Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Sosyal devletin en büyük amacı bu olmalı. İnsanın insan gibi yaşaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için gerekli tedbirleri almak. Eğitim için, sağlık için, işsiz kaldığında yaşayabilmen için gerekli tedbirlerin alındığını bilmek, hem tedbir alan kurumun gücüne inancı arttırır hem de insanın kaygılarını azaltır. Eğitim, sağlık derken gerçek anlamda bir sistemden bahsediyorum; özgür kafaların yetiştiği sürekli inanç ve ideoloji empoze edilmeyen bir eğitim, doğumundan ölümüne kadar kimsen olmasa bile seninle olabilecek refakatçi gibi, evrak kovalamak gibi işleri üstlenebilecek kaliteli tesis ve yeterli personelle seninle olan sağlık. Belki hem kendi geleceğimiz hem de çocuklarımızın geleceği hakkında daha az kaygılanırız o zaman.
Her şey gönlünce olsun ✌
#Ayhan67
O kadar şey düşünüyorum ki o an.. Sınırı, hududu, karışanı edeni yok.. En uç şeyler de hayal ettiğim oluyor, en muhtemel durumları da..
Bugün ne yaptım, bunların nasıl bir geri dönüşü olur bana, yarın neyi nasıl yapacam, diye çok düşünüyorum..
Gelecek kaygısı demek için artık çok geç benim için.. Çünkü belli bir paralelde ilerlyoruz. Şunu işi başarır mıyım, şu konuma ulaşır mıyım diye düşünmüyorum.. Çok fazla çalkantılı bir durum söz konusu değil.. En azından şimdilik..
Ne olacak diye düşünürüm mutlaka.. Bir günümüz bir günümüzü tutmuyor bilindiği gibi..
Herkes kadar yasarm diyeyim. Zaten asla yasamam diyen de yalan söyler. Kendin için yaşamasan bile ailen için yaşarsın, çocukların için yaşarsın ama birileri için illaki endişe duyarsın.
Gelecek bilnmez olduğu için her zaman surprizlere açıktır. İnsanoğlu da yapısı gereği belirsiz olanı hem merak eder hem de ona karşı bir korku besler. Tamamen iç gudusel bir durumdur
Görüşlere baktım içimden sorduğum tek soru ; baĞzı fenomenler neden uzun uzun yazı yazıyor acaba?
Yok yaşamıyorum
Okuyan var mı acaba? Adam o kadar Google yapıyor , araştırıyor okumadan geçip beğeniyorsun 😂 zor iş be
Senın görüşler kısa baktım 😂 bir fenomen arkadaşa dıkkat ettım de genel olarak instagram videolarından arak yapmıs , olsundu emektir o da 😂
Tam olarak bu işte. Destan gibi yazmak kişiyi daha iyi ifade etmiyor anca sıkar. Canım istemiyor kısmı daha samimi 😂
Gerçekten bır süre sonra sıkar adamı uzun uzun görüş atılması falan.
Diğer fenomen arkadaşlar bu görüşü okur be mantıklı olanın bu olduğunu anlarlar umarım. O degıl hem sıkıcı hem okuyan çok az kişi çıkar. O zaman sana başarılar dılıyor ve iyi geceler diyorum Sakarya’lı Serap sanırım :)
Cevap
24Cevap
Kaygı, korkunun bir Lütfudur. Bu lütuf hoşuma gitmeyen bir lütuf. Kaygı insanı yıpratır ve üzer. Kaygılanmak insanı yaşlandırır ve moruk yapar. Kaygı pis bir lağam faresidir ve insanın mutluluk hormonunu kemirir. Dopamin kaygıdan kaçar. Seratonin bavul toplar. Ghrelin açıktırır durur. Serebellum dengesi bozulur. Frontal lob karmaşık bir kaos içinde yolunu kaybeder. Duyular isyan eder. Duygular körelir.
Bu yüzden siz siz olun kaygılanmayın. Zira kaygının sonu sonsuz acıdır.
Zengin olanlar hayır fakir olanlar evet demiştir buna😅
Gelecek kaygım yok şükür hersey yolunda...
Hayatımı bir şekilde düzene sokmayı başardım. Kimseye ihtiyacım olmadan yaşayabiliyorum o yüzden de gelecek kaygısını eskisi kadar yaşamıyorum.
Tabii ki bazen küçük endişelerim oluyor ama üstesinden gelemeyeceğim kadar değil.
Bunu düşünmeyi bıraktım artık, geçmişte yaşanılan şeyler yeterince kafamı meşgul ediyor geceleri zaten, birde üstüne gelecek kaygısı falan yükleyeyemem. Ben günümü doğru düzgün bitirdiğim zaman oturup şükrediyorum, artık tamamen buna odaklıyım...
başımı yastığa koyar koymaz odun gibi yatıyorum
tam uykum gelmeden yatmıyorum
geleceği filan da düşünmeyi bıraktım bu günü yaşıyorum sadece
yarını yarın düşünürüz
Yaşadığım tek kaygı bu kadar yoğun tempoda ve stresle çalışırken bu vücut beni daha ne kadar taşıyabilecek.
Gelecek kaygım yerini farklı kaygılarla bıraktı 🙄🤷♀️ kötü bişey olacak, sevdiklerim ölecek, ya da bana bişiy olacak... heran kaygı
Dün gece bu nedenden dolayı uyuyamadım ztn. Şu yks değişikliği de cabası
tabıkı hele kı son yılda bu becerıksız hukumet ıle fazlaca
Keşke biri bana 30 yaşımda öleceğimi söylese 30 sene yeter bu dünyaya kalanı isteyenin olsun
Anksiyete bozukluğu var ve yükseldiği dönemlerde 😭
geleceğe dair hiçbir ümidim yok. o yüzden kaygılanmıyorum da
Zaten uykusuzluğumuzun iki sebebinden birisi bu, diğeride bizi terkedenler değilmidir efendim 😊
Gelecek kaygısı yaşadığım zamanlar olmuştu... Şu an yok, belki de her zaman olmalı bilemiyorum.
Aldığım nefese şükreder yatarım rızkı veren allahtir
Hayır genelde en çok şunu düşünüyorum hani yaşıyoruz da ne oluyor mesela bakıyorum bazı insanlar var 50 yaşına gelmiş 60 yaşına gelmiş ama hani hayatta kazandıkları ne var en çok bunu düşünüyorum mutluluk niye olmuyor
Hayır çünkü sabaha uyanıp uyanamayacağımı bilmiyorum onun için gelecek kaygım hiç yok.
Ben direkt uyuyanlardanım
Anın tadını çıkarmaya bakıyorum gelecek düşünmüyorum
Biriyle ciddi ilişki düşünmüyorum zevk düşünüyorum sadece
Evet ama bu sadece gece başımı yastığa kpyunca olan bişey değil
Yaşamak gerçekten çok zor
Ayakta da yaşıyorum bunu. Günün her saati.
Kaygısız uyuyamıyoruz.
Uyurum çünkü kaygıya gündüz yeter
Yaşıyorum...
Ben kafamı her yastığa koyunca uyurum
Bazı zamanlarda evet
Yaşamıyorum, yaşasamda bir şey değişmiyor.
Hayır yaşamıyorum kaderde ne varsa o oluyor
Evet maalesef
Evet
Hayır yaşamıyorum
Evet çok hemde fazlasiyla
Hem de çok maalsef.
Yaşamamak mumkunmu
Bazen oluyor
Bazen
Biraz
Yaşamam.
son zamanlar evet