Birini hayatımdan silmem için çok büyük bir sebep olmalı ki sileyim. Beni o raddeye getiren, silmeme sebep olan hata affedilemezdir kesinlikle. Kişi ağzıyla kuş tutsa yaranamaz. Bir insanı silecek noktaya getirdikten sonra tekrar bir düzeltme çabasına girmemeliler çünkü zaten bitmişsin o kişi için. Bazı anlar vardır geri getirilemez ve bazı hatalar vardır affedilemez, maalesef hiçbir özür ve telafi yolu silindikten sonra fayda sağlamaz. Herkes aynı düşünmeyebilir belki affedebilir ama kesinlikle ben affetmem...
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Ben bir insanı sildiysem sağlam bir yanlış yapmıştır. Çünkü kolay kolay insan silmem hayatımdan. Tek özür keşke yetse bazı şeyleri unutmak için. Ama ne yaşanılanları unutturur ne de kalınan yerden devam etmeye yeter. Hata yapılırsa belki özür unutturur. Ama yanlışta asla unutturmaz. Çünkü yanlış bile isteye yaşanacak hayal kırıklığını bilerek yapılmıştır. Pişman olunup özür dinlemenin bir önemi yok. Çünkü geç kalınmış ve bilinçli bir hatanın özrü hiç bir şeyi unutmaya yetmez.
Merhaba İnsanlar hata yapabilir bu konuya çok sert bakmıyorum. Ne için kırıldığıma ve yaptığı hatanın tekrarına bağlı biraz. Bin defa yapıp her defasında özür dileyecek ve ders çıkarmayacak potansiyele sahip biri ise olmaz zaten.
Sildiğim insanın ne yaptığına bağlı. Aslına bakarsak sildiysem büyük bi sebebi olmalı. Özürle falan hayatıma yeniden almam ama affederim. Kendime yük edemem.
eğer sildiysem bana özür dileyecek kadar yaklaşamazdı bu kesin de hadi diyelim duyduk özrünü, affetmek, bağışlamak ve 2. bir şans vermek hiçbir zaman benim doğamda olmadı hala da yok ve eğer bir insanı silecek kadar ileri gittiysem bütün köprüleri çoktan yakmışımdır (ki yapmışlığım çok, akrabalarım dahil) yani ilk başta da dediğim gibi özür dileyecek mesafeye bile yaşlaşamaz dı. yanımda, yörem de yamacımda dolanamaz, gölgesi gölgemin üstüne düşemezdi ve aynı şekilde oda beni silmek zorunda kalırdı bir birimiz için yok hükmünde olmak zorundayızdır, kesin, net.
Bir insana kırılmakla, bir insanı silmek arasında ince bir çizgi var. Kırıldığım insanı affetmem mümkün ancak hayatından sildiğim bir insanı tekrardan hayatıma dahil etmem mümkün değil.
Bence hayatından silmek, küsmek gibi durumlar çok çocukça şeyler, bu tür insanlar neyin tribindeler neyi kanıtlamaya çalışıyorlar anlamıyorum. Arkadaşlığını kesersin olur biter.
Küsmediğimi, sadece arkadaşlığımı kestiğimi varsayarak sorunun cevabına gelecek olursak, evet ilk özürleri affederim herkes hata yapar ama önemli olan o hatayı tekrarlamamak, eğer tekrarlıyorsa tekrar samimiyet kurmam.
Silmişsem hayır, asla hemde. Çok keskin ve katıyım bu konuda. Değmeyecek bir insan için benden giden bir insan vardı, gelmek istedi, barışmak istedi, beni kazanmak istedi, defalarca adım attı, cuma mesajı attı, benimle konuşmaya çalıştı ama bir kez paramparça oldum ben, onu affetmem asla mümkün değil. Sildim onu ve asla hakkımı helal etmiyorum. Asla. Silmişsem, o kişi benden gitmeyi başarmışsa ne dilimde olur, ne kalbimde, ne zihnimde, ne de dualarımda olur
Bir insanı kaybetmek çok kolaydır kaybetmemek için gereken mücahedeyi veririm bu uzun yıllarda sürebilir ama herşeye rağmen bana yanlışsa silerim ve geri dönüş söz konusu bile olmaz hiç bir özür hayatıma dönmesini sağlamaz
Ben hayatımdan birini kolay kolay çıkarmam bana ağır bir hata yapmıştır ki bende hayatımdan çıkarmışımdır ve o kişi istediği kadar özür dilese affetmem hayatıma almam asla.
Bir özürle affedebileceğim insana ya kırılmışımdır, ya da dargınımdır. Fakat bir insanı silmissem eğer, bu o insanla asla işimin olmayacağı anlamına gelir.
Kolay kolay silmem kimseyi büyük bir kötülük yapmamışsa. Özür dilemek bir erdemdir, özürünü kabul ederim ama hayatıma tekrar alıp almayacağım bana yaptığı yanlışa göre değişir
Olaya bagli biraz. Kendi acimdan soylemek gerekirse de sogudugum bi insanla eskisi gibi olamiyorum maalesef ki.. Eger beni kiricak ya da uzucek bir sey yaptiysa mesafe koyarim. O eski tadi olmicaksa hic olmasin diyorum. Cok sgalikli değil ama yapim bu
Insan silmek diye bir sey olamaz. En fazla hayatinizdan cikarirsiniz. Kisiden sogumama neden olabilecek kadar buyuk bir sey ozurle duzelmez. Resimdeki Josephine Skriver bu arada.
Eğer bir insanı siliyorsam hayatımdan tek bir özür ile gelmeyeceği için ısrar etmem bile burada gururum devreye girer kimseye yalvaramam. Gelmek isterse kendisi özür dileyip kendini affettirebilirdi.