Kişilik & Karakter konusunda 21,7b cevap paylaştı.
Söylenenlerin her zaman daha ağır olduğunu düşünüyorum. Söylemeyemediğim şeyler için asla pişman olmadım. Ama söylediklerimle birini kırdıysam altında eziliyorum. O yüzden sinirliyken susarım ve uzaklaşırım. Belki karşımdaki hak etmiştir ama ben haketmiyorum sonrasındaki pişmanlığı ve o yükü. Rahat bir vicdan gerçekten önemli.
Sarf edilen sözlerin pişmanlığı daha ağırdır. Zira söylenmemiş sözleri söyleyebilmek adına fırsat, uygun bir zemin hep vardır. Fakat söylenmiş sözlerin telafisi, geri dönüşü olmuyor.
İçimde kalıp bana dert olacağına dışarı salar başkasına dert ederim mantığım var genelde. Ama tabii ki çoğu zaman yine bana dert oluyor ama olsun. En azından aklımda soru işareti ya da belirsizlik olmaz :D
Söylenenler bir tık daha kötü. Söylendiği zaman karşıya getirdiği zararı geri alamıyorum. Ama söylemediğim şeyleri sadece ben taşıyorum. Keşke biraz susabilsem.
Pişmanlık pişmanlıktır bana kalırsa.. Fakat söylediklerimden kolay kolay pişmanlık duymam ben.. Söyleyemediğim de çok az şey vardır, genelde söyleyemeyi tercih ediyorum.. Keyifli geceler..
Ben genelde yapmadığım ya da yapamadığım şeylerin pişmanlığını yaşıyorum. Söylediklerim için pişman olmam, ne hissediyorsam söylerim. Ama içine attıklarım yük olur bana. Yüklerden kurtulmak lazı
Annem zorla evlenmiş ben istenmeyerek olmuşum aile hayatımız her türlü sıkıntı içinde geçti şu an 2 psikolojik rahatsızlık %40 engelliyim bunların suçlusu benmişim gibi davranıyor babam diyecek bir şey bulamıyorum bende yapmasaydınız beni ALLAHA ben mi dedim beni yaratsın diye bunların hiçbirini ben istemedim
Annem zorla evlenmiş derken cidden intihar etmiş ilaç içmiş birsürü evlenmemek için annem için yaşıyorum o olmasa hepten kötü her daim sahip çıktı bize yanımızda oldu
Yerine göre birinin kalbini kırarsın pişmanlık çok olur hak edene hak ettiğini söylemezssin çok pişman olursun zaman mekan şartlar büyük etmendir mutlak şu diyemem (ama soru güzel beyin zorlayıcı acaba dedirtiyo tebrikler)
İnanmadığım hiç bir şeyi söylemem. Doğruluğuna ve bana geri dönecek bir şey söylemem. Ancak inanıp söylemediğim şeyler vardı. O yüzden söylemediklerim.
Bu çok göreceli bir kavram iyi yönde pişmanlik, kötü yönde pişmanlik mi? mesela acilamayip bir başkasına giden biri için pişmanlık yaşadığım doğrudur zamanında
Benim yaşantımda söylenmeyen sözlerin pişmanlığı daha büyük. Hani belki söylesem hayatıma bir çok yaşanmışlık daha katabilirdim. Pek çok şeyi yaşayabilirdim. Ama geç düşünülen, bir pişmanlık sadece işte...