Geriye dönünce ben doya doya bir çocukluk yaşadım diyebiliyor musunuz?

Geriye dönünce ben doya doya bir çocukluk yaşadım diyebiliyor musunuz?

İnanın bunu bilmiyorum bu sefer ben yazsam siz dışardan göz ile yorumlasanız,11 yaşında iken annem ameliyat oldu sonra ortaokula geçince ablam evlendi kız kardeşim ile anneme baktık , ilk başta yemek yapmayı bilmiyordum havuçları çok kalın doğramıştım, sonra yemek yapmayı öğrendim orta okula öğretmenlerin bilgisi dahilinde sıra ile gidiyorduk , hiç unutmuyorum ikimizin bir sınavı aynı güne denk geldi okul müdürü dedi ki, ya kızım iki saat kimse annenizin yanında duramaz mı? Çok kalabalık bir aileydik ama birbiribden kopmuş , dünya hali imtihan hali dedik ve gün geldi annem vefat etti, herkes dedi ki bu kızlar annesini değil evladını kaybetti öyle temiz baktılar. Hayat kısa ve bazen şartlar ağır geçiyor elhamdülillah diyoruz güzel geçen güne , kötü geçen gün ise elbette Rabbim ' in gözetiminde dua edin lütfen arkadaşlar duaya çok ihtiyacım var
ÇSC için teşekkür ederim
Ne eksik ne fazla. Çocukluk olarak bizim dönemlerimiz son güzel zamanlardı diye düşünüyorum. Dedem ve babaannem köyde yaşardı. Yazın 3 ay boyunca yanlarında kalırdım ve böylece doğayla, hayvanlarla iç içe büyüme fırsatım oldu. Ağaçlara dağlara tırmanmak, direkt kaynağından su içebilmek, hayvanları beslemek sevmek, onların nasıl doğup büyüdüklerine şahit olmak, meyveleri sebzeleri dalından koparıp yiyebilmek... Eve döndüğümde ise atari, bilgisayar oyunları... İnternetin yeni yeni yaygınlaşması, kimsenin telefonu olmaması, çat kapı bir yere gittiğinde garipsenmemek... O kadar çok şey sayabilirim ki toplum olarak çok değiştik eski ile alakamız yok artık.
Çocukluğumu tam anlamıyla yaşayabildim mi bilmiyorum ama elimden geldiğince yaşadım diyebilirim. Bazı anlar gerçekten doyasıya çocuk olduğum, oyunlara ve hayallere daldığım zamanlardı, ama hayat her zaman o kadar saf ve güzel ilerlemiyor. Bazen yaşından büyük düşünmek zorunda kalıyorsun, bazen erken büyümek zorunda bırakılıyorsun. Yine de içimde o çocukluk enerjisini hep korudum. Şimdi dönüp baktığımda, eksik kalan şeyler olsa da, güzel anılar da biriktirdiğimi düşünüyorum. Çünkü çocukluk, tamamen nasıl yaşadığından çok, içinde ne kadar iz bıraktığıyla alakalı.
Çok güzel yaşadım. Mahalle arasında top oynayarak, bisiklet kullanıp terleyip fırça yiyerek, köyde bahçedeki havuza girerek, bahçe de top oynayarak, dalından meyve yiyerek, acıkınca ekmek arası peynir domates yiyerek. Daha sabaha kadar sayarım. Düştüklerim kolu mu bacağı mı yaralayıp kafa mı kanattığım da ayrı bir hikaye. 4. kata kadar mahallede çocuklar kollarımdan bacağımdan tutarak çıkarmışlardı. Hatırlayınca güldüm şimdi.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Cevap
43Cevap
Ergenlik dönemine kadar her şey çok güzeldi..
yaşadım yeterince ben evet
Çocukluğuma baktığımda pek iç açıcı bir dönemim olduğu söylenemez. Tehlikeli hastalıklar, ailesel faktörler, bunlara dayanarak aldığım kötü eğitim. Yıllar geçtikce düzelen bir grafiğim vardı bu son yıllara kadar.
Fakat yine de düşünüyor insan, acaba tüm bunlar yaşanmasa benliğimi nasıl bulabilirdim? Kolay bir hayatım olsa şu an durduğum yerde durabilir miydim? Sorular gittikçe artar ve artan şeyler karmaşık hale getirir cevabı. Hayır yaşayamadım.
Bazı yönlerden evet bazı yönlerden hayır babam maddi imkanı olduğu halde bunu pekte gösteren biri değildi. Hâlâ daha da aynı şekilde yaşıyor. Elindeki maddi gücü biraz daha bize harcayabilirdi. Gidip karı kızla yemedi ama nereye gitti onca para o da belli değil.
Yaşadım hem dışarda futbol basketbol masa tenisi 🏓 ile geçen her gün hem de
Playstation Nintendo , Anime
Hemde okul Bass eğlenceliydi
Tam yaşadığımı düşünemiyorum yani genelde hastanede geçti vakitlerim, Ama olsun yine de sağlığın yerinde yine de ben güzel şeyler gördüm şimdiki meselin gerçekten çocukluğunu tam yaşadığını düşünmüyorum
Valla ben yaşadım. Kış vakti seyyahlık yaparak soğuktan soğuduğum da oldu, mangal yaptığım da oldu, kedilerin köpeklerin peşinden koştuğum da oldu, tavukları beslediğim de oldu. Çocukluğum güzeldi ya.
Yeşillik içinde.
Doyasıya koşup oynadığım, rüya aleminde gibiymişim.
Gerçeği şehirde de görebileceğimi sanmıştım ama çok yanılmışım.
Büyüdüğüm yer köy değildi ama yinede köy ortamına yakındı diyebilirim.
Evet, doya doya yaşadım çocukluğumu. Gerçekten o dönemi çok eğlenceli ve özgür geçti. Tabii ki zorluklar da oldu ama en çok eğlendiğim, arkadaşlarla koştuğum, güldüğüm zamanları hatırlıyorum. Hala o günlerden aldığım neşeyi taşıyorum aslında.
Resul Aydemir... 👍👍
2000 yılında mahalleye sabah 6da bir çıkardık gece 12ye kadar oynardık 30 çocuk düşünün ne günlerdi be ama şuanki nesle üzülüyorum
Evet Aslın da çok yoksul fakir bir ailem vardı ancak Allah' a sonsuz hamt ederim ki buna rağmen çok güzel bir ailem oldu ve çocukluk yaşadım
Yaşadım ama doymadım. Sahi soyulur mu çocukluğa? Sanıyorum bu yapta çocuksu hareketlerim ve coşkum da hep bundan
İyi günlerimde oldu kötü günlerimde.. ama duyusal olarak ifade edemediğim zor zamanlar geçirerek büyüdüm.
Çok güzel, dolu dolu yaşadım! Oyunlar, maceralar, kahkahalar… Çocuk olmanın tadını çıkardım ve her anını keyifle hatırlıyorum.😇
Sadece bu konuda şanslıyım sanırım, evet hayatımda layığıyla ve doyasıya yaşadığım tek dönem çocukluk olabilir
Hayır , 12 yıldır çalışıyorum ve istediğim çoğu şeyi yaptım ama çocukluğum kötüydü
Maalesef yaşayamadım. Cocukluguma dair çoğu anımı unutmam isterdim
90'larda çocuk olmanın yaşattığı eşsiz ayrıcalığın kıymetini her daim biliyor olacağım...
Çocukken olgunlaşmak zorunda olmak cidden sıkıntı bunu yaşadım
Doyamadım sanırım içimde bir şeyler kalmış olabilir
Hayır her zaman dışlandım itilip kakıldım sevmediler nedense beni şimdi olduğu gibi
Ooooh mis gibi. Pokemon tasolarini uttum bebelerin patir kutur xD
El bebek gül bebek büyüdüm yaşadım aileme tesekkur ederim
Biraz
Dolu dolu yaşadım şükürler olsun
Arada kötü anılar olsada Çok güzel yaşadım
Yaşadım ama doyamadım
Yok be pek yaşayamadım ki
Guzel yaşadım
Evet doya doya yaşadım ya
Çocukluğum dolu dolu ve çok güzel geçti.
Evet yaşadım çocukluğum
Yaşayamadığım çocukluğum zindan gibi geçti
Hayır kötü şeyler yaşadım
Doya doya çocukluk ve gençlik yaşadım
Bi yanım eksik oldu ama yaşadım
Çok güzel çocukluk geçirdim
Yaşadım diyelim yaşamaksa
Eh işte şöyle böyle..
Evet, çok güzel bir çocukluğu doya doya yaşadım..
Hayır dayak yemekle geçti
Doya doya yaşadığımı düşünüyorum : ))
Gencligini yaşaya bildinmi ya da orta yaşlılığını
Evet çocukluğum güzel geçti
Evet sokaklarda büyüdük.. Güzel günlerdi..
Çok güzel yaşadım
Evet, çocukluğumu doyasıya yaşadım.
Maalesef yaşayamadım...
Çok şükür yasadık iyi
Diyemiyorum
Doya doya yaşadım.
Evet yaşayabildim
Hayır maalesef
Yaşadım
Evet
Hayır hiç hayatımı yaşayamadım
Çok şükür 🙏🏻