Ben eğer çok sinirli değilsem ve damarıma basılmamışsa evet seviyeyi bozmadan hatta gayet yapıcı ve orta yolu bulunacak şekilde tartışabilirsiniz.
Amaaaa beni çok fena sinir edecek bir şey olursa, baya böyle bel altı vuruşlar falan olursa o zaman işin rengi değişiyor. Sinirim inanılmaz fena oluyor. Ve ben o hâle gelince karşımdaki de hayırdır ya falan diye bi seviye bozma durumuna geçebiliyor, çünkü sinirim ona da şok negatif enerji verebilir o an. Onu da baya sinirlendirebilir sözlerim. Fakat zaten o hatalı böyle bir durumda da yine. Yani hem beni o hâle getirip, hem de seviyeyi yerlere seriyorsa hiç bana suç atmasın. Zaten bu noktaya getiren o olur yani.
Yalnız bu durumun insanın karakteri ile de alakası var. Her ne olursa olsun asla seviyesini bozmayan insanlar da biliyorum. Yani seviye bozmaktan kastım; hakaret, küfür, argo söz gibi. Ben sinirden kafayı yediğimde bile argo ve küfür konuşmuyorum ama küçük bir hakaret boyutuna gidebilirim. Bu bence seviyemi bozmaz, çünkü boş yere yapmam asla 😬
Gayet tartışılabilir, tamamen karşımda ki kişiye bağlı, ki zaten seviyenin düştüğünü gördüğüm zaman tek kelime etmeden uzaklaştığım için mecburen düzgün tartışmalı karşımda ki insan. Böyle tartışıldığı zaman hoşuma bile gider benim çünkü cidden kolay kolay kimse yapamıyor bunu, içlerinde ki mahalle teyzeleri fışkırıyor dışarı, öyle cazgırlaşıyor bazıları. Öyle anlarda da benim gülesim geliyor işte.😶
Karşımdaki kişi seviyesini bozmadığı sürece sakince tartışabilirim. Haddini aşarsa yine argo ya da seviyesiz konuşmalar yapmam, fazlasıyla etkili bir iğneleyici konuşma modum vardır o yönüm devreye girer hemen. Sonrası güzel bir içsel rahatlama.
Bu konuda önemli olan bana nasıl geldiğin ve yaklaştığın. Biz de misafir geldiği gibi uğurlanır. Seviyemi çok nadir bozarım, ki bozmuşsam mutlaka karşımdaki kişi önceden bozup çizgiyi aşmıştır.
Ben tartışma konularında tamamen kişinin tavrı ve tarzına göre yönlenirim. Gül atana gül, mermi atana mermi.😄 Çünkü kısasa kısas benim adalet terazim, çünkü kırıldığım yerden kırarım.
Benim tavrımı yaklaşımımı, karşıdaki insanın tavrı ve davranışları belirler. Onun dışında seviyesiz bir şekilde pata küte tartışma yapmam.
Tartışmaktan nefret ederim. Tartışırken kesinlikle öfkeme yenilip ağzıma gelen gidiyor durumu olmaz, küfür argo konuşmam normalde de bu böyledir. İğneleyici olduğum ve sözlerimin acıttığı kesindir. Konuyu kapatmak için geçiştirmem. Üslubumu bozmam, herkesle tartışmaya girmem. Dengesiz insanlarla bu denli muhattap olmak o kişinin seviyesine inmekten başka bir şey değil maalesef.
Dozu kaçmayan her türlü tartışmaya varım fakat hoşlanmam, istesekte istemesekte bir tartışmanın içinde bulabiliyoruz kendimizi. Kendimize saygımızı kaybetmeyip, kontrollü olmak gerekiyor.
Dikkatin varsa tartışabilirsin.. Sana tek bir tartışma konusu açmam. 3/4 adet tartışma konusu aşarım ve sürekli o tartışma konusundan, bu tartışma konusuna geçerim. Senin kafanı neye, takacağını bilirim ve sana onunla gelirim. Sen, açıklama ve savunma moduna geçerken, ben o diğer kalan konuların sana sunum planlarını yaparım. Sen tartışmayı şidddetlendirirken, ben umursamazca gülerim. Aslında bu seni ya da konuyu umursamadığım için değildir. Biraz seni sinirlendirip dikkatini dağıtmak içindir. Dikkatin dağıldığı zaman açıklamalarıma dikkat etmeyeceksindir. Yani konu hep benim elimde olacaktır..
Evet karşımdaki kişi seviyesini, haddini ve kendini biliyorsa ben seviyemi alçaltma gereği duymam. Ama inatla bana aşağıya inmiş eliyle gel gel yapıyorsa iner bir yumruk 👊 Star geri çıkarım yukarılara🤷😅
Hayatımda argoyu genelde iki türlü kullanıyorum. Birinci kullanma isteğim çaresizlikten gelen bir istektir. Kendimi aşılmaz bir durumda hissedersem, kelimelerimin kifayetsiz kaldığını düşündüğümde ederim. İkincisi ise cümleyi olay örgüsünü en iyi anlatacak şey küfürdür ve tamamlamak için kullanmak gerekir o yüzden ederim. Tartışmalarda filan seviyemi koruduğumu düşünüyorum. Kişiye bel altı, bel üstü kelimler kullanmam iğneleyici sözler çok sarf etmem.
O kişi tam da benim iştee!😃✌🏻 Beni ne kadar kendi seviyesine, aşağı çekmek istese de karşı taraf onu sabrımla delirtir hastaneye bile yollarım öyle bir kudurur ki 😃😁 Dünde bahsetmiştim iş ortamındaki hanımefendi benim üzerime geldikçe ben susup yuttum sabırlı bir şekilde durumun idare ettim, alttan aldım, duymazdan, görmezden geldim. Ben böyle yaptıkça kudurdu iyice, baktı başedemiyor iyi olmaya karar verip benimle geçinmeye karar verdi pes edip 😂 Tartışma esnasında da seviyemi iyi korurum, beni aşağı çelmelerine izin vermem. Gereken en uygun cevabı verip iyi günler diler konuyu kapatırım.. daha fazla muhatap olmaya gerek yok öyleleriyle
Ben bu konuda biçilmiş bir kaftanım. Konu ne olursa olsun kesinlikle seviyeyi bozmadan konuşabilirim. Bazen tartışma harlanabilir ama ağzımı kesinlikle bozmam. Seviyeli konuşma benim için çok çok önemli. Günümüzde bu şekilde tartışabilen insan sayısı oldukça azaldı çünkü.
Tartışmak insanlara bilgi katar. Tartıştığın konu hakkında karşı tarafın görüşlerini öğrenmiş oluyorum. Bu sayede insanlar birbirleri hakkında daha fazla şey biliyorlar ama seviyeyi de korumak lazım. Saygı çerçevesi içerisinde herşeyi yapabilirim. Seviyesiz bir şekilde konuşmak tartışmayı tartışmadan çıkarıp kavga ortamına sürükler. Zaten seviyesiz bir münakaşa içerisinde bulunmayın bu tarz kişiler her zaman kendince haklıdır. Sen saygından ötürü susarsın karşındaki kişi ben susturdum diye düşünür.
Hiç tartışmayız inşallah ama evet seviyeli şekilde tartışan bir insanım. Ama karşımdaki ( seni kastetmiyorum) çirkefleşirse bende o seviyeye inmesini bilirim, inmişliğim var.
Ama fazla sakinimdir tartışırken o delirtiyor ve şaşırtıyor insanları 😎
Evet ki hiçbir tartışmada, kavgada terbiyemi ve seviyemi bozmam. Küfür, hakaret benlik değil. Hatta işin içine hakaret ve küfürleri dahil eden birisi, bana söyleyecek bir sözü kalmadığının sinyalini veriyor. Tartışmak isteyen varsa tartışabiliriz ki çok sevinirim de ๑
Karşımdaki seviyesini bozmadığı sürece tartışabilirim bana kalkıp durmadan argo kelimeler kullanan birine seviyeli bir şekilde tartışacak değilim hatta hiç tartışmam o kişiyle gereği neyse onu yaparım ama seviyeli bir şekilde tartışan kişiyede ağzımı bozmadan en güzel şekilde karşılığını veririm..
Karşı taraf tartışma esnasında seviyesini bozmadığı sürece bozmam. Tabi bazı istisna durumlarda olabilir, mesela çok sinirlenirsem o zaman seviye falan filan hepsi yalan dnxn
Konu ne olursa olsun eğer karşımdaki insan kıymet verdiğim biriyse seviyeyi bozmadan tartışırim ve öyle benim dediğim doğru kafasında da olmam dinler ve karşılık veririm
Ben her ne kadar dengesiz bir yapıya sahip olsam da tartışırken gayet dengeliyim.. Ama sanki karşımdakinin "kaşının altında gözün var" demesini bekliyormuşçasına pusudayım :))
seviyesiz tartışmalar zaten eninde sonunda kavgalar çıkartır. o yüzden seviyeli tartışmayı severim, bazı tartışma konularından uzak dururum siyaset vs. çünkü illa büyüyebiliyor ve seni anlamamakta ısrar ediyorlar. kendi bildiğini okuyacağı için hiç girmemeye çalışırım. instagramda mesela bir yorum atarsın mesela hemen küfürlü hareket içeren cevaplar gelir. özellikle sanal alemde oldukça kaçınmak lazım. karşında olmadığı için daha rahat oluyor erkeklik yapıyorlar.
karşımdaki konuşabilir tabiki niye konuşamasınlar ama ben tartışma bir noktaya gelince sıkılıyorun sigortalar atıyor bende ondan sonrasını hatırlamıyorum o noktaya kadar evet
Edep, adap bilen kimse zaten tartışsa bile, seviyesini asla düşürmeyen kişidir.. Edepli, adaplı bir kişinin ise, seviyesiz biriyle tartışması beyhudedir..
Evet, saygısını ve çizgisini bilen insanlar medeniyet çeşmesinden bir yudum almıştır en azından. Zaten seviye farklı ise, bencillik dökülür ve kavgaya dönüşür.