür bir seçimidir, bundan öteye gidemez. Kaldı ki son yıllarda bu olay, çevremizde gördüğümüz kötü örneklerden olsak gerek, çoğu kişinin tercihi olmuş durumda.
Yalnızca bizden bir önceki kuşak henüz bu durumu kabullenebilmiş değil. Umuyorum ki nesiller geçtikçe bu tür seçimler daha da kabullenebilinir hale gelecektir.10 Yorumla
+1 yılEvlenme ya zatenn aklın varsa bundan sonra da evlenme iyi bir şey değil erkek için de kadın içinde ıyi değil 🤣kafayı yediriyor insana evlilik.
Millet ilk önce kendine baksın asıl hain olanlar kendileri bi kere kendi elleriyle bizi ateşe atıyorlar çok istiyorsanız kendiniz evlenin pes peşe de üreyin bu ne ya karışmayın millete ya10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılElbette kimse evlenmek zorunda değil. Ailelerin yegane amaci evini yurdunu bilsin soyunu devam ettirsin yalnız kalmasîn ama bunu psikolojik baskıya dokmemek lazım. Zaten 35 ten sonra evlenmekte zorlaşıyor
12 Yorumla- +1 yıl
Jsjdjd sanki paşa padişah soyu dimi 😂 Anlamsız şeyler işte
Değil tabi ki herkes özgür, evleneceksin diye yapıştırıyorlar sinir oluyorum, ya mutlu olmayacal belki? Günahını almak istersen zorla zaten, kim nasıl davranmak istiyorsa o şekilde davranır. Evladın mutlu olmayacaksa zorlamak mantıklı gelmiyor maalesef... : /
10 YorumlaDeğil. Kişinin kişisel tercihidir bu. İster evlenir, ister evlenmez. Aile ya da toplum baskısıyla bir evlilik gerçekleştirmek ne kadar doğru olur ki. Birileri istedi diye evlenilmez...
10 Yorumla
+1 yılHerkes evlenmek zorunda değil.
Hatta şu zamanda bence insanların üremeyi azaltması bile gerekiyor.13 Yorumla
+1 yılCehaletin olduğu yerden hayır gelmez
Evlen bizim gelinimiz olsun torun sevelim hava atalım sende kendi başının çaresine bak diyorlar
Zaten genel olarak toplum vicdan ve sorumluluk sahibi olsaydı zevkten rastgele çocuk yapmazlardı
Doğru düzgün iş yok emeklilik hiç yok ömür boyu kölelik var
Kul sadece Allah'a kul, aileye kul değil!!!20 YorumlaKendi hayatını kazanabildiğini, kendine bakabildiğini, yalnız olmaktan mutlu olduğunu görürlerse ve kendini dağıtmayacağından emin olurlarsa ısrardan vaz geçerler. Bu yönde adımlar atarsan problem kalmaz.
10 Yorumla
+1 yılBende asla evlenmek veya aşkın a sini yaşamak bile istemiyorum gayet normal. şu an yaşım gelmedi ama geleceği zaman gerekirse beni evlatlıktan atsınlar umrumda değil. Birisiyle evlenip hem kendimi hem onu hemde çocuğun hayatını yakamam.
10 Yorumlamecbur degilsin ama biz evlendirmeyi seven bir milletiz bosanincada diyorlar ki bosanacaktin niye evlendin 😂 komik
20 YorumlaTabiki de hayır. Ailen torun filan görmek için öyle diyordur. Lakin hayatında kendine göre birisini bulamamış olabilirsin. Bu da gayet normal. Takılma fazla
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBeninde aşıri geriyor evlenmek konusu çunku cok ciddi düsunuyorum anlasamazsak kötu biri çıkarsa huzursuz mutsuz olursam vs diye biraz korkuyorum vicdansız merhametsiz biriyle evlenmek istemiyorum
20 Yorumla Haaaa işte bende öyle oldum zorla evlendirildim hadi eşşek ben evlendim birde sevdim üstüne şimdi sevdiğim kişi beklediğim sonu yaptı bitirdi canım benim sakın evlenme eşşek olma abla tavsiyesi
10 YorumlaBen de evlenmek istemiyorum. Evlenmek öyle ha deyince olacak bir şey olmamalı. Boşananları görüyoruz. Ben tamamen kendime yakın hissettiğim bir kadın bulmadan evlenmem. 30 da bakarız 😂
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 6b cevap paylaştı.
+1 yılİnsanlarda böyle bir algı var cidden. Ben de evlenmek istemediğimi söyleyince sıklıkla "evlenmeyip de ne yapacaksın" tepkisini alıyorum. Bence zorunluluk yok bu konuda.
12 Yorumla- +1 yıl
@Lusioanz tm
+1 yılhttps://youtu.be/fs-PCmRCLWg
Annelerin gözünde müzmin bekarlar 🤦♂️10 YorumlaBunu artık kabullenmek lazım yani ebeveynler açısından konuşuyorum belli bir yaşa gelince çocuklarını evlendirmek zorunda hissediyorlar günümüz şartlarında artık bu durum demode kaldı
10 Yorumla
+1 yılinsanlar sadece nefes ve koku alma işine yarayan organlarını insanların hayatına sokmaktan ne zaman vazgeçecek !
10 Yorumla
+1 yılAilelerce evet. Mutsuzluk getirecekse kişiye, evlenmesin yahu! Ama anne babalar sürekli bir baş göz edeyim derdinde.
10 Yorumla
+1 yılHayır herkes evlenmek zorunda değildir tabiki. İsteyen evlenir, isteyen evlenmez. Bu kimseyi hain evlat yapmaz.
10 Yorumla
+1 yılHayat senin hayatın zorla bir şey yaptıramazlar. Senin mutluluğun burada önemli olan. Kaale alma yapacak bir şey yok insanlar hep konuşur.
10 YorumlaÜremek istemiyorsan evlenmek istememekte haklısın..
Ama bir yol arkadaşı istersin yanında zamanla..10 Yorumla
+1 yılYani onlar da bir torun sevmek istiyor anlamak lazım ama sırf onlar istiyor diye de olacak iş değil.
10 Yorumla
+1 yılBaşka hobileri yok ki bir dedikodu yapmak birde düüne gitmek tek hobileri bu.
10 YorumlaEvlenmek nasip işidir. Bazen lise yılında denk gelir hayatının eşi, bazen onu bulamadan ölürsün...
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 802 cevap paylaştı.
+1 yılBizim başımız yandı senin de yansın demek istiyorlar
10 Yorumla Hayır zorunda değil isteyen evlenir istemeyen evlenmez herkesin fikrine saygı duymak gerek
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik güzel aslında önyargılı olmayın ama doğru kişiyi de elinizin tersiyle itmeyin.
10 Yorumla
+1 yılNasılsa şimdi evlmeye gerek yok nikahsızda yapıyorlar o işi
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 22,6b cevap paylaştı.
+1 yılHayır değil hxhxh Ama ben senin bekar kalacağını zannetmiyorum hxjxjx
10 Yorumla Üstüne düşmeseler de beni evlendirmiyor diye beddua edenler daha cok
10 Yorumla
+1 yılVay dert ortağım vay ben daha hain evlat olmadım ama sıkıntılar yok değil
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 4,1b cevap paylaştı. Yooo ailem bana bırakıyorlar bu kararı hiçbir şekilde karışmıyorlar
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBende evlenmek istemiyorum sürekli birini bulmaya çalışıyorlar🤗
10 Yorumla Kimse evlenmek zorunda değil.
Fakat ailelerin çocuğunun evlenmesini istemeleri oldukça normal.
Genel olarak çocuklarının onlar öldükten sonra tek kalmamasını, onu seven ve anlayan birisi ile bir ömür yaşamasını istiyorlar..20 Yorumlaevlenmemek en iyisi bence çok yerinde bir karar tabi aileniz için üzücü olur onlar ister çok normal evlenmenizi
10 YorumlaHayır herkes evlenecek diye bir kaide yok baskıcı toplumdan nefret ettim tepkimde hep sert kırıcı oldu. Kime ne sonuçta onlar yaşamıyor senin hayatını özgür insanlarız.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 503 cevap paylaştı. Genel zihniyet işte. Siz muhtemelen evin tek oğlusunuzdur nesilleri kesilmesin istiyorlardır.
00 Yorumla
+1 yılHe he de geç. Bana da annem babam değil ama akrabalar söylüyor. Ciddiye almıyorum.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı. Onlar böyle yaptıkça evleneceğin varsa da evlenmezsin zaten 😂
00 Yorumla
+1 yılSu yaşlarına kadar evlenmemissen bir süre daha evlenemezsin zaten. Ancak 40ina doğru o istek başlar.
00 Yorumla
+1 yılşu zamaanda evlenmek hangi açıdan bakılırsa bakılsın akıl işi değil
10 Yorumla
+1 yılDuygularıma tercüman olmuşsun yemin ederim. Hiç kafanı yorma tabii ki evlenmek zorunda değilsin. Zorla evlendiremezler ya sallaa
10 YorumlaEvlenmek statü atlamak gibi bir şey diye işlenmiş topluma yıllarca şimdi bizlerde sorguluyoruz kafamıza yatmıyor diye kızıyorlar
10 Yorumla
+1 yılEn sinir olduğum konulardan biri hayır size ne yani insanlar evlenmek zorunda mı 🙄
10 Yorumla- Devamını Gör (30)
Devamını Gör(75)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Evlenmek istemiyorum diye hain evlat muamelesi görüyorum. Herkes evlenmek zorunda mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım