Kültürlü Sanatsever Zeki Ama Kafadan Çatlak İnsan?

Size bir insan tarifi yapiyim.
Düşünün ki biri var tam bir kırık gibi. Sürekli gülen sürekli anormal davranışları olan. Hiçbirşeyden umutsuz olmayan sürekli hallederiz kafasında olan biri. Herşeyle dalga geçen biri.
Ama böyle hiçbir şey bilmez bir serseri değil. Aksine çok şey bilen. Sürekli okuyan sanata, Spora, Bilime ve Teknolojiye Tutkusu olan biri.
Sınavları hep iyi geçen çok iyi okullarda okuyan ama hareketleri bakımından toplumun garip olarak nitelendirdiği insanlar.

Bu insan öyle biri ki Dünya yansa ''Etleri getirin'' Diyecek kadar vurdumduymaz. Gecenin bir vakti arabayı alıp dışarda müzikle coşacak kadar coşkulu biri. Dinlediği müzik türleri ise Klasik Müzik, Rock ve çoğunlukla Metal.

Tabi bunlar ufak detaylar. Esas bahsetmek istediğim şeylerden biri bu insanın anormal davranışları nedeniyle bir türlü sevilmemesi. Ama aslında kendisi tam olarak olması gereken biri.
İyi huylu. Asla sinirlenmeyen. Kimseye kızıp bağırmayan. Bir kriz anında umursamaz davranmasına rağmen bir şekilde o sorunu çözebilen. Soğukkanlı. İnsanlık için uğraşan biri.

Aslında tam olarak ideal insan tipi. Ama bakarsınız bu insanlar sevilmezler. Derler ki sonra onu sevmiyenler.''Çok iyi birisin ama iyi olmak yetmez.''Terkederler bu insanı. Bu kişi umursamaz tabi yoluna devam eder. Büyük hedefleri vardır.

O pek sorumlu biri değildir. Ama birşeyleri değiştirebilecek potansiyeli vardır. Söz konusu insan hayatı olunca yapması gerekeni bilir ve uygular. Ama sırf biraz sorumsuz ve kurallara bütünüyle uyan bir koyun olmadığı için sevilmez bu kişi.

Toplumun huzurunu bozduğunu söylerler ama söz konusu eğlenmek olunca bu insanı ararlar. Bir sorun olduğunda bu insanı ararlar ama birşeyler değişince bu insan günah keçisi olur.

Sonra bu kişi kimseyi kötülemeden ''herkesin kendi kararı'' der. Ama biryandan sürekli onu sevmeyecek insanları seçtiğinden tercihlerini sorgular.
Kendisinin iyi tercih yapamadığını , biryerlerde onu sevebilecek insanların olduğunu ama bulamadığı için basit insanlarla ömür tükettiğini düşünür.

Buna üzülür ama o hala umutludur. Çünkü bu hayata sıkıca bağlanmıştır. Teknoloji ve bilimin gelişmesiyle bu dünyayı biraz olsun değiştirebilecek olma umudu onu ayakta tutar. Karınca kadar bile olsa kötülüğü durdurabildiği sürece hala umut vardır onun için.

Hoşlantıyı, Aşkı dibine kadar yaşamayı sever. Belki tam anlamıyla bağlılık yoktur. Ama o birlikte olduğu insana sev.. ştikten sonra o... ospu diyip atmaz kenara. Anın tadını çıkartır sonrası olmaz sa da o kişiye saygı duyar.

Ama o insanlar kendisine o.. pu diyenlerin peşinden koşar.

Fazla uzun yazdım fakat içimden geçeni anlatmaya çalıştım.
Sizce bu insan sizin gözünüzde nasıl biri?
Kültürlü Sanatsever Zeki Ama Kafadan Çatlak İnsan?
Cevapla