Yaşanılamayan çocukluk geri kalan tüm hayatı etkilemesi çok saçma bence. Bunun kalıntıları ister istemez kalıyor kişide. Böyle durumlar nasıl müdahale edeceğini bilemeyen insanlar daha da kötüye sürüklüyor kişiyi..
Nasıl geçti sizin çocukluğunuz?

Yaşadım jsjsjsj
Dev bir oyuncak koleksiyonum vardı, böyle mini mini oyuncaklar bütün çocukluğum onlarla geçti oyuncak yönünden çooook şanslıydım, şu an evimin bir köşesinde bir dolapta koleksiyonum var, çocukluk oyuncaklarımı saklıyorum. Kıyamıyorum onlar benim çocukluğum😊
Komşuların tüm dut ağaçları benden sorulurdu gurme gibi her yaz tepesine çıkar dutları yerdim 😋
Dizlerim mi parçalanmadı dersin düşe kalka 😂
6 yaşında hızarı alıp baş parmağımı kesmişim izi hala durur ne vahşi bir çocukluk 😂
3 yaşında iken evin perdelerini ateşe vermişim🔥🥰 çakmak elimde
Tüm bunlara rağmen her gün evcilik oynayan tatlı mı tatlı sevilen bir kız çocuğu oldum❤️
Çocukluğumda bir erkek çocuğunun tüm deneyimlerini tattım 😂
Bir tek bisikletim olmadı hiç hayatımda, eviniz caddeye açılıyor diye babam hiç almadı, bu bana hep üzüntü oldu o kadar.
Ama güzel bir çocukluk yaşadım.
Kimse çocukluk hayatını şevkle anlatmamış utandım kendimden şu an.
"Tüm bunlara rağmen her gün evcilik oynayan tatlı mı tatlı sevilen bir kız çocuğu oldum."
Son o kadar şey yapma sonra bunu de 😂 gülüyorum.
Ben bilseydim bu soruyu beklediğini daha önce sorardım hahah
Güzel çocukluk geçirmek güzel 🥳
Utanmana gerek yok!
Herkes güzel yaşıyamaz ama çocuklara güzel çocukluk yaşatmak için dikkat ederler.
Olan kötü olaylar güzellikler doğurur.
Beklemek değil takiptesiniz sorularınız anlık hesaba düşüyor bende anlık gidiyorum 🤨
Senin çocukluk nasıldı peki😂 aklıma sessiz bir yengeç geliyorr sakinn kendi halinde😂
Sessizliğim 7 yaşına kadardı. 7 den sonrası kaos hiç uslu durmadım 😃 sonra yine uslandım
Yaşayamadım ama o yaşayamadığım çocukluğuma bile dönmek için neleri vermezdim. Çocuksun sonuçta, hiçbir şeyden haberin yok, hayat rengarenk geliyor.. Yine de benim şu anki hayatımı etkilemiyor, hâlâ canım isteyince çocukluk yapıp salıncakta sallanırım, hâlâ çizgi film izlerim, sadece her şeyin farkında olmam dışında bir sorun yok.
Cevap
11Cevap
Hayır hiç yaşayamadım.
Biz durumu olmayan bir aile idik, çok çocuklu ve bi şekilde yardım görmeyen bir aile. Baba şiddeti, fakirlik derken en unutamadığım, "beslenme çantası getir demişti öğretmen, bizim o çantayı alacak durumumuz yoktu. Onu geçtim içine hergün bişey koyamazdı annem"
Sadece cebime kuru üzüm koyardı acıkınca onu yerdim.
Muz kabuğunu atan insanlar görünce ağlardım, alamazdık çünkü canım yanardı.
Bunlar her ailede olur mu bilmem ama ben çok acısını çektim. Ev damlıyor diye uyuyamadığımız günleri unutamadım.
Botum su alıyor diye ayağıma poşet geçirdikleri günleri atlatamadım.
Zor çocukluk geçirmişsiniz gerçekten.
Ne desem boş gelir.
Yani çocukken de oyunu falan seven biri değildim yaşıma göre olgundum ama iyi bir çocukluk geçirdiğim de söylenemez. Psikolojik olarak da fiziksel olarak da, ailenin davranışları çok etkiliyor ben kendimi şu an toparladım ama kesinlikle ailem gibi bir ebeveyn olmak istemiyorum. Kardeşim şimdi daha beterini yaşıyor yaşatıyor her neyse..
ben kucuken alim surekli kavga ederlerdi ve her zaman ya annem ya da babam olmadan yasadim ve fakirdik ondan sonra biz belcikaya tasindik ordada babamla yatarken babam anladiniz onu yapti ve ben bunu kimseye soyleyemedim cunku soyleseydim annem ve babam kavga ederdi ama simdi buyudum ama hayla ayni evdeyiz ve piskolojim bozuk
maddi durumlar dışında yaşadım sevgi olarak her türlü doyuma ulaştım annemden babamdan çok memnunum iyi ki varlar
Bu sorunun yanıtı tam olarak benim çocuculuğum kötü geçti çocukluğumu yaşayamadım mutlu aile anım yok hep eziklik var, hiç bi istediğimi alamıyordum sinir hastası bi anne döven bi baba,, Bunun sonucuda hiç bi işe yaramayan ben çıktım ortaya şu an bile kötü durumda yım
İyi bir şey yok mu?
Yok maalesef
Hayvan gibi yaşadım hem de. Eskı Türk fılmlerınde kı gıbı yaşadım 🖤
Ne çocukluğu hiç bir evreyi adam gibi yaşamadık ki başımıza atanan vasilerin ya
Yaşadım 2734635 tane ev değiştirdik eğlenceliydi o yüzden☑️
Yaşayamadım... Hep içimde bir çocuk kaldi ama ben hiç çocuk olamadim.
Çocuklata yaşadıklarımın etkisi hâlâ var geçmiyorrrr
Genelde oyunla filan geçti sanki ama bir öğretmen vardı şuanki tüm ozguvensizligimin mimari srefsiz hakkım haram olsun ona onun yüzünden çoğu çocukluk anılarını aklımdan sildim hatırlayamıyorum bile
Yasadım ama nasıl yasadım bir de bana sor.
Yaşadım
Yani yarım yamalak yaşadım işte
Çok güzel di şanslıyım bu konuda
Köydeki anılarım çok güzeldi
Evet yaşadım çocukluğum güzeldi
Yaşayamadım bence
Yaşadım.
Yaşadım
Yaşadım
Eh işte birazcık.
Yok ya 😔
Hayır..