Kişilik & Karakter konusunda 14,6b cevap paylaştı.
Mesafe şart. Mesafe ayarlanırsa erkeğe de kadına da nerde durması gerektiği öğretilir ise bence mümkün. Ama mesafe çok önemli. Net olmak önemli. Çizgileri çizmek önemli. Kadın ve erkeğin arkadaşlarında kayan mesafe sonradan sıkıntıya yol açıyor. İmkansız değil ama zor ayarlanıyor bu da. 🤷
Kişilik & Karakter konusunda 11,1b cevap paylaştı.
Ben bu tip arkadaşlıklardan evrilen ilişkilerin diğer tiplere göre çok daha sağlıklı olduğu düşüncesindeyim. Çünkü bu aşk denen şey her şeyden önce tutkuyla başlar. Tutkununda mantıkla pek alakası yoktur ve etkisi hiçbir zaman ilk başladığı andaki gibi olmaz. Devam etmesi için bir noktadan sonra birtakım realitelerin etkili olması gerekir. Nedir bunlar? Mesela çiftler gerçekten birbirine uyumlular mı, birbiriyle ortak özellikleri ne kadar fazla kesişir, dünya görüşleri örtüşür mü falan. Ancak insanlar zaten direkt olarak önceki saydığım hususları yerine getirenlerle arkadaş olurlar. Arkadaşlar arasındaki çekim de zamanla aşka dönüşünce bozulması kolay olmaz bir daha.
Bu yüzden hayatta her görülen kıza/erkeğe potansiyel sevgili olarak bakıp ayarlamaya çalışmak yerine insan olarak bakıp akışına bırakmaktır. Zaten eğer gerçekten olacağı varsa illaki olacaktır bir şeyler sizin elinizde olmadan.
Kişilik & Karakter konusunda 22,5b cevap paylaştı.
Kalıyorlar nasıl kalamıyorlar sadece Türkiye dekiler kalamıyor açıkçası ben burada çok görüyorum genelde burada en iyi arkadaşlıklar kadınlar ve erkekler arasında kuruluyor zaten ama Türkiye’de erkekler belli bir yerden sonra niyeti bozuyor gereksiz gereksiz yürüyorlar çünkü herkese gördükleri için otomatik olarak arada o arkadaş olacak kadında kaynıyor falan filan öyle işte benim mesela çok arkadaşıma karşıcağız bir çok erkekle arkadaş mesela ama normal arkadaş bunu fazla bir tarafı yok anlaşıyorum herhangi bir sorun olmuyor bakıyorum ki yürümeye mi çalışıyorlar aradaki konuşmayı kapatıyorum bitiyor bu kadar basit
beyinler doğru yerde olduğu sürece kalabilirler neden kalamasınlar ki bir çok hanım arkadaşım var :) gayet kalabiliyorsun yani.
Ancak tabi arada bir duygusal bağ vardır her iki tarafın fark ettiği ama bunu görmezden gelinmesini talep etmek bu bencilliktir o zaman bu durum karşısında arkadaş kalamazlar.
Benim erkek arkadaşlarım var. Bu biraz erkeğin ve kadının nasıl yetiştiği nasıl donanım sahibi olabildiği ile ilgili yani bakış açısı ile ilgili. Kadını cinsel obje olarak gören bir erkekle arkadaşlık kurmak oltanın ucuna takılan yemden farksız bir duruma düşmenize neden olur. Kendini geliştirmiş, kadını insan gibi görebilen kadınla arkadaşlık kurabilen erkekle de müthiş bir dostluk kuruluyor. Ben bunu yaşayabilen şanlı insanlardanım oyyy canlarim benim onlar, ama kız arkadaşlarımın yeri yine de her zaman başkadır )
Zor sorulardan biri düşünüyorda uzun yıllardır konuştuğum arkadaşlarım var birbirimize sikintilarimizi dertlerimizi anlatıyoruz işle günlük hayattan gerçek hayatta buradakinden farklıyım burada laçka çok konuşan çok gulen biri olarak gorunsemde aslında gerçek hayatta çok fazla konuşmayan gülmeyen dinlemeyi tercih eden biriyim bu yüzden genellikle konuşmalarıniz hep geçim sıkıntısı işlerindeki sorunlar vs geçiyor yani iki tarafta istediği sürece arkadaş kalinabiliyor gayet yok duygusal olarak bostaysa iki kişide ve çok yakınsa sanırım. bu aşka doğru ilerler bence
Belli bir mesafede ki samimiyetle kalınır ama dediğim gibi belli bir mesafe lazım. Yoksa illa ki bir taraf boşluğa düştüğünde gönlü ya da gözü kayar. Buyurun izleyin;
Kalamayanları örnekle anlatacak olursak eğer; 2 farklı kutuplu mıknatıs 🧲 bir birini çeker, aynı kutuplu olanlar bir birini iter. 2 farklı kutuplu kişiler de bir birini çekiyorlar 😅 Aynı kutuplu olanlar uzaklaşıyorlar. ✌️ Örneğimle gurur duydum, bir selfi çekineyim önünde bari 😃
Kalabilen çok insan var.. Genellememek lazım.. Bunun yanında asıl nedeni; kadın ve erkeğin birbirlerine potansiyel sevgili gözüyle bakması.. Tamamen beynin nasıl ve neye odaklı oluşuyla alakalı.. Nasıl bakarsak öyle görürüz'ün tipik örneği..
Bir "merhaba"dan ne anlamlar çıktığına şahitlik ediyoruz zaten.. Fikir-zikir kısacası..
Benim sevgilimden daha yakın karşı cins arkadaşlarım oldu. Hala da yıllara meydan okuyor arkadaşlığımız, samimiyetimiz. Bu yaz birinin nikah şahidi olacağım hatta. Soruna gelirsek, genelde iki taraftan biri niyeti bozuyor kısa süre de. Bu genelde erkekler oluyor çünkü kanka, kardeş, hatta kendisine abi diye hitap eden kızlara bile yan gözle bakıyorlar. İki cins için arkadaş kalamaz diyenlerin vizyonları dar.
Ayrılma sonucu arkadaş kalma olaylarıysa o bende yok. Çünkü bazı güzel anlar yaşanıp paylaşılıyor. Ayrılık mevzularından sonra sürekli arkadaş kaldığın biriyle o ekran görüntüsü tazelenecek duracak bu da yara kabuğu kaldırmak gibi olacak. Bu sebepten dolayı arkadaş kalmamak en güzelidir diye düşünmekteyim.
Olabilir ama çok zor kanka, şöyle ki arada libido ve şehvet duyguları var. Tabi bunlar iradesini libidosu yöneten çoğunluk için geçerli olan durum. Bir de gerçekten sağlam ve çelik gibi bir iradeye sahip olanlar var. İşte iki taraf da gerçekten böyle bir iradeye sahipse işte o zaman çok güzel bir dostluk kurabilirler.
İçinde bastırılmış duyguları olanlar bir süre sonra açığa vuruyorlar fırsatını bulunca.. Benim öyle bir durumun olmadı Aşırı samimiyete farklı anlamlar yüklüyor işte bazıları, sen nasıl düşünürsen düşün farketmez. Erkekler ağırlıklı olarak genelde böyle anlam yüklüyorlar gözlemlediğim kadarıyla
Kadın erkek arkadaşlığı olabilir ama kanka olayı bana saçma geliyor , benim bir kadınla arkadaşlık yapmam duyguları karıştırmadan olursa buda olgunlukla alakali bir durum tabiki daha samimi hırs yok, çekememezlik yok, kadın egosu yok ve daha niceleri yok anlaşabiliyorsan her anlamda senin destekçin olur başarmak gerekiyor tabiki orasıda ayrı bir tutum
Bir insan gerçekten seviyorsa arkadaş olarak kalamaz. Kadın ya da erkek fark etmez yani. Ya hep ya hiçtir onun için. Zor bir durum çünkü. Arkadaş kalınca eski anılar falan gelir aklına. Olmaz bence
sürekli bi karsi cinsten yakin arkadas olmaz falan filan bos yani asksal bi sey yasayanlar en basindan öyle hissediyorlar ama iki tarafta korktugu icin gizliyo ama hareketlerden anlasiliyor bu eğer mal değilseniz
Doğamıza aykırı bir kere. Arkadaş olursun ama uzaktan arkadaş olursun sık sık görüşüp samimi olup da arkadaş kalamazsın bir süre sonra sevmeye başlıyorsun o kişiyi.
Benim arkadaş olarak takıldığım kız arkadaşlarım var onlara yan gözle bakmam bana bakanlar vardı hayatımdan çıkardım bunun sebebi açlık 2 cinsiyet de birbirinden uzaklaştırılınca bir açlık oluşuyor bu yüzden kız/erkek arkadaş kelimesi sevgili olarak görülüyor her yerde çünkü geri kafalılar kızla erkeğin arkadaş olamıyacağını düşünüyor saçma
Erkek arkadaş ya da kız arkadaş sorunsalı ortaya çıkıyo, kızın sevgilisi ya da erkeğin sevgilisi kanka olayını kıskanıyo, o yüzden belli bir yerden sonra patlak veriyo
Çoğu erkek sevgili adayı olarak gördüğü kızlarla arkadaşlık kurmaya çalışıyor zaten. Bı nevi taktik olarak görüyorum ben. Ama bazıları da arkadaş olarak kalsın yani ne gerek var herkesi öyle gormeye
Elbette arkadaş olarak kalabilir. Ancak iki taraftan birinin bunu daha ilerisi olarak düşünmemesi gerek şayet bu arada ki arkadaşlığı ve dostluğu zedeler
Olunabilir benim var şahsen yaklaşık 15-16 yıldır 5 yılda aynı sırada oturdum lisede hiçte farklı düşünmedim sorun ne kızlarda ne de erkeklerde tamamen zihniyette 🤷
bence sorun ikisinden birinde oluyor. kendimden örnek verirsem sohbetini sevdiğim bi arkadaşım vardı çocuk bi anda biz niye çıkmıyoruz sevgili olalım dedi. knk dediğim halde böyle bişeyi söylemesi... sorun o kişinin seni öyle görnemesi
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
kadın ve erkeğin tek olduğu ortamda seytanda olurmus derler. doğru mu emin değilim. nefse bağlı