Mental çöküntü yaşıyorum ne yapmalıyım?

Merhaba ben 18 yaşında bir erkeğim ve mental çöküntü yaşıyorum sebebi ise aile baskısı yüzünden ailem sürekli bana baskı yapıyor mesela annem ile babam ne yapsam sürekli bana sen niye bizden izin almıyorsun diyorlar mesela ben telefonumdan biriyle konuşsam niye bizden izinsiz konuşuyorsun diyorlar yahu 20 yaşına gireceğim artık neden sizden izin alayım ki her şey için mesela benim bir abim var 21 yaşında ne yaparsa hala annen ile babandan izin alıyor çocuk gibi bu yüzden annem de sürekli beni abimle kıyaslayıp bana bak sende onun gibi ol ne yaparsan bizden izin al sen Niye kendi kafana göle gidip milletle konuşuyorsun diyor şimdi benim whatsappta konuştuklarım ablalarım ve kuzenlerim bunlarla konuşuyorum yazışıyorum ama annem de sürekli bana sen niye onlarla konuşuyorsun diyor e napayım konuşmayayım mı kimseyle neyse anneme neden kimseyle konuşmamı istemiyorsun dediğimde ise bana çünkü onlar iyi değil senin aklını dolduruyorlar diyor bana birde babam hiç telefon kullanmamı istemiyor hatta Babam sürekli bana o telefonu kapat kullanma eğer bir daha biriyle konuşursan senin o telefonunu kırarım diyor resmen beni tehdit ediyor adam birde benim kullandığım hat abimin adına abim bu hattı bana 16 yaşımdayken aldı ve babam sürekli abime git onun hattını iptal ettir kimseyle konuşmasın diyor hatta ailem sırf ben kimseyle konuşmayayım diye kaç aydır telefonuma TL ve SMS yüklemiyorlar sırf kimseyle konuşmayayım diye şimdi ben psikoloğa da gidiyorum bana bi antidepresan hap verdi cipralex 10 mg diye şu an onu kullanıyorum birde hiç sosyal medyamda yok kullanmıyorum ne Facebookum var ne tiktokum var ne instagramım var ne Twitterım var nede azarım var nede discordum var nede snapchatim var kullanmıyorum sadece bir tek whatsapp yüklü telefonumda başka da bir şey yok hiç oyun da oynamıyorum sevmiyorum bu yüzden telefonumda hiç oyun bile yok hatta hiç arkadaşım bile yok yani durumum böyle bu arada üniversite okumuyorum şu an evde açıkta lise okuyorım açık öğretim lisesine geçtim orada okuyorum evde hep ders çalışıyorum günde 4 saat yani böyle işte sizce ne yapmalıyım? Bu durumdan nasıl kurtulabilirim? Bunaldım artık size içimi dökmek istedim Teşekkürler. Cevaplarsanız sevinirim.
Güncellemeler
+1 yıl
Cevap verebilecek yok mu?
Güncellemeler
+1 yıl
UP
Mental çöküntü yaşıyorum ne yapmalıyım?