Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Egolu olduğumu düşünmüyorum. Ama karşıdan nasıl görünüyorum beni tanımayanlara bilmiyorum. Ama insan bazen bazı durumlarda egoyla karşı karşıya geliyor. İşte o zaman dur diyorum kendime. Çünkü yüzleşmek zorundayım. Ben düşünmüyorum ama başkasının da düşünmesini istemem.
Egolu bir insan olduğumu düşünmüyorum. Şimdi diyeceksiniz kimse egolu olduğunu kabul etmez zaten. Evet doğru da olabilir ancak ben egolu olduğuma dair bir kişi hariç diğer insanlardan bir eleştiri bile almadım. Egolu olduğumu söyleyen de çok alakasız bir yerde söyledi. Yani sırf laf söylemek için söyledi. Çok aşırı öz güveni olan biri de değilimdir. Normal düzeyde bir öz güvene sahibim. O yüzden yüzleşmem gereken bir egom olduğunu düşünmüyorum. Ama olsaydı o cesareti gösterip egolarımla yüzleşebilirdim. Çünkü öz eleştiri yapabilen bir insanımdır.
Benim egom yok ki valla yok bak yemin etmek ginah yemin edemem ama yok yani gız inancın olsa gerçekten yok hah tamam ikna oldu sonunda neyse ben özgüvenli bir insanım yani çıkıp bir gün de dememişimdir ki ben dinyanın en güzel karısıyam nöö ben güzel karıyam demişimdir kendimi beğeniyorum güzel buluyorum yani bu ikisi arasında ince bir fark var bir çizgi var özgüven ve ego arasında litfen karıştırmayın arkideşler hadi kaçtım ben çauv💃
Farkında olmadan besliyorsam , bunu bilemem 😂 O sebeple de söyleyemiyorum. Ama egom ve kibrim oluştuğu anda bunu fark edersem hemen kendimizi dizginlerim. Kimsenin kimseye üstün olmadığını hatırlatırım kendime ve çekidüzen veririm.
Egosuz biriyim aslında. Karşılaşmıyorum bu tip olaylarla. İnsanlar egolu olduğumu düşünüyor fakat öyle bi durum söz konusu değil. Arkadaşlarım, Ailem, beni iyi tanıyan kim varsa bunu onaylayabilir
Ego, insanın kişisel özelliklerini koruyarak bilinçaltı isteklerinden bazılarına izin verme halidir. Ben bazen istemdışı izin veriyorum sanırım kendime, nihayetinde insanız ve bu O kadar da kötü bir şey değil diye düşünüyorum. Sadece dozunu ayarlayabilmek önemli. Hangimiz acaba tam anlamıyla arınmışızdır bu da muamma. Yüzleştigimde sakin ol bebeğim diyorum.
Evet, sık sık verdiğim tepkileri eleştiririm. Bazen kendimi övdüğüm, hatta bunu abarttığım zamanlar oluyor. Öyle zamanlarda 'heyoo kendine gel ne bu ego' gibi sitemlerim oluyor. Bu sayede kendime gelebiliyorum ๑
Evet zaten kararında egom var ben aşırı bulmuyorum. Eğer öyle olsaydı kesin yakın çevremden uyarı, eleştiri falan alırdım ve bu yönümü törpülemek için çaba gösterirdim.
Egoyu bastırılması gereken bir duygu olarak görmüyorum. Fazla egonun başkalarına değil, kişinin kendisine zararı vardır. Fazla egom olmadığı için de böyle bir problemim yok.
Kendimi her gün geliştiriyorum. Zaten gerek izlediğim videolar gerekse okuduğum kitaplardan KS yüzünden geri kaldım 🙂 Bu yüzden bir sabah birde gece giriş yapacağım KS ye